Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka i jej dziecko

Polecane posty

Gość gość

Od razu mówię, że nie podważa jej metod wychowawczych ani nic tylko dla mnie to niesmaczne. Ma ona syna 8lat.wychowuje go samotnie. Nie wiem jakie zasady panują u nich w domu ale jej syn do swojej babci, jej matki mówi po imieniu. Ma na imię Joanna. I mówi do niej Asia, Aśka... I ani babci to nie przeszkadza ani mojej koleżance. Spytałam ja raz czemu tak? A ona, że tak się nauczył od małego i tak. Zostało. No cóż, każdy wychowuje dzieci po swojemu. Ja swojej córce w życiu bym nie pozwoliła do mojej mamy walić na ty. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Tez jest to dla mnie dziwne, a czy ona do swojej matki też mowi po imieniu?

Gość gość
Ha bym też nie pozwoliła swojemu dziecku mówić do babci na ty. Do kogokolwiek z rodziny. Po to są cioci, wujki, babcie, i dziadki. Na ty to do kolegów.

Gość gość
No właśnie nie. Czasem pozwala synowi do siebie na ty mówić...

Gość gość
Dla mnie to też chore. Synek za 10lat pójdzie do babci i powie, Aśka dawaj kasę, bo jak nie to ci wyj***e...

Gość gość
A może powie "dziękuję że zawsze przy mnie byłaś, Joasiu " . Czepiacie się bzdury. W mojej rodzinie od zawsze wszyscy mówimy sobie ma ty i nigdy nie było z tym związanych nieprzyjemności. Do prababci mówimy po imieniu. Itd. Wiec trochę tolerancji.

Gość gość
Dla mnie to po pierwsze brak wychowania a po drugie brak kultury do starszych w rodzinie.