Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

Kobiety dojrzałe część siódma

Polecane posty

Gość globus
Witajcie. Kawa i ja jestem :) Popijam więc przygotowuję zastawę dla Was. Zapraszam. x Cyferko u Ciebie leje a u mnie grzeje:) dzisiaj jest parówka. Duszno ale ciut zachmurzone niebo więc może popada.Podejrzewam,że w tym suchym roku u mnie żadnego grzyba nikt nie ujrzy.Kurki lubię i to bardzo mimo tego,że nigdy nie są ugotowane:) x Imuś a to Ci heca. Borsuk wiedział,że pozwolisz mu spokojnie pożyć i dorosnąć.Fajne wybrał miejsce.Było mu cieplutko. a i na polowania do lasu blisko. Mam nadzieję,że nie odżywiał się kurami teściowej jeżeli takie ma. Ubawiłaś mnie wężem. Chyba go nie znajdziesz ponieważ detektyw Rutkowski przystąpił do akcji:) x Aduś z pęcherzem jest lepiej. Wiem o żurawinie ale wiem też,że za mało jej jem.Pije tylko herbatki .Musze o to zadbać. Aż trudni mi uwierzyć.że u Ciebie leje i to trzeci dzień. Na mnie deszcz się pogniewał:) Płatków takich nie znam i musze poczytać w internecie. Ponieważ zdrowo się odżywiasz wiesz co dobre. x Dobrego dnia wszystkim.

Dzień dobry,witajcie. Globusiku jak zwykle,kawa z Tobą;-) pycha. Powiadasz Rutkowski zajął się gadem? :-D NIE!!! pytona znalazła Martyna Wojciechowska i wywiozła na kraniec świata :-D Imuś próżno Ci go wypatrywać u siebie :-D ale kto wie :-) Aduś zaraz poczytam o płatkach,zawsze coś ciekawego polecisz;-) Ja za to odkrywam wiele produktów bez laktozy;-) Wczoraj kupiłam lody czekoladowe bez laktozy i glutenu...tak pisało w Biedrze;-)pyszne i nie zaszkodziły. Globusiku u mnie leje 4 dzień...parno,duszno... i oczywiście komary :-( Dzisiaj wiozę mamę do kardiologa. Dobrego i spokojnego dnia;-)

Gość globus
Zapraszam na malutka kawę. x Dobrze mi się spało. W nocy troszkę popadało. Teraz chmury idą do góry i prawdopodobnie deszczu nie będzie. x Imuś co Ty za wieści przynosisz:) krokodyl również groźny!! trzeba go szukać , wywieść i wrzucić do Nilu. Jak dzisiaj się czujesz???? x Cyferko, Aduś

Dzień dobry Globusiku. Piję z Tobą kawkę;-) Globusiku może być tak,że 3 miesiące suszy:-( a teraz na odwrót... U mnie grzmiało i lało wczoraj przez cały dzień i wieczór. Ale nie narzekam,deszcz jest potrzebny. Imuś mam nadzieję,że nie przylazł w nocy gad jeden :-D Skąd on się wziął ? Krokodyla to chyba w domu nikt nie trzymał?? Aduś wpadaj na kawkę;-) Dobrego dzionka wszystkim

Witajcie!! Jeeestem... na wspólnej kawci...:D Mania teraz Domisie w TV ogląda... mam czas dla siebie...:D

Buźka, Imuś...!! Te zawroty i wymioty, to pewnie objawy Twojej choroby...? dobrze, że dziś lepiej się masz...

Heee... ten szlaban, to chyba mnie przytrzasnął...:P Ciebie Imuś, zdaje się, przepuścił...:)

zjadło mi moje pisanie....... [wściekła buźka] coś tam w komórce niechcący nacisnęłam i poooszło w kosmos...

Globusku, mówisz, że u Ciebie padało w nocy... uch, jak ja mam dość tych ulew... od piątku u nas leje... nie pada, a właśnie leje... są oczywiście w tym laniu przerwy, ale krótkie... ktoś od pogody mówił, że nad moją część kraju nadciągnęła pora monsunów... i coś w tym jest... mokro, gorąco i bardzo duszno... nie ma czym oddychać...

Cyferko, u Was też opady... po porze suszy przyroda wody spragniona... ale bez przesady... jak lać nie przestanie, to zgnilizna rośliny zaatakuje... i tak źle... i tak niedobrze...

Siemka kumpelki :-D A w moje strony zbliża się niedźwiedź brunatny :-D Przeszedł granicę z Białorusią i jest w okolicach Augustowa ;-) Porozłaziło się towarzystwo :-D Imuś młodzi teraz odważnie podróżują z małymi dziećmi. Ja to zawsze miałam cykora:-( Adziu u mnie też parno,lepiej siedzieć w murach,na zewnątrz nie ma czym oddychać... Studencik układa płytki na drugim już balkonie.Wczoraj przez deszcz mało zrobił...Małymi kroczkami zbliżamy się ku końcowi. Potem wykończeniówka,niestety pracochłonna. Na kilka lat z głowy mam remonty. To pa kochane;-)

Gość globus
Chcę Was zaprosić na kawę ale kafe szaleje i nie wiem czy mi się uda. Póki co zapraszam. Parzenie kawy zaczynam już trzeci raz!. x Cyferko U Ciebie grasuje niedźwiedź a u mnie mewy:) rano mocno wrzeszczą.Latają nisko więc Jacuś szaleje ,chciałby wyskoczyć i choć jedną złapać. Koniec remontu,już widzę jak się cieszysz. x Imuś kto wie ...może gorsze samopoczucie faktycznie związane jest z chorobą. Trzymam kciuki abyś poczuła się do brze. x Aduś rzeczywiście w prognozie pogody słyszę,że u Ciebie dużo deszczu. Nie sprzyja to spacerom .Wnusia ma czas na oglądanie bajeczek a Ty możesz z nami wypić szybką kawę:) x Dobrego dnia hej

Gość gość
O dobrą pogodę od wieków ludzie się moodlili, o dobre urodzaje... A teraz odrzucili Stwórcę i samych siebie uczynili boogami z fejsbookowym życiem więc pogoda się buntuje...

