Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wprowadzać powoli zmianę stylu zycia i nawyków

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o zdrowe jedzenie, jakiś *****itd. ?jak sie przemóc? Jestem mama dwójki dzieci 2,5 latka i 5 latka. Ile czasu powinnam poswiecic na ruch, sport zeby były efekty (mogą być powolne). Generalnie chodzi mi o to jak życ, zeby życ w zdrowiu i jak najdłużej (nie chodzi mi o zycie w rozmiarze 34) . Podajcie jakies sposoby jak to u Was jest, jakie macie nawyki?

Gość gość
podnosze temat

Gość gość
Ja np. jem słodycze tylko w weekendy a pon-pt jem zdrowo i w limicie kalorycznym, który sobie obliczyłam na moją wagę, wzrost i styl życia. Są w internecie różne strony gdzie możesz sobie to obliczyć. Raczej od pon- pt jem poniżej limitu kalorycznego bo chcę zrzucić jeszcze 2-3kg Poza tym ćwiczę 1-3 razy w tygodniu (różne zajęcia fitness) ale jak nie ma się kasy na siłownie to można po prostu biegać. Ja dwa lata temu biegałam po godzince 2 razy w tygodniu.

Gość gość
czekam na wiecej Waszych wypowiedzi. Szukam inspiracji do zmiany stylu zycia:)

Gość gość
gościu, bieganie przyniosło jakieś efekty w utracie kilogramów? Pytam bo biegam od niedawna, a w necie wyczytałam, że przy bieganiu rozbudowują się mięśnie no i ogólnie ten rodzaj sportu nie sprzyja odchudzaniu i teraz jestem w kropce. ;)

Gość gość
Autorko, przetestowalam na sobie wiele sposobow i skutkowalo. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze masz dzieci i to Cie moze troche czasowo ograniczac, ale moze chociaz rabek z tego skorzystasz. ;) Otoz, codzienny spacer, ok 6 - 10 km. Wystarczy np przejsc sie do supermarketu nie pod domem, ale tego dalszego.. Potrzebuje czegos, to choc jest 21, to ide do marketu - zawsze to ruch. Spacery szybkim marszem. Bieganie hmm nie dalabym rady, a spacer przyjemny i do wytrzymania no i tracilam wage!!! Oczywiscie cukier najlepiej wyeliminowac. Wprwadz orzechy, przynajmniej garsc dziennie, migdaly. Butelka wody mineralnej dziennie. Herbata zielona i ziolowe. np dziurawiec, rumianek, melisa, skrzyp polny itp.. Salatka na podwieczorek zamiast deseru - salatka z salaty oczywiscie bez majonezu. Zupy bez zabielania, tak samo np sos pomidorowy. Wiecej kasz, szczegolnie gryczana jest bardzo dobra dla kobiet.. Przekaska np avokado. Soki warzywne z sokowirowki. Polecam rowniez poczytac o occie jablkowym. Rowniez jest skuteczny. Polecam obejrzec rozne filmiki na yt, niektore moga sluzyc jako inspiracja.

Gość gość
Pisałam u wcześniej: Co do biegania to po porodzie przytyło mi się 7kg (64kg z 57kg)ale wzięłam się za siebie i teraz ważę 4kg mniej niż przed porodem(53kg). Bieganie spala dużo kalorii ale nie jest zalecane jak ma sie nadwagę (rujnuje stawy przy nadwadze!!) dlatego ja zaczęłam biegać dopiero jak schudłam do 60kg. Z 64 do 60kg dużo spacerowałam i trzymałam się diety (żadnych przekąsek!!!!!! i określona ilość kalorii dziennie). Wymaga to duuuużo silnej woli ale warto było;) Mój sekret to jeść dużo ale nisko kalorycznie- dzisiaj na obiad zjadłam 1/2 ugotowanego kalafiora (ok. 200kcal);P Objętościowo to dużo ale kalorycznie to mało...no i zdrowo

Gość gość
Dzięki:)