Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczoraj wyrwalam zeba , czy dzisiaj moge juz umyc zeby?

Polecane posty

Gość gość

mam jeszcze zywa rane czerwona dziure , zebow nie mylam wczoraj wieczorem i dzis rano ale juz nie moge , musze umyc a sie boje ze mi pasty do rany najdzie albo szczoteczka rozdrapie

Gość gość
Agnieszko, umyj.

Gość gość
Tak tylko omin dziure szczoteczka i nie plucz energicznie zeby nie wyplukac skrzepu

Gość gość
nie jestem Agnieszka i to nie jest smieszne , bardzo przezywam ze przez brak kompetencji jednego konowala po latach okazalo sie ze musze stracic zeba , na szczescie zab ostatni wiec po czasie nie powinno byc sladu i tak mam ciasna szczeke ,ale sam fakt _- nie mam kur.... zeba :( :(

Gość gość
no i troche boli mnie szczeka tak przy uchu (tam na koncu byl rwany zab :(.(

Gość gość
do papy możesz już brać

Gość gość
Możesz, ale jak ktos pisal omijaj okolice i nie plucz mocno. Mozesz kupic sobie eludril - taki plyn do spłukiwania jamy ustnej po tego typu zabiegacg

Gość gość
Nie smutaj,ciesz się że to ostatni ząb.Niestety dentyści są różni.Umyj delikatnie omijaj dziurę.Uważaj przy płukania.Nie używaj elektrycz ej szczoteczki.

Gość gość
oki , dzieki za rady, chyba mam jakas zapakowana goscinna zwykla szczoteczke , umyje delikatnie zeby

Gość gość
To pierwszy wyrwany ząb w życiu? ile masz lat (z ciekawości pytam, bez złoścliwości). Ja mam niestety sporo zębów wyrwanych bo aż 4 :( ale z tego to jedna ósemka (wyrosly mi w sumie 3 osemki czyli mam teraz 27 zębów, nie tak źle|). mam 35 lat

Gość gość
Tu autorka, mam 41 lat , wiem ze sie pieszcze i panikuje a w tym wieku nie powinnam ale to moj pierwszy wyrwany zab , mam hopla na punkcie zebow , mam wszystkie 'zrobione ' wyprostowane , jako nastolatka mialam tragicznie krzywe zeby , wychowala mnie babcia ktora nie bardzo ogarniala moje uzebienie :( sylam wiec ofiara drwin iszykan , wolali za mna np rekin . Zciskalam piesci i obiecalam sobie ze jak dorosne musze dobrze zarabiac i wtedy zrobie sobie takie zeby jak gwiazda filmowa No i sie udalo a tu taki pech

Gość gość
Nie zamartwiaj się tak,delikatnie umyj zeby i nie plucz mocno. Dentysta po wyrwaniu zalecił mi płukanie Eliudrilem,tak jak ktoś Ci wyżej napisał. Ja mam 28lat i wyrwane dwa zęby,z własnej głupoty,więc głowa do góry ;)

Gość gość
ja rok temu wyrwałam zęba , ale lekarz nie powiedział ,że nie wolno płukać, i już w tym samym dniu na wieczór zaczęłam płukać bo myślałam że tak mam nawilżać tę dziurę, ale nie wiem czemu tak myślałam, dostałam takiego zapalenia że hej, był ból niesamowity, bolesne czyszczenie tej dziury,antybiotyk, ja mam trochę zaniedbane zęby bo panicznie boję się dentysty, mam 42 lata

Gość gość
Od razu nie wolno plukac,lekarz mi mówił,że dopiero po 24 godzinach. Mnie przez tydzień bardzo bolala rana i sąsiednie zeby. Chyba gorzej mnie bolalo po wyrwaniu niż sam ząb przed

Gość gość
Wyrywanie w porownaniu do dlutowania to czysta przyjemnosc. Po jednym dlutowaniu papy kilka dni nie moglam domknac i ciekla mi slina, krew i inne ohydne wydzieliny :D ale mialam ketonal :) Kilka dni sie pomeczysz i przejdzie, najwazniejsze to by skrzep siedzial, ale nawet jak bedzie suchy zebodol to szybko do lekarza trzeba i bedzie spoko. Eludril jest dobry do zachowania higieny, jak wlasnie nie mozna porzadnie wyszczotkowac zębów.

Gość gość
Nie zeba a zab! Analfabetka!!!!