Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dopiero 3 września a na dworze już jesień,Mam dość tak krótkiego lata znowu zima

Polecane posty

Gość gość

I po Lecie, zdarzają się lata kiedy wrzesień jest bardzo ciepły niestety jakoś nie w ostatnim czasie. Dzisiaj na południu Polski jest zimno, pochmurno, i mokro. Prognozy są jeszcze gorsze, cały wrzesień ma być zimny. W Październiku pewnie będzie lało, i o 17 już ciemno. Dramat i tak do Kwietnia. Masakra jak tu być szczęśliwym

Gość gość
niestety ja tez juz mam pierwsze objawy depresji sezonowej, jestem senna, smutna, rozdrażniona... ludzie na forach pieprza o witamine D3 - pic na wode, placebo, nie dziala... brak slonca = smutek, morderstwa, alkoholizm, narkomania

Gość gość
To gdzie ty mieszkasz?? U mnie nie jest moze upal ale nie jst zimno. Nawet drzewa sa jeszcze zielone i ciemno robi sie dopiero po 18

Gość gość
Gdzie mieszkam na południu Polski. TU gdzie w porównaniu z pomorzem jest znacznie cieplej, no i co z tego jak i tak jest zimno. Ile my tej pogody mamy pare dni w Maju, czerwcu troche Lipca i początek sierpnia a tak zj****a pogoda, i tak 300 dni w roku. Z 60 może jest lepiej. I jasne zaraz pojawią się teksty to się wyprowadź, ale naprawde słońce = życie i nikt nie powie że tak nie jest

Gość gość
Pogoda jest caly rok :classic_cool: No tak sie sklada ze ja mieszkam na polnocy Polski i jest calkiem cieplo i napewno jeszcze o 17 nie jest ciemno.

Gość gość
I dobrze, nienawidzę lata :)

Gość gość
gość dziś o 17 Będzie ciemno pod koniec października. Ale co to zmienia jest dramat ludzie chodża poubierani Latem możesz popatrzeć na dekolty, na piękne nogi, uff jak ja to kocham zima to jest dramat

Gość gość
Jeszcze będzie ciepło, ta pogoda nie jest wynikiem jesieni, ale ze taki front do nas przyszedł. Owszem, jest to zimniejszy front niz bylby z mniesiac temu bo juz mamy wrzesien,a le to nie znaczy, ze juz tak bedzie caly czas. Od środy ma sie ocieplic ;)

Gość gość
A co mają powiedzieć ludzie którzy mieszkają na biegunie i muszą żyć nawet wtedy gdy panują noce polarne ? Nie narzekaj autorko na nasz klimat , ledwie się troszkę ochłodziło a ty już takie larum robisz / Ja tam wolę gdy jest umiarkowana pogoda a nie upały. Też mieszkam na południu Polski .

Gość gość
a, ze akurat taka pogoda zbiegla sie z poczatkiem wrzesnia to ludzie to kojarza z koncem lata, ale przeciez we wrzesniu bywa jeszcze cieplo, wiec jest to wynikiem tego nieszczesnego frontu, ktory akurat dotarl nad Polske

Gość gość
Ja mieszkam w Szwecji i co mam powiedziec? juz liscie zolte a niedlugo 3 godziny bdzie widno :)

Gość gość
W tym fran/co/watym kraju dumnie zwanym PL jak nie upały to zima stulecia, zmiana systemu politycznego, wojna albo przynajmniej huragany co zrywają dachy i powodzie co topią całe połacie. Ku/rwa jak ja mam tego dość!

