Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Universum a jak tam Twoje arbuzy? :D

Polecane posty

Gość gość

:D ależ to zabrzmiało dwuznacznie :D

Arbuzy niestety przemarzły mi całkiem. Ale mam za to dynie giganty, jedna ma aż 14 kg i mam ją już w domu zaraz zrobię foto :D A kto pyta? Zawadiaka?

Gość gość
No a kto mógłby pytać o Twoje arbuzy :D Dobra dawaj fotkę, tego grubasa :P

Gość gość
Fajny...... kaktus :D no i oczywiście dynia też! No wyrosło, wyrosło :) Co robić, ja robiłam dżemy z dyni, a moja mama kiedyś kompoty. A pestki suszyłam i do jedzenia. O jeszcze ciasto z dyni tez można :)

No wiesz 14kg to zrobię zupę bo uwielbiam i wysuszę pestki ( są podobno dobre na robaki hahaha ) a jakiś przepis na ten dżem z dyni? Z reszty bym dżem mogła zrobić właśnie. Myślałam, żeby pokroić w kostkę i zamrozić ale mam już maliny i truskawki i fasolkę i miejsca brakło :D

Gość gość
po co sa dynie?

Gość gość
Albo lecisz tradycyjnie z dżemem, albo fiksujesz :D czyli kup "żelfix". Tam masz dokładnie rozpiskę co robić i w jakich proporcjach. Potem w słoiczku będą kawałki dyni w takiej galaretce :) Tak, pestki z dyni bardzo zdrowe i na odrobaczenie the best :P

To ja wolę pofiksować. Będzie prościej :D Taką konfiturę bym mogła zrobić. Jak myślisz, można dodać trochę miodu?

Gość gość
O jeszcze se przypomniałam co robić - placki z dynią, wiesz normalnie tak jak robisz ziemniaczane, ale dodajesz do tego też potartą dynie. Spróbuj. I jeszcze zacierka na mleku z dyni, ale to tez mama kiedyś robiła.

Gość gość
mozna wydazyc dziure i podrzucac na parowie to zupelnie jakby kobieta ujezdzala faceta

Gość gość
Universum dziś 12:26 tytuł tematu przyciągnie zboczuchów smiech.gif No tak jak napisałam, to się kapłam że arbuz ma wiele znaczeń :D Ok, a teraz poważnie bo sprawy kulinarne wymagają powagi :P Nie wiem jak z miodem, nigdy nie próbowałam. Ja do części dodawałam goździki.

Gość gość
Ah cukinia :) uwielbiam pod każdą postacią. Teraz tania, to sobie można kombinować do woli.

12:55 ja swoją już zlikwidowałam, zjadłam całą, ale nie czekałam aż wielka urośnie tylko młodziutkie zajadałam :D nawet zrobiłam kwiaty nadziewane serem zapiekane ( inspiracja z top chefa :D ) ale mi nie za bardzo smakowały :D muszę potrenować gotowanie

Gość gość
Top szef, lubiłam oglądać jak tam cuda wymyślali, ale sama niczego nie kopiowałam. A cukinie to lubię też pokroić na tarce, na takie cieniutkie talarki jak czipsy i usmażyć na złotawy kolor na patelni. Jadłaś tak?

Gość gość
A ja to dopiero sama odkryłam na starość ;) :D No to jeśli chodzi o dynie i cukinie, nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

Z.dzięki wielkie dziś mam wolne to nie będę marnowała czasu w łóżku tylko sie biorę za grubasa :D lecę do sklepu :D odezwę się potem :D

Gość gość
Ok, no to udanego wszystkiego co tam planujesz :)

Gość gość
miałaś się odezwać 😠