Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50 twarzy Greya to najbardziej antyfeministyczna rzecz w dziejach świata

Polecane posty

Gość gość

i to nawet nie dlatego że on ją n*******la po d***e czy po czym tam. Rzecz w tym że Christianek jest w tym filmie wyidealizowaną studnią bez dna (Adonis z sześciopakiem,****** jak Zeus, forsy ma jak wujek Sknerus, mówi po Francusku, gra na fortepianie, pilotuje helikopter, zbudował syna, zasadził dom, spłodził drzewo), a Anastasia nie prezentuje sobą nic. To pozbawiony zainteresowań i osobowości kubeł na spermę, którego jedynym celem jest nabić się na bolca Adonisa z sześciopakiem. Przy tym wszystkim to że on mial wcześniej czas w*****ać ileśtam-naście kobiet a ona na studiach byla dziewicą jest tak groteskowe że aż chce się wyć. Ta książka została napisana chyba w tym samym momencie gdy E.L. James huśtała się na cipce w łóżku lub robiła sobie ręką, gdy akurat męża nie było. Na okładce widnieje napis że "świat kobiecych fantazji istnieje" , ale ta książka przecież nie wnosi nic ponad skretyniały stereotypowy podział "on - macho, samiec alfa, ona - słodka, niewinna kretynka." I jeszcze na koniec wydawało mi się że znałem kobiety które miały jakieś tam zainteresowania, i że nie wszystkie pociąga taki papierowy książe z bajki, ale mogłem się mylić.

Gość gość
Jestem kobietą i niestety muszę Ci przyznać rację.

Gość gość
Wyśmiałeś mnie za takie zdanie jakiś czas temu, antykobiecy a raczej antyczłowieczy.

Gość gość
Nie zgadzam się: po pierwsze Anastazja pracuje, utrzymuje się sama, studiuje to co lubi. Po drugie decyduje się na związek bez zobowiązań - nie ma parcia na ślub i dzieci, nie ma potrzeby tłumaczenia się z tego, że nie ma prawdziwego narzeczonego. Po trzecie - Christian tak naprawdę tańczy jak ona mu zagra (w efekcie zmienia wszystkie swoje twarde zasady, których podobno przez lata się trzymał, począwszy od momentu defloracji po ślub, kontraktu w zasadzie wcale nie przestrzegali gdy było jej to nie na rękę). Pewnie każda z nas ma inne fantazje i też się zastanawiam co Anastazja widziała w takim nijakim, nudnym mężczyźnie - ale odpowiedź jest jasna - on robił wszystko co ona chciała.

Gość gość
Ja się dziwię czy nie było innych takich książek jak Grey? Czyli milioner/przystojny/samiec alfa rżnie młodą słodką biedną laskę?

Czyli milioner/przystojny/samiec alfa rżnie młodą słodką biedną laskę? x no i bardzo dobrze, niech ją rżnie do krwi, zazdrościsz mu kasy, pazero?:O zawsze tak było i będzie, że kopciuszek był rżniety analnie przez bogatego, a nie przez jakiegoś odrealnionego, białorycerskiego socjalucha.

Gość gość
broken, amebo nie rozumiesz, że ana to nie jest żaden piękny kopciuszek, tylko przeciętna w każdym calu szara mycha? kobieta też powinna coś dawać od siebie, a nie tylko wymagać księcia z bajki, mimo bycia przeciętniarą...

Gość gość
Były tysiące takich książek jak Grey, podobnie jak były setki książek o czarodziejach przed Harrym Potterem.

gość dziś broken, amebo nie rozumiesz, że ana to nie jest żaden piękny kopciuszek, x kopciuszek też był przeciętniarą, to bogaty mąż stwarza kobietę. a ty co, sexy feministka na stanowisku z kotem w domu i wibratorem pod poduszką?:D x tylko przeciętna w każdym calu szara mycha? kobieta też powinna coś dawać od siebie, a nie tylko wymagać księcia z bajki, mimo bycia przeciętniarą... x no to daje. d**y XD

Gość gość
Musze przyznac racje

Gość gość
" to bogaty mąż stwarza kobietę" x Każdy człowiek sam siebie stwarza. Że też jeszcze istnieją takie niezaradne memły, które myślą, że tylko dzięki męskim portkom mogą być "kimś"... :O Współczuję tak niskiego poczucia niskiej wartości.

Gość gość
własnej wartości* Sorry