Witajcie !! Poranek... kumpelki... kawcia... miło się czwartek zaczyna... w tv nieśmiertelna Pszczółka Maja... wnusia uwielbia... tylko teraz film jest w nowej wersji... takiej komputerowej... cudna Ewa Złotowska swój głos Królowej Pszczół daje... Pajęczycy Tekli równie świetna Ewa Szykulska...

Dzień dobry Globusiku :-) Wpadłam na kawkę;-) z poślizgiem...do fryzjera chodziłam. Globusiku wpuść jedną mewkę do domu :-D Jacuś będzie miał ubaw;-)A mój studencik z gołębiami tak walczy.Na stancji.... na balkonie.Kupił dzisiaj sztucznego ptaka odstraszacza :-D Zobaczymy,czy zadziała. Adziu również jestem ciekawa,co u Ciebie? O podtopieniach słyszałam w mediach...ponoć w twoich stronach.Wpadaj na kawę. Wszystko oki? Imuś ,a co u Ciebie?Wszystko dobrze?

Cześć dziewczyny;-) Imuś masz się z tym netem :-( Ada sądząc po wpisie nic złego u Was się nie stało. Pozdrawiam domowe przedszkole 🌻 przypomniałaś o bajce z dzieciństwa o Guciu :-D A u mnie skwar.. Trudno,taki klimat ;-)

Gość gość
stare prukwy

Gość globus
Kafeteria porwała mi list.:( x Witam w słoneczny i ciepły poranek.Przygotowałam kawę. Zapraszam. x Za oknem już grzeje.Czekaja mnie zakupy i prace domowe w kuchni. x Dobrego dnia.

Gość globus
nie wiem gdzie są króciutkie wiadomości które wysłałam

Gość cyferkaa
Dzień dobry Globusiku:-) Liściki dotarły... Straszliwa burza wieczorem przeszła u nas,na szczęście bez strat, U mnie też grzeje Globusiku. Ja już byłam na zakupach i u mamy;-) Sezon borówkowy u nas w pełni.Bardzo je lubię. Globusiku remont przełożyłaś?

Witajcie Babeczki !! Globusku, dzienx za kawkę...:) x Cyferko, Błyskawico Nasza... jest tak wcześnie, a Ty już tyle spraw zaliczyłaś... ja to zrobiłam się bardzo wolna... ślamazara po prostu...:P x Imuś, Tekla... jak fajnie... dzieci mają świetne skojarzenia... skoro skrzypce, to Tekla...:D

A u nas już po śniadaniu... wnuśka miała chałkę z masłem i konfiturą wiśniową... a ja owsiankę na wodzie z dodatkiem suszonych owoców... o obiedzie już myślę... jeśli uda mi się kupić dobrą rybę, to zrobię ją (i warzywa) w parowarze... a jeżeli nie, to chyba podam kluski (świderki Lubelli) z jajkiem... x Cyferko, pytałaś kiedyś czy mam parowar... nie pamiętam, czy Ci odpowiedziałam... to może teraz słowo na ten temat... tak, mam parowar... kilkupiętrowy... mocno już wysłużony... ma ze 20 lat... przywizłam go sobie w czasach gdy mój mąż w Brukseli mieszkał... w Polsce wtedy jeszcze nie było mody na parowary i nigdzie w sklepach nie widziałam ich... tak więc maszyna jest już mocno wiekowa...:D ale służy mi doskonale...:D

Cześć Adziu,witaj. Wykombinowałaś chwilkę dla nas;-) Kiedy będziesz miała urlop?? Ada ja jestem mobilna,dlatego szybciej wszystko załatwiam;-) I do mamy z przyjemnością rano wpadam z zakupami. Ona na mnie pokrzyczy :-D Po co,na co bleee,ble...ja sama itd. Dobrego dzionka Ada;-) Imuś leje na Kaszubach?

Gość globus
Witam za oknem słońce i 17 st. Będzie grzać.Przygotowuję kawusię. Zapraszam. x Imus Jesteś biedna z tą przypadłością.Dobrze,że na jakiś czas Cię odpuszcza i możesz normalnie funkcjonować. Zdrowiej Imuś i odwiedzaj klubik. x Cyferko Malowanie odłożone.Tym razem S zmienił mi listwy przypodłogowe. Były brzydkie, w niektórych miejscach się wypaczyły.Pracy z tym było co nie miara. Ponieważ około 7-8 sierpnia wyjeżdża nie miałam sumienia żeby jeszcze malował. U siebie w domu też ciągle coś robi. Co prawda on twierdzi, że jeśli nic nie robi to się męczy. Uważam,że te ostatnie dni powinien wyluzować. x Adus Miłego wakacyjnego weekendu.