Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesadzam czy jest sie czym martwic?

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy prosze o pomoc bo pare rzeczy mnie niepokoi u coreczki (7 miesiecy), to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem czy jest sie czym przejmowac czy histeryzuje Otoz zauwazylam ze coreczce pojawilo sie jasne owlosienie na lydkach, nie sa to jakies dlugie geste wlosy ale tez na pewno nie wyglada to ma meszek. Czy to normalne w wieku 7 miesiecy? I druga sprawa coreczka bardzo sie poci przy jedzeniu i zasypianiu, pojawiaja jej sie kropelki potu na czole i zaraz ma cala glowe i plecyki mokre Bede wdzieczna na opinie doswiadczonych mam czy ich dzieci mialy podobnie Dodam jeszcze ze nie podaje corce kurczaka.

Gość gość
To przestan ja przegfzewac to przestanie sie pocic. Proste.

Gość gość
i może dziurka w smoku za mała ? plus za gorąco?

Gość gość
A ż tym poceniem to nie jest tak że to nadmiar witaminy d3 albo jej niedobór?

Gość gość
Zakładam ze chodzi o usypianie na rękach i kp problem sam się rozwiązuje bo to ty grzejesz dziecko i jest jej po prostu gorąco.

Gość gość
A włosy - pewnie ktores z Was rodziców ma mocne owłosienie . Moj synek tez miał włoski szybko. Jesem z takiej "włochatej" rodziny :-/

Gość gość
Mala karmiona jest butelka, smoczek ma dobrany do wieku, a i nie usypiam jej na rekach po prostu leze kolo niej i czekam az zasnie ale nie jest we mnie wtulona nawet sie nie stykamy, raczej jej tez nie przegrzewam jest zawsze dosc lekko ubrana i nie przykrywam jej grubymi kocami wiec kurcze nie wiem czemu az tak sie poci, raczki ma np. chlodne a glowka spocona

może to być taki jej " urok" mój syn ma tak do dzisiaj, trochę wysiłku( a jednak to jest wysiłek ciągnąć to mleko;-) i ma cała głowe mokra , wszystkie badania ok a jednak mokra glowa....ale mój mąz i teść też przy wysiłku ma zaraz płynący pot na głowie wiec może to rodzinne? może ty albo maż też tak się pocicie? jak się martwisz powiedz o tym pediatrze na najblizszej wizycie...

Gość gość
Z tym poceniem to powiem Ci ze moja corka pocila sie strasznie i nie ma mowy o przegrzwaniu. Po prostu miala takie etapy ze sie pocila pozniej przechodzilo i znow wracalo. Teraz ma trzy latka i to prawie minelo. Co do wloskow to wiem ze czasem taka uroda po prostu ale poczekaj i obserwuj

Gość gość
Pocenie się może być od witaminy d ale stawiam na to, że ssanie butelki to jednak wysiłek dla malucha. Za ciepło pewnie ubierasz dziecko. Do karmienia wystarczy bluzka z krótkim rękawem

Gość gość
Dziekuje poobserwuje mala i zobaczymy. Bardziej martwia mnie te wloski boje sie ze to cos z hormonami

Gość gość
Poobserwuj , a jesli nadal będziesz się niepokoić idź z dzieckiem do endokrynologa dziecięcego. Ja mam dwoje dzieci i nie umiem Ci doradzić , bo nie zaobserwowałam nic takiego u swoich wiec najlepiej jednak pytać lekarza