Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lipcowa dziewczyna

Starania za rok

Polecane posty

Gość Lipcowa dziewczyna

Witam, Czy są tutaj kobiety, które urodziły pierwsze dziecko dopiero w wieku 34 lat? Otóż tak wyglada moja sytuacja....mam 32 lata z narzeczonym planujemy slub za rok w moje 33 urodziny. Dopiero po ślubie zaczniemy starania o dziecko, trochę wcześniej nam po prostu z różnych względów nie pasuje mówiąc ogólnie. Zaczynam się jednak trochę obawiać czy aby czas mnie bardzo nie goni i czy zbyt dużo nie ryzykuje. Mam stwierdzone hashimoto i lekka niedoczynnosc tarczycy, czy mogą być z tego jakieś problemy?

Gość gość
Tak, chora tarczuca nie jest sprzymierzeńcem zachodzenia w ciążę i utrzymywania jej. Tsh musisz mieć nie tylko w granicach normy, ale też nie większe niż 2 przy staraniach.

Gość gość
Tsh mam 2.3 przeciwciała 136 przy normie do 60. Tragedii nie ma, ale trzeba mieć to na uwadze. Jestem na diecie bezglutenowej i bez laktozy, leków nie dostałam.

Gość gość
Moja siostra zrobiła dokładnie tak jak Ty. Najpierw to, potem tamto, a jak skończę 34lata to zaczniemy starania. Stara się już czwarty rok.........

Gość gość
Ja mam 30lat i mój syn poszedł teraz do 1klasy. Niby jestem młodą, a do tego wszystkiego (do tego wieku szkolnego dziecka) trzeba mnóstwo siły i energii. Ja już czasem wysiadam fizycznie ;/

Gość gość
2,3 to dużo ok 1 powinno być

Gość gość
Dodam, że jeśli uda Ci się zajść odrazu to Twoje dziecko pójdzie do 1kl szkoły podstawowej jak będziesz miała pooonad 40lat. Dla mnie to SŁABO. Oczywiście jeśli zajdziesz odrazu po ślubie!!

Gość Lipcowa dziewczyna
Powiem tak, chciałabym mieć dzieci (chcielibyśmy) ale nic na sile. Mam nadzieje ze się uda, No ale jak nie....wiadomo będzie przykro, ale jakoś trzeba będzie to przełknąć i tyle. Nie chciałabym jednak teraz, przed ślubem. Mogłabym co najwyżej być w początkach ciąży na ślubie ale nie później. Życie ułożyło mi się tak, a nie inaczej. Chciałam jednak poczytać Wasze przykłady i opinie

Gość Lipcowa pogoda
Wiem, że to nie jest do końca prawidłowy wynik pomimo niby norm

Gość gość
16:47 No i co z tego? Ile ty masz lat dziecko? Lepiej żeby miała 40 jak dziecko pójdzie do 1 klasy niż miałoby maturę wtedy zdawać. To jest dopiero słabe. Matka bez wyksztacenia, bez pracy, "najlepiej" puszczalska z dzieckiem przed ślubem..:D

Gość Lipcowa dziewczyna
Matko dziewczyny 40 to nie jest wiek starczy

Gość Lipcowa pogoda
Pierwsze małżeństwo rozpadło mi się po kilku miesiącach. Dopiero niedawno ułożyłam swoje życie uczuciowe. Tak czasem jest i tyle choćbyśmy chcieli inaczej. Ogólnie rzecz biorąc na ten moment po prostu uważam ze ten już niecały rok niewiele u nas zmieni.

Gość gość
Może nie starczy, ale dość wysoki jak na pierwsze dziecko. Ja niestety też tak uważam, ale każdy żyje jak chce

Gość gość
Z mojego doświadczenia radzę wcześniej próbować, bo życia tak nie zaplanujesz... Myślałam podobnie tyle że ja mialam ślub 6lat temu a dopiero teraz urodzę, po drodze 2 poronienia i dosyć długi czas żeby zajść w ciążę. Też choruję na niedoczynność tarczycy.