Gość gość
gość dziś Powiedz jak tam jest? Tzn czy zima jest dużo mroźniejsza niż u nas, czy lato jest mniej ciepłe? I od kiedy do kiedy trwa ciepły okres

Gość gość
ja mieszkałam pół roku w Anglii to jeszcze na północy tam to dopiero nie da się żyć, cały rok 10 stopni i deszcz, nie ma dnia żeby nie padało, w dodatku cholernie wieje, ludzie chodzą bladzi jak ściany, co z tego że nie ma zimy, jak nie ma też lata ani wiosny, właściwie cały rok panuje tam pogoda taka jak u nas w listopadzie to jest dopiero życie. A mimo to ludzie tam mieszkają

Gość gość
To zalezy w jakiej części Szwecji. Na południu jest zupełnie jak w Polsce. Na północy zimy są dlugie i mrozne z temperaturami w dzien ponizej 0 przez 3 miesiace :) i slonce tyle co kot naplakal a latem na polnocy jak jest 20 stopni to wszyscy sie ciesza ;) Bo zazwyczaj 14-17. Ja mieszkam na polnoc od Uppsali to jeszcze nie jest tak zle ale zima tez dni krociutkie i pochmurne.

Gość ja_Dyzio
przestań marudzić kobieto, nadal śmigam w krótkich gaciach o tej porze roku a dopiero jest wrzesień , w grudniu po południu w Londynie Irlandki , Brytyjki, Szkotki i Polki a także Czeszki i Bułgarki a nawet Rumunki itd. śmigają z gołymi nogami gdy jest na plusie 5 st. Celsjusza a Ty marudzisz teraz na 'zimno' ? ja pierdzielę, czego pragniesz , czy przytulić się do rozgrzanego pieca o tej porze roku ?

Gość gość
Pragne słońc i ciepła lubie upały najlepiej czułabym się w klimacie śródziemnomorskim południe hiszpani, francji, grecji włoch

Gość gość
ja_Dyzio dziś x I takie odpowiedzi mi się podobają. Tak trzymać i nie popuszczać.

Gość gość
W Szwecji tez jeszcze smigamy w krotkich rekawkach ;) Dziś 17 stopni i juz wiecej raczej nie bedzie w moim regionie :) a W Polsce to pewnie ze 23 jeszcze sie zdarzy

Gość gość
Co zrobiłabyś gdybyś mieszkała w Islandii, Północnej Kanadzie, Alasce, Kamczatce, Falklandach, Patagonii?? Chyba byś zginęła

Gość gość
Ludzie tak przeżywają zime jesień a nie dostrzegają że ma to swój urok, ja uważam, że nie ma nic piękniejszego niż jesienne późne popołudnie taka szaruga za oknem, drzewa bez liści, to daje jakiś taki fajny klimat tajemniczości klimat który mi się osobiście podoba. Zima też jest fajna, i Boże Narodzenie i Styczeń to wszystko ma swój klimat, jasne że też przeszkadzają mi mrozy po -20 stopni ale umówmy się ile jest takich dni? 2 3 dni w roku i to wszystko, Luty często jest bardzo fajny bo już słońce jest wyżej już fajnie świeci i mamy pogode alpejską. A potem wiosna po zimie, i nie ma nic fajniejszego niż ta wiosna wszystko takie świeże, nowe, pachnące. Wszędzie są plusy i minusy, co wy myślicie że w Hiszpanii to cały rok 33 stopnie jest ? W sevilli najcieplejszym mieście europy zimą temperatura nie przekracza 15 stopni. Więc na północy Hiszpani jest 7 stopni. a u nas 3. I co taka różnica? A kto dzisiaj mieszka na południu europy powoli już nikt, bo tam jest bieda która uniemożliwia normalne funkcjonowanie

Gość gość
Oj tam gadanie, no owszem są regiony ziemniejsze od Polski, ale prawda jest taka, ze nasz kraj jest w czolowce tych najzimniejszych, wiec w wiekszosci krajow jest cieplej

Gość gość
Jesien jeszcze moze byc calkiem ciepla, to ze teraz chwilowo sie ochlodzilo to nie znaczy, ze bedzie zaraz zima ;) Moze juz nie bedzie upalow, ale moze jeszcze byc cieplo i slonecznie

Gość gość
Uwierz mi że upały są fajne jak się ma wakacje, albo prace w klimatyzowanym biurze, gdy trzeba jeździć w aucie bez klimatyzacji, albo pracować na hali gdzie temperatura wynosi 40 stopni to zmienia się zdanie, pomyśl o tych ludziach zanim napiszesz takie głupoty

Gość gość
Dokladnie. Tak jak ktos napisal wyzej: Myslisz ze w Hiszpanii, Grecji jest caly czas lato, slonce, upal itp?? Przeciez tam tez sa zimy, tezjet pochmurno, tez pada deszcza a nawet snieg. Tak samo w Australii, Argentynie, Kaliforni... Jest pare krajow gdzie jest caly rok piekna i sloneczna pogoda, a Polska wcale nie jest jakas dziwna pod tym wzgledem ani napewno nie w czolowce najzimnieszych.

