Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złożyłam wypowiedzenie okazało się ze jestem w 5 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość

Pracujęprawie 3 lata w tej firmie ale Złożyłam wypowiedzienie 2 tygodnie temu.co teraz ?

Gość gość
Wychodzi na to ze jest to 4/ 5 tydzień. Czy jestem jakoś chroniona ? Umowę miLam do końca września przyszłego roku. Martwię się ze teraz zostane bez pieniędzy

Gość gość
Niestety.. Pracodawca nie może cie zwolnic jak jesteś w ciazy, ale sama możesz odejść. Juz za pozno, dostaniesz jakieś zasilki i macierzyński z mopsu.

Gość gość
A skąd, możesz złożyć cofnięcie wypowiedzenia, pokazać pracodawcy zaświadczenie lekarskie o ciąży i najlepiej jeszcze na piśmie go poinformować, że w momencie zwalniania się nie wiedziałaś o ciąży. Wszystko da się odwrócić. Kobiety w ciąży są pod ochroną kodeksu pracy.

Gość gość
11.11 właśnie też coś takiego czytałam. Jak się do tego zabrać ? Robiłam betę. To teraz biegiem do lekarza po potwierdzenie

Gość gość
Normalnie, napisz pismo, że cofasz wypowiedzenie złożone dnia....przyczyną wycofania wypowiedzenia jest fakt, że w dniu złożeniawypowiedzenia nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży (w prawie zrobienie czegoś w niewiedzy co do pewnych okoliczności to sie chyba nazywa działanie pod wpływem błędu) kropka. Ciąża powstała przed dniem złożenia wypowiedzenia i tu w załączeniu piszesz ze składasz zaświadczenie lekarskie. Od razu cię ostrzegam, że jeśli masz szefa idiotę, to będzie miał ci za złe i po ciąży cię zwolni. Ale złóż to pismo dla swojego dobra, żeby mieć świadczenia.

Gość gość
Radziłabym ci też nie iść od razu na zwolnienie, tylko kilka miesięcy tam popracować, dla lepszego wrażenia, chyba ze ta praca jest tak kijowa, że i tak z nią nie wiążesz przyszłości.