Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciąży i pracuję ciężko fizycznie co mam dziś robić?

Polecane posty

Gość gość

dziś miałam dostać okres zrobiłam test i po 3 miesiącach się udało 2 kreseczki. Pracuję w sklepie na dziale mięsnym jest bardzo ciężko ciągle bieg dzwiganie i do tego na duże obroty stoiska jest nas na drugiej zmianie dwie! Z moją gin planowałam że jak tylko zajdę przychodzę do niej na wizytę ale jak tylko zajdę tzn miała namyśli dziś? 1 ciążę poroniłam tzn ciążą obumarła. Strasznie panikuję boję się ze teraz będzie to samo. nie mogę odnaleźć wizytówki do mojej gin. Ona przyjmuje w soboty w gabinecie z usg. co radzicie ? mam zamiar wybrać sie dziś do innego gin. mąż mówi bym szła do rodzinnego po zolnienie no ale płatne 80% a jeśłi to ciąża pozamaciczna albo jest cos nie tak.... oszaleje co radzicie ?

Gość gość
W tak wcześniej ciąży gin nie da ci L4.Nawet nie będzie widać na USG.Spokojnie poczekaj,a od dźwigania się migaj np.silnym bólem kręgosłupa. Jako tako ciąża nie jest zagrożona,ja bym poczekała do soboty i poszła do sprawdzonej ginekolog

Gość gość
Jprdl. Tydzień zwykłego L4 cię nie zbawi. Idziesz na razie do innego gina po zaświadczenie i zanosisz do pracy. Powinni cię przenieść na razie na inny dział.

Gość gość
Idz najpierw do gina.

Gość gość
o przenoszeniu na inny dział nie ma mowy jak już to wypad z pracy. wczoraj pracowałam 12h i tak włąsnie mówiłam że boli mnie kręgosłup dziś będę robić tak samo. a czy ból i kucie jajników to normalne ?

Gość gość
no wiem że mam iśc do gin ale kiedy ? może moja gin chciala podać mi wcześnie jakieś leki ? nie wiem.

Gość gość
dzwoniłam do koleżanki mówiła żebym szła do rodzinnego po zwolnienie na 2 tyg powinien mi dać. ale ja wiem? w pracy wiele się nie poobijam bo po prostu nie mam jak i kiedy

Gość gość
dziś Znajdź nr.Telefonu tej ginekolog w Internecie po nazwisku lub adresie. Masz u niej historie tamtej ciąży tak? W którym tyg.obumarła? Nie panikuj...weź może rzeczywiście wolne z urlopu lub 4dni- l4

Gość gość
ale znowu ok 2 tygodnie temu byłam na zwolnieniu 3 tyg bo skręciłam kostkę.

Gość gość
Idź do rodzinnego po zwolnienie na te parę dni. Stracisz te 20 procent, ale zyskasz spokój. Czym są pieniądze w takiej sytuacji? Bo ile można się wykrecac bólem kręgosłupa?

Gość gość
1 ciąża obumarła w 8/9 tyg. numeru szukam i nie ma. ale zadzwonię do przychodni w której przyjmuje prywatnie to mam nadzieje że mi podadzą. 2 ciąże miała zagrożona od 5 tyg i 2 dni chyba. dostałam palmenia jasno różowego z domieszka brązowego od razu dostałam leki leżałam... i mam zdrową 6 letnia córkę. a jeszcze z innej beczki sądziłam że i w tym miesiącu sie nie uda zajść w ciążę wiec postanowiłam zmienic pracę. pochwaliłam się jednej z "koleżanek " z pracy i bach! powiedziała głównej kierowniczce pytała mnie czy to prawda ja powiedziałam że tak i że przyniose wypowiedzenie w tym tyg. i moze juz kogoś szukać na moje miejsce więc powiedziała ze już ma. to ja się ucieszyłam i myslałam że pósci mnie za porozumieniem stron. A ja dziś robie test i niespodzianka czywiście się bardzi cieszę ale martwię się że kierowniczka może wręczyc mi wypowiedzenie bo będzie chciała pokazac co to nie ja.... i tak umiem sobie skomplikować...

