Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawnik. Problemy w pracy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pracuję w sklepie, jestem w nim sama, szef jest z innego miasta. Mają około 10 takich sklepów w Polsce, Przyjeżdżają raz na miesiąc. Ostatnio coś im odbija i teraz postanowili bez powodu nas sprawdzić i w nocy podrzucić nam kase do sejfu. Wiedziałam, że coś mi się nie zgadza, bo liczę codziennie ale mówię, zrobię na spokojnie remanent i na pewno wyjedzie co i jak i się wyrówna. Niie mówiłam szefom, że coś się nie zgadza, żeby nie zawracać głowy bo o to też mają problem, że za często dzwonimy. No i teraz się wydali z tym, że to oni podrzucili tę kasę i jest gów*oburza i chcą nam za karę , że się nie przyznałyśmy, że coś się nie zgadza, odjąć premię, To ja jestem odpowiedzialna za asortyment i kasę i jak cos sie nie zgadza to ja ponoszę za to konsekwencje. Czy oni mają prawo pod nasza nieobecność wjeżdżać do sklepu i coś robic? Jest na to jakiś para*raf? Już mnie denerwują bo coraz bardziej odwalają, A nie mają powodu bo dziewczyny są uczciwe. W sumie równie dobrze mogę im powiedzieć zeby mi udowodnili że zostawili jakąś kasę. Nie udowodnią. A co jakbym ja tam miala swoją kasę i im powiem, że mi zginęło tysiąc złotych i , że to na pewno oni? Oczerniają nas bo stwierdzili że wziełyśmy sobie te nadwyżki a żadna nawet o tym nie pomyślała. A jesli asortyment mi się przykładowo nie zgadza to ja teraz nie wiem czy czegoś czasami oni nie zabrali. Pomóżcie. Muszę ich jakoś zagiąć

Gość gość
ok to powiedz czy nadwyżki cały czas zalegają tam,mówisz ze stwierdzili ze wziełyście to gdzie jest podłożona kasa?

Gość gość
na logike zeby oskarzyć i żądać zwrotu potrzebny dowód kradzieży musiałabys się przyznać itd ,mogą też zwolnić ,moze chcą cie zwolnić i szukają pretekstu ,ale i tak powiedz gdzie kasa skoro stwierdzili już jej brak

Gość gość
byłoby po prostu policyjne śledztwo :-)

Gość gość
Ale czy jest jakiś paragraf na to ze nie moga bez mojej wiedzy wchodzić do sklepu i mi mieszac w asortymencie lub kasie? To ja jestem za to odpowiedzialna i musza mnie o tym i informować. Ok moga sprawdzac ale tylko w mojej obecnosci

W Internecie można znaleźć naprawdę całe mnóstwo różnego rodzaju kancelarii prawnych. Wystarczy naprawdę trochę poszperać i poszukać, bo znalezienie czegokolwiek naprawdę nie należy do specjalnie trudnych. A już w ogóle polecam popytać znajomych w tym zakresie tematycznym. Wówczas naprawdę można wyszukać całe mnóstwo niezwykle ciekawych informacji i porad. Przykładowo, ja popytałem znajomych o polecenie jakiejś kancelarii prawnej od windykacji należności w Katowicach i polecili mi http://kancelariafortis.pl/ Firma z naprawdę długim doświadczeniem (założenie w 1994 roku), mnóstwo wygranych spraw i tak dalej. Zresztą oferują też pomoc w innych sprawach niż tylko windykacja należności. Jest tam też upadłość konsumencka, wywiad gospodarczy, odszkodowania górnicze i wiele, wiele innych. Ale to oczywiście tylko jeden z przykładów. Tak naprawdę jest w czym wybierać, więc znalezienie czegoś porządnego naprawdę nie powinno stanowić żadnej specjalnej trudności. Także polecam się naprawdę dobrze rozejrzeć i popytać wśród znajomych.