Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu jakies baby ktore nie jedza ani miesa ani rybo?co wy jecie do chleba

Polecane posty

Gość gość

Skoro nie wędliny to co? Co mozna jesc zamiast wedlin i miesa,ryb?

Gość gość
pieprzeniem przez chłopów sie żyje, od numerku do numerku

Gość gość
Są wędliny sojowe i cale mnóstwo wyrobów z warzyw, np.sojowe, z selera, z soczewicy, fasoli, awokado. Do tego wszelkie sery a poza kanapkami sałatki. Wybór możliwości ogromny :-)

Gość gość
Ale zdrowie można zrujnowac jedząc tyle wapnia bo wtedy magnez się nie przyswaja

Gość gość
Ja jem,sery żółte,topione,pasty wszelkiego rodzaju,jajka,twarog,pomidory itp. Chleba w ciągu dnia tez jem mało,może 2kromki. Dużo jem sałatek warzywnych,owocowych,naleśników,placków z jabłkiem itp itd. Od małego nie lubiłam mięsa,brzydzę się.

Gość gość
Autorko czyli jesz tylko i wylacznie kanapki z miesem tak ?

Gość gość
Podstawą są warzywa, więc wapnia za dużo się nie dostarcza.

Gość gość
Pasta z soczewicy, hummus, niskosłodzone dżemy, twaróg, mozzarella.

Gość gość
Dieta bez mięsna jest nie zdrowa Mieso jest dobre na wszystko Anemicy wlasnie jedza go za malo i stad anemia

Gość gość
Skąd Ci się wzięła anemia od niejedzenia mięsa? Nie jem od lat,a wyniki mam idealne. Jestem okazem zdrowia. Trzeba wiedzieć co jeść by dostarczyć organizmowi tego czego potrzebuje.

Gość gość
Ja ryby jem ale tlyko smażone lub na parze, na obiad, nie lubię ry na pieczywie. mięsa nie jem od 4 lat. nie jem też masła, sera itd. jem jajka. na chlebie jem np awokado z rukolą i pomidorem; albo jajko na twardo z ogórkiem i papryką; masło orzechowe/migdałowe (sama robię masła z orzechów) na to plasterki banana i cynamon; domowa pasta z soczewicy i pieczarek; domowy hummus ....

Gość gość
Gosc z 17.30 ale mi smaka narobilas. Mozesz podac przepis na maslo orzechowe i paste z soczewicy

Gość Cleo1976
Sery.Jajka.Dżemy.Miód.Pasty z soi, soczewicy.

Gość gość
do 17:57 pełno tego w necie a hummus to jak bigos każdy robi inaczej ...

Gość gość
na kanapki kladę pomidor, ogorki, czosnek, humus i podobne pasty, ser zolty, twaróg,inne sery, miód,dzem,jajka, moja ulubiona pasta z awokado,czosnku i cytryny. Nie jestem Scislą wege ale wedlin nie tykam, to sól i chemia.

Gość gość
Chleba w ogóle nie jemy wiele, a jak już to przeróżne pasty ze strączkowych, jajek, orzechów, sery... Ale podstawa, jaka u nas musi być to awokado i tapenada :)

Gość gość
Wiadomo - jemu trawę ☺

Gość gość
Ja jestem weganką i kupuję produkty bez nabiału - sery z mleka sojowego, wędliny sojowe, itd. A do tego oczywiście dużo warzyw, które często sama sadzę. Mam własne pomidory, które kupuję od http://botoma.com.pl/ - są bardzo smaczne.

Gość gość
Mieso moga z powodzeniem zastapic grzyby, zwłaszca pieczarki, które maja wiecej białka niz wołowina, witaminy z gr. B, zelazo.. tyle ze grzyby nie sa tak kaloryczne jak mięso, ale jak ktos sie odchudza to tym bardziej wskazane

Gość gość
Sorry, ale chyba nie masz w ogóle wyobraźni i nie chcę myśleć jak te Twoje kanapki wyglądają. Pewnie gumowaty chleb z worka i jeden smętny kawałek wędliny, bo już inwencji nie starcza na nic więcej. Ogólnie ludzie, którzy się dziwią co można jeść nie jedząc mięcha mają zerowe umiejętności, jeżeli chodzi o gotowanie i zero obycia kulinarnego..

Gość gość
Nie jestem babą lecz kobieta :P ale mogę napisać, z czym jem kanapki. Np dziś do pracy (bo w domu mialam owsiankę z malinami) wzięłam kanapkę z pszenno-zytniego chleba z kiszonym ogórkiem, żółtą papryką i awokado. Poza tym często robię sobie domowy hummus (pasta z ciecierzycy z oliwą, cytryną i czosnkiem oraz mąką sezamową/lub tahini, można dawać różne dodatki, jak lubię z dużą ilością wędzonej papryki, lub z kolendrą świeżą, lub z pestkami dyni zmielonymi). pasta na chleb z kalafiora (znajdź na blogu jadlonomia) a słodko to lubię pomieszać krem czekoaldowy z masłem migdałowym lub fisztaszkowym robię też czasem domowe smarowidło: daktyle namoczone w gorącej wodzie, do tego prazone na patelni pestki słonecznika, kakao. voila. blenduję i w lodowce w słoiczku do 3 dni (pyyyyycha i niebo zdrowsze niż jakieś syfiaste nutelle).

Gość gość
gość wczoraj Płaci ci ktoś za wypisywanie takich BZDUR? :O 100 g wołowiny to ok. 20 g białka, 0,2 mg wit. B6, 2,3 mcg wit. B12, 0,1 mg wit. B1... 100 g pieczarek - ok. 3 g białka, 0,1 mg wit. B6, praktycznie 0 wit. B12, 0,1 mg wit. B1...