Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie, że istnieją laski moherowymi poglądami, które wcale nie są moherami

Polecane posty

Gość gość

Taką właśnie mam znajomą: o pierwsze dziecko długo sie starali. W końcu lekarz zaproponował in vitro, ona się nie zgodziła, nie chciała, zaczęła czytać o adopcji, interesować się tym i wtedy zaszła w ciążę, to było kilka lat temu. Teraz jest w trzeciej ciąży ( a jakże - oni chcą mieć dużo dzieci ), źle jej wychodzą wyniki badań prenatalnych, że jest bardzo duże ryzyko zespołu downa, ona i tak się na amniopunkcję nie zdecydowała bo mówi, że nawet jak dziecko miałoby urodzić się chore to ona nie usunie. Jest bardzo przeciwna tym kobietom z czarnych marszów itp, przeciwko refundacji in vitro. Ale wiecie co jest najlepsze ? Ona z mężem nawet za bardzo nie chodzą do kościoła, na pewno nie mogę ich nazwać moherami. Są normalnymi ludzmi, tylko mają takie nienormalne poglądy.

Gość gość
Jestem jedną z nich <3

Gość gość
Dziewczyna ma normalne nielewackie poglądy i szacunek do życia. To dla Ciebie takie dziwne? Wspolczuje

Gość gość
Kazdy ma takie poglady jakie chce:-/

Gość gość
Idź lepiej feminicho na spacerek w deszczu, zamiast wtykać nos w poglądy normalnych ludzi.

Gość gość
Ma nienormalne poglądy jesli jest przeciwna by inne kobiety decydowały za siebie. Ja nie bardzo jestem za aborcją na życzenie, w tych 3 wypadkach uważam, ze decyzja powinna należeć tylko do kobiety, zbyt skomplikowane by móc "na sucho" się mądrzyć. In vitro - kiedyś byłam przeciw refundacji, nie podoba mi się kiepskie uregulowanie prawne in vitro w Polsce oraz to, że prędzej czy póxniej doprowadzi to do wyboru płci zarodka czy koloru oczu. Ale dojrzałam nieco i nie chce nikomu wp*****lać się w życie, bo to te osoby poniosa konsekwencje swoich decyzji. x Za to takie umysłowe mohery bardzo chętnie chcą podejmowac decyzje, które poniosą też inne osoby :O

Gość gość
*których konsekwencje poniosą też inne osoby

Gość gość
Jest masa moherow na kafe które uważają że gotowanie i sprzątanie należy tylko do kobiet to są moherowe poglądy a nie szacunek do życia poczętego

Gość gość
In vitro nie jest metodą leczenia niepłodności. Jak urodzisz dziecko z ivf to Twoja niepłodność nie znika. To metoda sztucznego rozrodu, jak na farmie bydła. Najpierw niech dofinansują prawdziwe metody leczenia niepłodności które faktycznie dają efekty.

Gość gość
18.54 ...tak to jak proteza ręki taka od stolarza która tylko imituje konczynę a nie leczy niepełnosprawności -po IV kobieta dalej jest bezpłodna .

Gość gość
No cóż, w takim razie też jestem moherem bo mam podobne poglądy co znajoma autorki. A wszystkie czarnomarszówki poproszę o walkę o prawa kobiet do godnych i równych z mężczyznami wynagrodzeń, możliwości elastycznej pracy, większej ilości żłobków i przedszkoli oraz 100% wynagrodzenia w razie opieki nad chorym dzieckiem. Możliwość traktowania aborcji jako antykoncepcji nie jest według mnie -mohera- poważnym tematem, a zwykłą okazją do rozróby.

Gość gość
A ja to, ze mam takie poglądy to jeszcze chodzę do kościoła! ALeż moher ze mnie! Och! Ach! :D

Gość gość
luzik z tymi parasolami czarnymi :D oglądam teraz "marszowe" fotki z dawnego miasta rodzinnego -full starych kobiet którym zaciążenie nie grozi, sporo facetów :D a z komentów internautów wynika że pośród nich cała lokalna śmietanka PO w komplecie . To chyba wiadomo o co chodzi w tym ... P.S ciekawe że jak podnieśli wiek emerytalny kobiet, to tak się nie pluły a te pieprzone celbrytki do marszów protestacyjnych nie zachęcały .

Gość gość
Ja taka jestem i duma mnie rozpiera

Gość gość
19:07 No i co ze dalej jest bezpłodna, skoro ma dziecko i to jest cel prawie każdej kobiety. Większość z nas chce być płona jeden czy kilka strzałów, by mieć dziecko-ci, a potem i tak chcemy się zabezpieczac i być bezpłodne by ich nie mieć. Więc pierdzielisz bezsensu.

