Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oxford matura trainer poziom podstawowy opinie

Polecane posty

Gość gość

Zakładałam już temat na forach językowych, ale średnio z odpowiedziami. Czy ktoś może przygotowuje lub przygotowywał się do matury z tej książki? Interesuje mnie poziom podstawowy bo zaczynam od zera. Angielski w szkole mi nie wystarczy, bo prędzej nauczę się sama niż w liceum do którego chodzę 2 godziny angielskiego tygodniowo to znacznie za mało.

Gość gość
To nie jest forum językowe, więc ciężko ci będzie znaleźć opinię na temat konkretnej książki, dlatego poszukaj sobie w wyszukiwarce. Natomiast co mogę ci powiedzieć jako osoba, która uczyła się niedawno angielskiego od podstaw, to książka nie ma jakiegoś dużego znaczenia. To tylko takie coś żeby usystematyzować sobie naukę, żeby iść krok po kroku, dział po dziale. Jeśli chcesz się szybko nauczyć angielskiego, to rozmawiaj z ludźmi, bo dzięki temu nauczysz się bardzo szybko.

Gość gość
Tutaj masz 21 dniowy program motywacyjny dla początkujących. Ustal sobie, że codziennie oglądasz jeden filmik o wyznaczonej porze i wykonujesz te ćwiczenia, które są zawarte w filmikach: https://youtu.be/KQpO8r5wawg Po 21 dniach czyli niecały miesiąc, zobaczysz naprawdę ogromną zmianę.

Gość gość
Robiłam, potwierdzam że takie metody są super bo bardzo motywują do działania.

Gość gość
Oxford matura trainer fajna książka, dość nowoczesna, a to też ma znaczenie. Jednak pamiętaj, że poziom podstawowy nie oznacza poziomu dla początkujących! Dlatego możesz się zaskoczyć jeśli nic nie umiesz. Jeśli dopiero zaczynasz, to szukaj materiałów na poziomie A1.

Gość gość
Dla początkujących polecam enlinado. To nie jest kurs tylko jakby zestaw porad i wskazówek, a także taki plan nauki. Prezentacja na http://enlinado.pl wszystko tłumaczy. W tym chodzi, żeby zmienić myślenie o języku angielskim.

Gość gość
Ja mam tak, że uczę się angielskiego tydzień, dwa i przestaję mieć chęci :(

Gość gość
Dlatego tak ważne jest, żeby sobie znajdować ludzi do rozmowy, bo wtedy jedno do drugiego pisze i się człowiek uczy automatycznie. Myślę, że warto spróbować.

Gość gość
Poczytajcie o technice: angielski metodą dziecka, albo angielski metodą socjalizatorską. Chyba najlepsze rozwiązanie do nauki języka obcego.