Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abu abu

mieszkanie komunalne

Polecane posty

ile się płaci mniej więcej i czy w tą kwotę wliczony jest prąd, woda , gaz? Jestem ze wsi a mieszkam / wynajmuję bez możliwości zameldowania w mieście (to chyba nielegalnie? bo trzeba podatki chyba jakieś płacić), bo na wsi nie ma pracy, a ze wsi nie jeżdża nigdzie żadne autobusy, zresztą bez pracy nie ma pieniędzy na prawo jazdy, a rodzice nie chcą mnie w domu bo jestem dorosła. To moja pierwsza praca. Mogę dostać mieszkanie komunalne?

Gość gość
Wezme cie na chate ,a dobrze siorbiesz gałe?;-)

Gość Carycka
Mozesz zlozyc wniosek w gminie, razem z zaswiadczeniem o dochodach. Na jedna osobe przyznaja ok 25m2. Czas oczekiwania podobno 15lat. Mozesz rowniez dowiedziec sie o mieszkania z zasobu miasta tzw.Ktbs czy TBS, zalezy od gminy. Jesli spelnisz warunki, czyli odpowiednie dochod mozesz otrzymac lokum p.o. ok 1,5-3lata. Do tego musisz miec na kaucje Ok 30tys.

kaucja 30 tys zł? za wynajem? Kogo na to stać? Ciężko nawet zarobić przy zarobkach 1500 i opłatach wynajmu np. 600zł. Aż trudno mi w to uwierzyć. Myślałam że za 30 000 to kupie coś własnego

Gość gość
Ciekawe co chcesz kupic własnego za 30 tys. złotych - chyba karton :-D Żeby dostać komunalne trzeba mieć albo bachory i mieć na osobę mniej niż x złotych, albo takie odziedziczyć - czyli byc w nim zameldowanym. W większych miastach nie masz szans na takie będąc sama i zdrowa. W mniejszych to zalezy od gminy