Gość gość
Ja bym nie usunęła, ale nie mam prawa decydować za kobiety, które z jakiś względów usuwają, to mogą być ciąże z gwałtów jak ta 13l.dziewczynka co urodziła, albo bardzo ciężkie wady płodu. Są różne o okoliczności i dziś mówię, że bym nie usunęła, ale życie różnie się układa i różne są tragedię, i nikt nie ma prawa odgórnie nakazywac kobietą co mają robić. Te kobiety ma marszu walczą o prawo wyboru, a nie ze każda z nich usuwa.

Gość gość
" 100% wynagrodzenia w razie opieki nad chorym dzieckiem. " xxx a to na jakiej podstawie?

Gość gość
" P.S ciekawe że jak podnieśli wiek emerytalny kobiet, to tak się nie pluły a te pieprzone celbrytki do marszów protestacyjnych nie zachęcały ." xxx Skoro ma być równouprawnienie, to zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn jest jak najbardziej OK.

Gość gość
A to na takiej, że wychowuję i dbam o zdrowie drugiego obywatela, przyszłego podatnika. A taki młody człowiek często choruje. Ciekawe, że nikomu nie przeszkadza 100% chorobowego dla posłów. Ale dla PRACUJĄCEGO rodzica to już problem.

Gość gość
Ja tez mam takie poglądy. Być kobietą, matką i być za śmiercią dzieci? Cos tu sie nie zgadza

Gość gość
No i co w tym wszystkim jest nienormalne? :DD

Gość gość
gość dziś To może w ogóle się zwolnić z pracy i żądać 100% wynagrodzenia, z tego tytułu że wychowuje się dziecko? Niestety, z racji tego, że to my rodzimy dzieci nigdy nie będziemy zarabiać tak samo jak mężczyźni. Takie brutalne prawa rynku. Nikt nam nie każe rodzić i wychowywać. Robimy to dla własnej przyjemności więc naturalnym jest, że płacimy za to jakąś cenę

Gość gość
gość dziś Aha. I czy wychowasz podatnika to się jeszcze okaże :-)

Gość gość
Chyba jest jasno napisane , ze chodzi o pracujących rodziców. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Co do posłów to juz komentarza nie ma? No tak, ale czego spodziewać się po zwolenniczkach zabijania dzieci. A ja akurat jednego podatnika juz wychowałam więc leciutko nie w punkt.

Gość gość
gość dziś Wszystko zrozumiałam. 100% chorobowego posłów również jest niesprawiedliwe. Jeśli chodzi o kobiety, to niestety, ale im więcej przywilejów sobie wywalczą tym będą mniej pożądanymi pracownikami i współpracownikami. Na dłuższą metę obraca się to przeciwko nam.

Gość gość
gość dziś Na jakiej podstawie sądzisz, że jestem "zwolenniczką zabijania dzieci"? No na jakiej? Czy gdzieś to napisałam, czy zwyczajnie sobie dośpiewałaś?

Gość czaarna parasolka
ale o co ci chodzi autorko? czy wszyscy musza mieć takie poglądy jak ty, bo jak nie to są moherami? trochę tolerancji postępowa lasko! Czy ona cie do czegoś zmusza? krytykuje? poucza? kłóci się z tobą? NIE? no to o co robisz raban? ja popieram in vitro, popieram czarne marsze i to, że nie można zmuszac kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu czy dzieci mega ciężko chorych ale jeżeli ktoś ma inne poglądy i chce urodzic takie dziecko to jego sprawa, jego wybór o to min. chodziło w czarnych marszach tępaczko! tam nikt nie krytykował i nie naśmiewał się z kobiet decydujących się na urodzenie chorych dzieci więc przymknij się z łaski swojej! żądasz tolerancji to sama bądź tolerancyjna, bo na razie śmierdzisz kołtunem!

Gość gość
czaarna parasolka dzieci z gwałtów? znasz tabletkę 'po'? I obejdzie się bez aborcji. "dzieci mega ciężko chorych" ciężko chore lepiej zabić? Idź do hospicjum i wykrzycz to pacjentom w twarz czarna dupo :O

Gość gość
Wiecie co was łączy? Powinien się wami zająć psychiatra. Takie wredne, kłótliwe jędze bez zrozumienia dla kogoś o innych poglądach. Odbieracie resztki wiary w ludzi i zaufania do kogokolwiek. Mieć takie żmije w otoczeniu to porażka. Strach się bać ☹☹☹

Gość gość
w takim razie mam nadzieje że uszanujesz mój pogląd dotyczący gwałtów, według mojego poglądu mężczyzna ma prawo gwałcić do woli, fajne nie? Akceptujesz? :)