Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża tarczyca wyniki

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, Proszę pomóżcie,jestem w 22 tygodniu ciazy, odebralam wczoraj wyniki TSH i ft4. TSH w normie za to ft4 niskie (norma zaczyna sie od 0,82 a ja mam 0,78) jestem przerażona. Pierwsza ciąże poronilam, w drugiej nikt do tej pory nie zalecił mi zrobienia badan az zmieniłam lekarza. Od wczoraj nie moge sie uspokoic ciagle płacze, boje sie o maleństwo dosyć juz naczytalam sie o skutkach niedoczynnosci tarczycy. Jestem przerazona wczoraj miałam miec wizyte u gina i drugie prenatalne myslalam ze sie uspokoje ale lekarz nie przyszedl! Czekalam 3godziny zadZwoniłam a on przeprasza ale nie mial jak zadzwonic....psychika mi siada,dziewczyny czy ktoras z was tez miala podobnie pozno wykryte problemy z tarczyca i wszystko skończyło sie ok???? Pojde do endokrynologa najszybciej jak sie da ale tabletki pomoga juz mi a nie dziecku ktore ma swoją tarczyce.....

Gość gość
Nie panikuj, bo ten stres pewnie więcej szkody przyniesie niż ft4. TSH jest w porządku a ft4 nieco obniżone, idź spokojnie do lekarza i staraj się nie nakręcać.

Gość gość
Cały czas staram sie sobie to powtarzać jednak mimo to nie potrafię sie uspokoic, nie umiem przestać płakać, bardzo sie boje moja mama ma Hashimoto co potęguje mój strach

Gość gość
Gdybym wiedziala wcześniej jeszcze przed ciąża zrobilabym badania! Tym bardziej ze starania zacZęłam od wizyty u lekarza poprosiłam o wszystkie mozliwe badania ale ztobiono mi tylko TSH (wyszlo w normie) nie wiedziałam ze jest ft3 i ft4. Potem już w ciąży wybrałam jednego z lepszych lekarzy ordynatora ktory ciagnol po kieszeni a jak sie okazało nie robił badan:( nie uważał usg wiec zmieniłam lekarza a ten odrazu dopatrzył sie ze mam braki w badaniach. O mnie nie chodzi, bede miała brac leki dozywotnio żaden problem ale tak strasznie boje sie o dziecko....

Gość gość
Jesteś już w ciąży, i wcale nie musi to oznaczać choroby tarczycy, równie dobrze wynik może być całkiem normalny dla ciężarnych,w końcu to burza hormonalna jakby nie było. Nie nakręcaj się niepotrzebnie,ft4 ma prawo być trochę podwyższone u kobiet w ciąży.