Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikol

Dlaczego narzekacie,że 1500 zł za pracę to za mało?

Polecane posty

Gość mikol

Kiedyś było kilkaset zł i ludzie żyli.A teraz 1500. Jak ja słyszę moich pracowników,i te wieczne pretensje,że za mało zarabiają to mi ręce opadają. Każdy z was,idąc do pracy wie,ile będzie zarabiał.A potem się oburzacie,że tak mało. Ja mam na głowie całą firmę i zarabiam 4200 netto !!! A taki pracownik przyjdzie,8 h i do domu. A praw pracowniczych cała Książka... Moim zdaniem 1000 zł netto dla pracownika to jest wystarczająco.1500 za 12 godzin pracy może być.Ale nie za 8 !

Gość ceny za wysokie
1500 to dużo, tylko ceny wszystkiego są za wysokie więc wydaje się że 1500 to mało. Niech obniżą ceny wynajmu, użyteczności oraz podatków i wtedy 1500 to będzie fura kasy. Wszystko jest relatywne. Jak dostane 1500 a sam wynajem 1000 to z czym do ludzi?

Gość mikol
To rób na 2 etaty.Będziesz miał 3000,w czym problem??

Gość matrix kaput
po hooj na 2 etaty? życie nie ma się składać tylko z pracy i spania do hooja wafla

Gość mikol
Chcesz mieć kasę,to rób! Proste.Mówię,1500 za 8 h to za dużo.Powinno być minimum 12 h pracy za tyle pieniędzy.

Gość gość
mikol musisz rozkręcić te firmę bo zaczynasz majaczyć

Gość gość
jak nie potrafisz stworzyć firmy która dobrze płaci to daj sobie spokój z biznesem, idź na kase do marketu, bo sukces w biznesie to ile dobrych stanowisk pracy stwarzasz a nie ile sam się nachapiesz jak najszybciej. Stwarzaj dobrze płatne stanowiska i będzisz szanowany, stwarzaj obozy pracy a będzisz nienawidzony, twój wybór.

Gość zrób to sam
hoojowy biznesmen stwarza hoojowe etaty za grosze, nie sztuka być hoojowym biznesmenem, sztuka i dobrze zapłacić i dobrze zarobić, czyli faktycznie stworzyć jakąś wartość a nie aby pracownicy biede klepali

Gość gość
mikol to biznesowy nieudacznik, dlatego nie może płacić powyżej 1500, stać go tylko na miernote

Gość 1500 to komedia
sam je/b za 1500, a nie innym każesz, więcej zarobi zbierając puszki i na mieście i żebrając niż w tej twojej pseudofirmie, a wymagań w hooj. Nic dziwnego że ludzie mają w doopie prace w PL i wolą na zachodzie nawet kible myć, właśnie przez taką ignorancje januszy biznesu w PL, stado nieudaczników a biorą się za biznes

Gość gość
co to za belkot? Przeciez zarobki sie oblicza relatywnie, w odniesieniu do cen... 20 lat temu ludzie zarabiali o 4 zera wiecej, a potem skreslono 4 zera ... i było to samo.. 1500 to znacznie za mało za prace, bo praca na etacie powinna dawac samodzielnosc

Gość gość
Mikol to wyzyskiwacz. Tfu ale syf.

Gość godziwa płaca za prace
policzmy ile kosztuje normalnie żyć ( wynajem, użyteczności, transport/dojazdy, wyżywienie, itp itd), dodajmy do tego minimum z 1000 na oszczędności, i to jest minimum stawka netto, a wszystko poniżej to wyzysk i niewolnictwo ekonomiczne. Można cytryne wyciskać tylko do czasu, potem już nic z niej nie wyleci.

Gość mikol
Dlaczego mam płacić więcej niż 1500 zł? Jak się komuś nie podoba praca,to zawsze mówię " jutro już możesz nie przychodzić ". Rynek pracy jest taki,że na jednego takiego nieroba mam nawet więcej niż 10 chętnych,bo i o pracę w regionie ciężko i ludzie się biją o każde zajęcie. A 1500 zł to i tak dużo.Jedynie moja księgowa zasługuje na takie wynagrodzenie. Załóżcie swój biznes to będzie miło,pięknie i kolorowo,a nie tylko obrażacie pracodawców.Najwięcej narzekają ci z bogatą listą zwolnień L-4 i wybranym urlopem już pod koniec lutego.Weźcie się za robotę.

Gość gość
mikol ty idz sie wyspij bo jutro masz zap*****l

Gość gość
Mikol dostał dom za wieloletnie ujadanie na wszystkich forach po stronie platformy i liberałow, czytaj: złodziei i oszustów, a teraz kiedy już ma zabezpieczoną przyszłość, robi wszystko, żeby uczciwi ludzie trafili pod most, bo taka z niego świnia.

Gość gość
Ale biznesmen koorfa. Tobą się powinna zająć La strada.

