Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 16 letnia corka i jej chlopak! Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moja corka 16 lat ma chlopaka 17 lat i sa razem od 3 lat!!! Nie pozwalam sie im spotykac wiec caly ten czas siedza tylko na skype. Na ferie chca byc razem ale ja sie boje ze beda uprawiac se*s!! Bede z nimi na feriach na wakacje a on podobno chce sie jej oswiadczyc, ona jest za mloda i powinna miec wiecej niz 1 chlopaka w zyciu!!

Gość gość
Tego nie wiesz. Dbaj o to, zeby sie uczyla i uswiadom ja seksualnie. Wiecej nie mozesz juz zrobic.

No cóż, taki wiek. Nie możesz im zakazać się spotykać, zwłaszcza, że są już ze sobą długo, to chyba powinnaś jakby nie wiem poznać tego chłopaka, no chyba, że poznałaś i jest totalnym oszołomem. Generalnie nie masz wpływu na to, co robi Twoja córka, nie przykujesz jej do kaloryfera. Pozwól im pojechać razem na ferie, niech spędzą razem trochę czasu, poza tym jedziesz z nimi, także no raczej nie będą, że tak powiem szaleć, jeżeli będziesz w pobliżu. No i może nie wiem rzeczywiście porozmawiaj z córką o antykoncepcji, cóż więcej możesz poradzić?

Gość gość
Poznalam jej chlopaka uwazam ze fajny chlopak. Corka mowi ze chce tabletki antykoncepcyjne i sama sie umowila na wizyte do lekarza o antykoncepcje, mowi ze to przez nieznosny okres ale nigdy niewiadomo.... Zabronic sie im spotkac i czekac az corka z chlopakiem beda pelnoletni? Dodam ze corka z chlopakiem sami chca oplacic koszt wakacji

Zabranianie spotykania się nie jest dobrym rozwiązaniem. Wyobraź sobie, że Tobie rodzice zabraniają się spotykać z chłopakiem. Nikt czegoś takiego by nie chciał, a córka może mieć potem do Ciebie o to pretensje, może nie wiem uciekać z domu etc, etc. To, że córka mówi o tabletkach anty. świadczy o jej dojrzałości. Niezależnie od tego czy chce je zacząć brać ze względu na bolesne miesiączki czy na antykoncepcję, to chyba dobrze, że myśli o tym i jest świadoma to, z czym to wszystko się wiąże. Może porozmawiaj z nią po prostu na ten temat. Jeżeli będą bardzo chcieli to zrobią to, niezależnie od Ciebie, a i tak lepiej, żeby z antykoncepcją niż bez. Samo to, że sami chcą opłacić koszt wakacji też świadczy o ich hmm samodzielności i odpowiedzialności. Myślę, że powinnaś zaufać córce i wcześniej z nią poważnie i spokojnie porozmawiać. :)

Gość gość
Idz z nia do gin, niech przepisze jej te tabletki ,nie ma w tobie oparcue w tych sprawach, a nie wroga! Masz madra corke skoro chce tabsy i wspieraj ja w rozsadnym planiwaniu rodziny ,a nie krytykuj! Uwierz jak bedzie chciala to i tak bedzie sie z nim spotykac, a ze chca probowac seksu to naturalna kolej rzeczy. Lepiej chyba ze wiesz gdzie jest i z kim, niz mialaby uciekac ze szkoly, albo nie wracac na czas bo chce byc z ukochanym. Tym bardziej ze lubisz chlopaka. Moja kolezanka ma 31 lat, swojego meza poznala na podworku jako dzieciak, od 13 jej roku zycia sa para, w wieku 18 wyszla za maz , maja dwoje dzieci i sa szczesliwi.

Gość gość
Autorko, możesz uzasadnić dlaczego córka ma mieć wiecej niz jednego chłopaka w życiu? Ja mam jednego od 10 lat i jest super. Od kilku lat jesteśmy małżeństwem i nie bardzo rozumiem, czemu należałoby go rzucić i poszukać innego. Tylko, żeby nie był pierwszy.

Gość gość
ja pieprzę, 16 lat i od 3 lat chłopak, litości, no zresztą teraz za rozmnażanie się dają puści podatnicy 500+, po co ma się męczyć teraz uczyć później pracować jak naklepią dzieci to będzie w domu siedziała

Gość gość
Uwazam ze powinna skorzystac z zycia, zeby potem nie zalowala a i tak wedlug mnie jest za mloda na powazniejsze zwiazki.. Mowi ze nie chce dzieci, chlopak tak samo Chca skonczyc szkole I zamieszkac razem wiec zadnego 500+!!

Gość gość
Śwież piz.a jest smaczna do konsumpcji.

Gość gość
do gość dziś - mówić to sobie mogą, masz stare baby zaliczają niby wpadkę za wpadką, a takie gówniarze to myślisz, że co nie zaliczą kilka wpadek

Gość gość
jeśli myśli o zaczęciu współżycia to koniecznie zaprowadź ją do ginekologa. Lepiej żeby od razu zaczęła się odpowiednio zabezpieczać, bo wiadomo jak to bywa z prezerwatywą. Bardzo dobre są tabletki belara, które ja stosuję. Może twoja córka też będzie je stosować :)