Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto kupuje ubranka ze smyka niech doradzi?

Polecane posty

Gość gość

Zamówiłam dziecku 8,5 mies. bluzeczkę w sklepie internetowym w rozmiarze 74. Dziecko nosi ten rozmiar już od jakiegoś czasu. Bluzeczka okazała się za duża, za długi rękaw. Czy zauważyłyście coś takiego, że w smyku ubranka (cool club) są za duże i trzeba brać mniejszy rozmiar niż normalnie? Podobne wrażenie mam odnośnie H&M oraz Coccodrillo. Moje dziecko mając 7 miesięcy nosiło jeszcze sweterek z Coccodrillo 62! Raczej nie jest chudzinką, waży ok. 9kg. W moim mieście nie ma smyka, dlatego zamawiam przez internet.

Gość gość
Lepiej ze jest za duza niz za mala:) wg mnie smyk ma raczej prawidlowa rozmiarowke, h&m ma faktycznie wieksze wszystko. Ale nawet ubrania jednej firmy moga sie roznic, w zeszlym roku kupilam synowi w reserved koszulke na 98 i na 104, obie byly dobre wtedy, mimo ze wszystko inne mielismy na 92...

Gość gość
Ja mam wrażenie ze bluzy są mniejsze niż podaje metka córka nosi 122 kupiłam bluzę 128 i jest ma styk myślałam że pochodzi do wiosny

Gość gość
Mniejsze sa z Pepco, synek 7mies nosi rozm 80 polspiochy w domu i do spania. Ze smyka slaba jakosc ostatnio. H&m lepszy i faktycznie ciuszki na 80 sa troche za duze. Wychodzi wiec roznie.

Gość gość
Ja też tak zauważyłam ale pasuje tak bo jest na dłużej i jakościowo jest ok

Gość gość
Smyk to prawda ma chyba trochę zawyżoną (rękawy zawsze za długie mieliśmy, choć na długość body było dobre), ale to dobrze, bo lepiej za duże niż za małe, bo już tego dziecko nie wnosi. Teraz syn ma 17 miesięcy i ze smyka ma kurtkę przejściową 86 (luźny krój) i mam wrażenie, że wyorzystamy jeszcze na wiosnę. Dla odmiany nosi też kurtkę z 5 10 15 (uważam, że zaniżają rozmiary) i tu rozmiar 92 jest dobry, a to dla 2 latka powinno być więc ciężko się nie raz sugerować rozmiarem:)

Gość gość
Jeżeli twoje dziecko w wieku siedmiu miesięcy waży 9kg to jest wręcz otyle i pora na dietę. Mój dobił do 9kg grubo po 9msc Masakra mały tucznik

Gość gość
Ty wyżej chyba nie wiesz o czym mówisz. Mój syn ważył 10 kg na 5 msc, teraz ma 2,5 roku i waży 13 kg, jest szczuplutki.

Gość gość
14.16 Napisałam, że ma 8,5 mies a nie 7... Dieta u niemowlaka? Mam mu niby pierś ograniczać i marchewki? ;-P

Gość gość
Może dajesz mu jakies smoczki lub owoce. Więcej warzyw mniej danonkow i schudnie 10kg pięciomiesieczne dziecko Puknij się w łeb tak dziecko utuczyc

Gość gość
Nie daję żadnych soczków tylko wodę. Żadnych danonków i innych świństw. Je tylko zupki warzywne z mięsem, żółtko, ryby, owoce i kaszki ekologiczne bezcukrowe w niewielkich ilościach. I nie przesadzajmy, że 9kg na 8,5mies. dziecko to otyłość. Nie jest chudzinką, ale nie wygląda też na spasionego. Tym bardziej, że sama napisałaś że Twoje dziecko ważyło tyle samo mając zaledwie miesiąc więcej niż moje. To może u Twojego już nadwaga skoro u mnie otyłość?

Gość gość
13,22 też mam synka 17 miesięcy i ttakie same spostrzeżenia co do ubrań ze smyka. A rękawki zawsze są dla niego zbyt długie. Zauważyłam, że Smyk ma często wady fabryczne. A to cos jest zle zaszyte albo nap tak nabity, że robi się obok dziura. Raz zamówilam pajacyk przez Internet to miał dziurkę na pupie. Wójcik tez ma zawyżoną rozmiarowke. Ja lubię ubranka zzz GORGE. Koleżanka mi czasem coś przywozi z Anglii. Autorko twój synek nie jest otyły. Mój ważył w 8 miesiącu 8 kg teraz ma 17 miesięcy i waży 9.5. Wiec różnie to jest z tym przybieraniem.

Gość gość
Wiem, że nie jest. Ale tu nawet w głupim temacie o ubrankach znajdą się takie, które muszą dopiec żeby się dowartościować.

Gość gość
Ja też kupiłam bluzkę w Smyku i miała za długie rękawy. Już sama nie wiem gdzie kupować. W Pepco ubranka są ok jeśli chodzi o rozmiar, ale czasem mam ochotę kupić coś innego, bo połowa dzieciaków w moim mieście chodzi w ubrankach z Pepco. A może któraś z mam kupowała w C&A albo w 5.10.15 i podzieli się opiniami? Albo poleci jakąś inną firmę?

Gość gość
Moja córka ma 4 miechy i waży 7,5 kg i jest tylko na kp. :) Wariatka co każe przejść dziecku na dietę i wyzywa od tucznikow :O