Gość gość
a tą 2 pracę już mam miałam iść od pazdzierika. ale co tam praca ważne żebym donosiła tą ciążę i żeby mi nie wręczyła kierowniczka wypowiedzenia

Gość gość
może pójde do pracy jeszcze dzisiaj ? a jutro do rodzinnego ? albo w środę mam wolne. Ale czy jest sens tak ryzykować ? myślę że nie ale z 2 str to dopiero 4 tydzien ja już nie wiem co myśleć

Gość gość
weź urlop na zadanie

Gość gość
urlopu zostało mi 2 dni. albo 1. rozwaliła mi cały urlop przed wakacjami. postanowiłam że dziś pójdę do pracy będę sciemniać pracować powoli. A na jutro umówiłam się do rodzinnej. po l4 myslicie że mi wypisze?

Gość gość
i czy to normalne że pobolewa mnie brzuch ? i kują jajniki ? czy powinnam się martwić ?

Gość gość
Idź na l4. Powiedz, że masz ciężka fizyczna pracę. Chcesz ryzykować? Piszesz, że 80%. A co jest dla Ciebie ważniejsze. Kasa czy dziecko?

Gość gość
oczywiście że dziecko

Gość gość
to dopiero 4 tydzień nie przesadzaj popracuj jeszcze z tydzień idz do lekarza izrób usg

Gość gość
W pierwszej ciąży ze względu na to, że chciałam iść od razu na zwolnienie (mobbing w pracy) a ginekolog mógł mnie przyjąć dopiero za tydzień, poszłam do rodzinnej i bez problemu dała mi zwykłe zwolnienie lekarskie i nawet skierowanie na mocz i morfologię z cukrem i żelazem, żebym już od razu mogła zanieść ginekolog wyniki.

Gość gość
oo dziękuję za listę badań jutro poproszę lekarza o badania. czy może jeszcze jakieś badania wykonywałaś ? od którego tygodnia byłas na zwolnieniu ? na ile mam poprosić rodzinną ? jak wezmę do soboty to czy ginekolog będzie mogła mi juz wypisać ?

Gość gość
C.D. w zasadzie to od 4 tygodnia , bo jak tylko test zrobiłam to poszłam. Lekarkę znałam tylko o tyle, że średnio raz do roku byłam na wizycie chora, więc to nie po znajomości. Powiedziałam szczerze jaki u mnie stres i że ginekologa mam za tydzień , prosić się nie musiałam, sama mi na ten tydz wypisała. Co do badań to na początku warto zrobić również w kierunku toksoplazmozy, kiły, różyczki, żółtaczki i AIDS - ale na to już mi nie dała.

Gość gość
a co mam powiedzieć kierownictwu jak zaniose zwolnienie ? prawdę że jestem w ciąży ?

Gość gość
Po macierzyńskim zmieniłam pracę i w drugiej ciąży pracowałam do 7 miesiąca. Nie żałuję jednak, że w pierwszej uciekłam tak szybko. Dziecko najważniejsze!

Gość gość
Nie wiem. . Może na razie nic nie mów albo jakoś wymijająco. Ja bym nie mówiła o ciąży przed wizytą u giną na wypadek,gdyby tfu tfu miało się okazać, że to np.ciąża biochemiczne, puste jajo czy inne nieszczęście.

Gość gość
Aha - mnie w obu ciążach przez pierwsze tygodnie pobolewał brzuch jak przy miesiączce oraz czułam kłucia. I to było normalne.

Gość gość
dziękuj***ardzo za rady. W takim razie co mam powiedzieć? w tamtym tyg mówiłam kierowniczce że odchodzę a jutro bach zwolnienie co on asobie pomysli zresztą niech mysli co chce. może powiem ze musze zająć się córką ? albo... ?

Gość gość
najlepiej by było gdybym wysłała męża ze zwolnieniem ale on pracuje nie mam pomysłu co bym mogła powiedziec ?

Gość gość
Autorko czy ty jesteś jakaś ułomna ?