Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na jakie moge liczyc zasiłki przy 4dzieci i złych warunkach lokalowych?

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie na jakie można liczyć zasiłki przy 4 dzieci i złych warunkach lokalowych. ja straciłam prace, pracuje tylko mąż ale za 1,8tys. 500+ nie liczę bo to wiadomo.

Gość gość
nie lepiej zapytać w mopsie?

Gość gość
Jakoś złe warunki lokalowe nie przeszkadzały wam w natłuczeniu tych dzieci...

Gość gość
a morze maż horom curke? to pofinno pomuc.

Gość gość
kolejne prowo... nudne zaczyna to się robić. Droga Kafeterio, daj sobie spokój

Gość gość
Zrób sobie jeszcze 4, na pewno bedziesz mogła liczyć na więcej.

Gość gość
Ooo,fajnie, zrób sobie jeszcze 2,3 ,będziecie bez prądu,ale świeczki chyba tańsze..no i będziecie się karmić miłością i religią. :D

Gość gość
jak w dzisiejszych czasach można narobić 4 dzieci? nie kochasz własnego potomstwa?

Gość gość
kocham dzieci, jak miałam pracę żyło nam się dodatnio, ale niestety straciłam pracę i jest teraz ciężko, zarabiałam więcej od męża złe warunki lokalowe to 3 pokoje, ale wilgoć i grzyb na ścianach

Gość gość
Zasiłek rodzinny i dodatek do niego dla rodziny wielodzietnej. Dodatek mieszkaniowy+ dodatek energetyczny. Możesz złożyć też o dodatek celowy np na rachunek za energię lub na remont. Taki wniosek o dodatek celowy możesz składać chyba co pół roku ale nie jestem pewna. Jest jeszcze zasiłek okresowy z tytułu bezrobocia.

Gość gość
"złe warunki lokalowe to 3 pokoje" Czyli macie o co najmniej 2 dzieci za dużo.

Gość gość
gość dziś nie orientujesz się ile to może być pieniędzy? 1, 2, 3 tys?

Gość gość
gość dziś To znaczy, że jak pracowałaś to mieliście dobre warunki lokalowe, bez grzyba, wilgoci i mieliście więcej pokoi?

Gość gość
około 10 tys. + dodatek do mercedesa i dopłata do willi plus, ponoć tez opłacają kolonie na Teneryfie, ale to musisz się dokładnie w mopsie dowiedzieć, bodajże powyżej 4 dzieci, to byś se to jedno dorobiła :)

Gość gość
Rozpłodowa maciora. Do roboty!a nie za zasiłki się bierzesz

Gość gość
Nie orientuje się:-) rodzinnego z dodatkiem będzie ok 600zł, mieszkaniówka zależy od waszych opłat ale pewnie z 200-300 zł. Okresowo możesz dostać np 200zł na trzy miesiące a możesz i 700zł z celówką też trudno powiedzieć. Jako pracownik mopsu przyznam że są rodziny, które otrzymują naprawdę duże pieniądze nawet i 3-4 tys miesięcznie ale to zależy od sytuacji rodzinnej i od tego jak przebiega wywiad środowiskowy. Musisz spodziewać się kontroli oraz tego że urzędnik będzie rozmawiał z waszymi sąsiadami. Będziecie mieć w mopsie swojego opiekuna. Zapomniałam dodać że możesz się starać o darmowe obiady dla całej rodziny.

Gość gość
Pracownik socjalny nie robi żadnych wywiadów wśród sąsiadów, tak było kiedyś. Wiem o tym bo moja ciocia jest pracownikiem socjalnym.

Gość gość
I jak zwykle wychodzi, że lepiej opłaca się socjal niż praca. A już zupełnym przegięciem jest, gdy pracownik socjalny zarabia mniej niż dostają od nas (czyli państwa) jego podopieczni.

Gość gość
czyli siedząc w chacie laska ma 2 tys zapomogi + 2tys z 500+ = 4 tys!!!!! to po wuj one będą do pracy chodzić, jak można elegancko jak przystało na patologie trzepać kase z gospu, a uczciwi ludzie zapierdylają za 2tys i im się nic nie należy, ani zasiłki ani 500+ bo mają tylko jedno, a tfuuuu na was darmowe mordy

Gość gość
gość dziś to dowodzi tylko o zaangażowaniu w pracę twojej cioci. Nie pisz bzdur. Najpierw sprawdź przepisy.

Gość gość
gość dziś właśnie w tym rzecz że nie powinno tak być. Niestety niektóre urzędniczki jak wspomniana wyżej "ciocia" bardzo ułatwiają rozwój takich precedensów niestety.

Gość gość
gość dziś jak to możliwe że dajecie takim leniom śmierdzącym tyle kasy? chyba zdajecie sobie sprawę, że wychowujecie tak kolejne pokolenie leserów i patoli? dlaczego nie dacie im wędki tylko ryby na tacy??

Gość gość
Niestety takie mamy przepisy. Niestety to widać kiedy ktoś wyciąga ręce po pieniądze a mu się nie należą. Brak pracy to jedno a proszę pomyśleć ile osób pracuje na czarno! Dlatego w mojej opinii rozmowa pracownika z sąsiadami klienta jest bardzo istotna. Choć często sąsiedzi też nie są szczerzy i sami są pod opieką mopsu.

Gość gość
Na dodatek zawsze należy brać pod uwagę że rodzina naprawdę potrzebuje pomocy.

Gość gość
mam w rodzinie też taką: 4 dzieci, ona pracuje na czarno, on na rencie, długów po uszy, ale mają przeszło 5 tys. i się kiszą na 45 metrach :O

Gość gość
14:09 OMG DRAMAT

Gość gość
14 09 napisz proszę jak oni to robią

Gość gość
Nikt nie chodzi po sąsiadach.Wywiad Owszem pracownik przychodzi do domu.Powie jakie dokumenty należy,y dostarczyć.Na mieszkanie socjalne to ludzie czekaja latami.

Gość gość
Dokladnie tak jest jak starasz sie np o celowke to przychodzi pracownik do cb na wywiad ale nie po sasiadach. Nie ma opcji. Mozesz starac sie o zywnosc w ramach UE. Nie wiem jak dziala u was celowka ale u nas jest jednorazowa i gora 400zl. U nas moglabys otrzymac 500+, zasilek rodzinny, celowke, zywnosc i obiady. Okresowo np paczki dla dzieci na swieta. W przypadku samotnych lub rozwiedzionych matek jest inaczej i jesli dzieci lub dziecko niepelnosprawne.

Gość gość
teraz to tylko dzieci rodzic a ja zapieprzam za najnizsza zaznaczam że mam wykształcenie mieszkam w biednej gminie mąż jak na nasze zarokii zarabia nawet fajnie ale to i tak za mało 500 plus na drugie dziecko bo na pierwsze to już nie teraz żyje nam sie całkiem ok ale 6 lat temu straciłam prace a kilka dni pozniej okazało się że w ciązy jestem nie dostałam nic!!!! kompletnie nie było 500 plus jako bezrobotna nie dostałam nic z mopsu też nie a teraz jak czytam te dodatki 4 tys zapomogi no szok chory kraj