Gość gość
gość dziś Nieprawda, że Polska jest w czołówce najzimniejszych krajów. Polska jest krajem o umiarkowanie ciepłym kliamcie. Powtórze umiarkowanie ciepłym. Te wszystkie wykresy temperatur i jej średniej schowaj sobie do kosza. Czym różni się taka Warszawa od Pragi czy Bratysławy, przecież to zaledwie 1 stopień różnicy w średniej całorocznej, a nawet mnie. To samo Berlin, czy Kijów, czy Wiedeń czy Budapeszt. Polska ma taki sam klimat jak większość otaczających ją krajów, żebyś odczuł różnice to musiałbyś przeprowadzić się na południe włoch czy francji ,a tak to jest bez różnicy to wszystko mięści się w 2 sotpniach, a to żadna różnica

Gość gość
Studiowalam jakis czas w Australii, wydawalo mi sie ze tam jest tak pieknie - caly rok slonce, ciepelko, zielono, radosnie :) A potem okazalo sie ze tak nie jest :( Jest klimat podobny do śródziemnomorskiego, i co? I przyszedł czerwiec, lipiec, sierpień - w Australii miesiące zimowe i musialam isc do sklepu po kurtke! Bo zadnej nie wzielam, bo po co w Australii kurtka myslalam ;) I bylo serio zimno. 10-14 stopni w ciagu dnia, ale czesto padal desszcz i bylo pochmurno, ranki i wieczory bardzo chlodne a w nocy nierzadko przymrozki nawet snieg w Australii mialam okazje zobaczyc ;)

Gość gość
Przecież 90% ludzi to kretynie którzy obejrzą jakiś film jakieś zdjęcie i wydaje im sie że to prawda. Cały rok we Włoszech świeci słońce i jest 40 stopni. Ja p*****le totalne umysłowe dno. Ludzie po to są strefy klimatyczne żeby ocenić jaki kraj ma mniejwiecej jaką pogode. I skoro my jesteśmy w danej strefie z 10 innym to mamy praktycznie tą samą pogode wystarczy wpisać klimat umiarowany i zobaczyć że bardzo duża część świata jest w takim samym klimacie ja będąc w Mediolanie w miesiącu kwiecień nie odczuwałem żadnej różnicy, we Francji mam wujka który normalnie ma taką samą pogode jak my. Nie szalejcie nie jest źle

Gość aj_Rubin
'Co zrobiłabyś gdybyś mieszkała w Islandii, Północnej Kanadzie, Alasce, Kamczatce, Falklandach, Patagonii?? Chyba byś zginęła' ? xxxx moim skromnym zdaniem większość kobiet da radę i przeżyje nawet przy temperaturach minus , czyli - 48 stopni Celcjusza , faceci nie dają rady a kobiety w kaskach i okularach spawają kadłuby statków i okrętów , na dwie godziny schodzą z 'wachty' aby zaliczyć kawę lub herbatę i wracają do spawania stali i okrętu przy minus - 35 st. C tak myślę, że po takiej pracy ciężkiej dla kobiety, gdy kobieta się pokazuje publicznie to wskakuje w bardzo krótką .mini' aby pokazać się 'kobieco' i kusić facetów ale czy znajdzie się ,d**ek' , który w kulturalny sposób 'poderwie' kobietę , która zawodowo się zajmuje 'spawaniem stali' ? W Rosji podobno tak jest , że Rosjanki zawodowo zajmują się spawaniem stali i szukają męża , czy Polak potrzebuje i szuka takiej żony, która się zajmuje ,spawaniem stali' ?

Gość gość
Ja nie wiem czy ludzie nie mają wiekszych problemów?