Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie maslo,ser zolty,ser bialy polecacie najbardziej?

Polecane posty

Gość gość

Z jakiej mleczarni ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej poszukaj sobie stron typu "lokalny rolnik" i podobne. Ja zwłascza masło tak kupuję, bo w sklepach z niepasteryzowanego mleka nie uświadczysz, a smak takiego jest nieporównywalny. Twaróg kupuję też przeważnie razem z masłem albo świeży koryciński. A sery dojrzewające różnie, na pewno mogę polecić Bursztyn czy Dziugas, jeśli zaś mają to być włoskie, szwajcarskie, francuskie to po prostu trzeba szukać oryginalnych tam produkowanych, bo szajsy jakie np. sprzeaje pod nazwą camemberta turek są kompletnie niezjadliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masło mazurski smak z mlekpolu jest bardzo dobre. Ja masła tradycyjnego z kolei nie lubię po prostu. Sery to różne kupuje, skład przede wszystkim patrzę patrzę by jakiś dziwactw nie było. Bo nawet "lokalne" produkty, z małych mleczarni bla bla i tak potrafią mieć np. zagęstnik do śmietany dosypany :) Skład to podstawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×