Gość gośćzk
Nie wiem w jakiej branży kol. Mikol ma firmę, ale u mnie jest tak, że pracownicy tylko najchętniej pracują 10 w dzień wypłaty. Kompletna ignorancja i to nie jest sprawa doboru ludzi do stanowisk. Mój znajomy też ma firmę i ma podobnie. Zresztą nie jednego pracownika obserwuję nie jednego zwolniłem i widzę co się z ludźmi dzieje. Tylko im zapłać i przypdakiem niczego nie wymagaj. To samo - wyręczanie się praktykantami. Chodzę po firmie i obserwuję ty idź zrób to ty idź kup to, a sam tylko patrzy by dupę przed komputerkiem posadzić czy poudawać, że pracuje. I potem ta młodzież jest jaka jest. Sam uważam, że te 1500 na rękę to za dużo dla ludzi bo chęci do pracy brak, aż mózg staje. I nie narzekajcie, że nie dostajecie żadnych premii "biedaczki" bo jaka praca taka płaca. Ja sam mało zarabiam jako szef firmy, a pracuję 24 godziny na dobę. Ja już 25 lat urlopu nie miałem. Jeżdżę tylko po delegacjach i użeram się z kontrahentami. Zarabiam 5000 zł na rękę i uważam, że to faktycznie jest za mało do tego co ja robię żeby tę firmę utrzymać. Ale te 1500 zł dla was to full. A zlecenia nieraz są opóźnione bo wiecznie L-4. A pamiętajcie o zlecenia trzeba dbać bo do jest praca, a praca to nasz żywiciel i mamy przecież prewne zoobowiązania wobec klienta, priorytety. Bo na pracowników w tym kraju liczyć nie można. Chyba, że przy wypłacie. Także ludzie najpierw weżcie się do roboty, a potem narzekajcie. Bo tą swoją frustracją przed komputerem nie zdziałacie za wiele. Ciekawe czemu wszyscy tacy mądrzy są w Internecie, a nie w firmie. Prawda jest taka, że wszyscy miluścy do szefów jesteście, a za plecami to byście nóż wbili. Ale my dobrze wiemy jak pracujecie i jak narzekacie na szefa, a nie na swoją pracę.

Gość gość
Mikol się przebrał za gośćzk i udaje że ma poparcie hehe

Gość gość
ja lubię moich szefów i nigdy nie biorę zwolnień ,zarabiam więcej niż inni ale wiecej daje z siebie,ale mikol i tak powinien isc juz spac

Gość gość
On nie musi isc spać bo nigdzie nie pracuje, tylko pyszczy w imieniu opozycji.

Gość gośćzk
Po pierwsze nie jestem tą samą osobą co Mikol. Po drugie sam od dłuższego czasu zastanawiałem się dlaczego zasób ludzki (pracowniczy) tak podupadł. Czy chodzi o to, że jest te 500+ czy jak? Wam się ludzie po prostu robić nie chce i tyle! Kiedyś za moich dawanych czasów ludzie pracowali całym sobą. A teraz jak ma zastać na nadgodziny to wielce problem. Nawet już mu nie wystarcza liczba godzin do odpracowania w zamian za nadgodziny. Ja jak zaczynałem swoją karierę to byłem wdzięczny, że mam pracę i mogę pracować. A wy tylko patrzycie na swoje prawa, a nie obowiązki. Po trzecie wydaje mi się, że powinieneś iść już spać bo rano na etat do zmiatania ulic się spóźnisz.

Gość gość
To jest w ogóle ona nie on. Donosiła na szefową i nie dostała awansu to wymyśla że niby jest mikol

Gość mikol
@gośćzk,dokładnie. Widzę że klasa nierobów u ciebie też występuje.U mnie nie ma tak,że przychodzą tylko w dzień wypłaty.Nieusprawiedliwiona nieobecność = zwolnienie dyscyplinarne (już jedno takie dałem).A kombinatorów z L-4 też mam.Tylko,że ja na nich każdorazowo nasyłam ZUS i nie ma zmiłuj.Wiedzą,że L-4 się skończy,a ja będę mógł wręczyć wypowiedzenie. Zwalniaj ich za wypowiedzeniem i bez referencji.Chociaż to zależy czy masz ich na czas określony czy nie (kwestia konieczności podania powodu zwolnienia , lub brak tej konieczności).Bumelantów na bezrobocie,nie miej skrupułów.

Gość gość
Ale jesteście fajni. Chce u was pracować 12 godzin za 700. Brutto. Przyjmiecie :P błagam

Gość gośćzk
Ja Ci powiem, że nie chciałem być ostrym szefem, ale po prostu się nie da. Chyba będę tak musiał zrobić przecież w połowie kwietnia 3/4 firmy ma wybrany cały urlop. Pracują jedynie starsi tacy po 50 im to jeszcze te 1500 się "należy", ale Ci młodsi.... Żenada. Jeszcze potem proszą o bezpłatny.

Gość mikol
@gośćzk Dawaj ich na akord i tyle.Ile zrobi,tyle zarobi.Chociaż ze strony prawnej nie wiem,jak to wygląda,ale jest i taka opcja.

Gość gośćzk
Ja już z nimi rozmawiałem na ten temat. Żeby im płacić za pracę wykonaną. Oburzenie ogólne w firmie. Myślą, że tego nie słyszę...

Gość gość
Gośćzk dlaczego poniżasz kogoś że spóźni się na etat do zamiatania ulic? To też praca bardzo ciężka niewdzięczna i mało płatna. Widać nie bardzo szanujesz ludzi fizycznie pracujących. To by wiele wyjaśniało.

Gość gośćzk
A ile razy człowiek im mówi zrób to tak, zrób to wtedy, ale nie to młode to wszystko wie lepiej. Potem są rzeczy do poprawy bo jest źle nie po inżyniersku. I kto za to płaci, kto? Ja. A pracownicy albo zwalają winę między sobą, albo nikt nie wie kto to. I są opóźnienia.