Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1,5 roczne dziecko panicznie boi się kąpieli

Polecane posty

Gość gość

Witam , mamy ogromny problem z nasza 1,5 roczna córeczka , otóż gdzieś od Ok pół roku Mała panicznie boi się kąpieli - nie podtopiła się nigdy ani nic w tym rodzaju. Lubiła się kapać w brodziku z kółeczkiem na szyji , pluskały woda i zawsze się cieszyła... od jakiego czasu kąpiel to u nas jakaś katorga. Dodam ze Mała do tej pory była kąpana w wanience lub w brodziku, obecnie mamy prysznic bez brodzika i kapiemy ja w wanience lub w małym baseniku. Jak tylko usłyszy wodę lub hasło ze idziemy myju to się zaczyna ... płacz , krzyki , uciekanie... .probowalismy na jakiś czas odstawić kąpiel i myliśmy ja gąbeczka , lecz gdy tylko poczuje na ciele wodę to od razu jest krzyk... o myciu głowy już nie wspomnę :( ręce nam już opadają. Jesteśmy bezradni nie wiemy już co robić żeby kąpiel stała się przyjemna. Jest okres wakacyjny wszystkie dzieci się pluskają w basenach a ona biedna boi się... fakt zdarza się ze wejdzie do baseniku usiądzie i chwile pobawi , raz nawet weszła po kolana do jeziora . Próbowaliśmy już chyba wszystkiego ...przeróżne zabawki , zagadywanie i inne rzeczy i dalej nic. A myć się przecież trzeba szczególnie przy takich upałach ... pomóżcie mamy bo już nie wiem co robić :(

Gość gość
może nie była planowana