Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdziwy skład szczepionek.

Polecane posty

Gość gość

Wątek nie jest o tym czy szczepić, czy nie. Chciałabym tutaj zebrać skład szczepionek, ale ten prawdziwy, którego nie znajdziemy na ulotce. W której szczepionce jest aluminium, a w której thimerosal? W której nikiel? Jakie konserwanty, które szczepionki zawierają? Jeśli ktoś ma rzetelne dane, można pisać. Jest to o tyle ważne, że jeśli jednak wystąpią powikłania poszczepienne, dobrze jest zbadać zatrucie metalami ciężkimi, IgE na konserwanty. Ale do tego trzeba wiedzieć co dokładnie jest w szczepionkach. Bardzo dziwne, że nie ma tych informacji w ulotkach, zupełnie jakby ulotki z wieloletnim okresem trwałości nie były w ogóle konserwowane. Kto coś wie, piszcie, podawajcie źródła. Nie kłócimy się w tym wątku, on jest informacyjny! Pozdrawiam.

Gość gość
* szczepionki, nie ulotki oczywiście :)

Gość gość
Nie "thimerosal" tylko tiomersal

Gość gość
I uważasz że to co napisze ci anonimowo zupełnie przypadkowa osoba, na otwartym forum internetowym,to będzie ta rzetelna informacja?

Gość gość
Na pewno bardziej rzetelna niż informacja lekarza.

Gość gość
Tutaj ci znawczynie napisza ze jest destylowane go'wno wiec powodzenia

Gość gość
gość wczoraj Uważam, że każdą napisaną tu informację można zweryfikować. Są osoby, które dużo wiedzą w tym temacie, więc liczę na to, że podzielą się swoją wiedzą. Sama też szukam, czytam, znam publikacje dr Majewskiej. Zresztą napisałam, że proszę o podanie źródła, ale niekoniecznie, bo każdy trop można sprawdzić. Nikt chyba nie jest tak naiwny, żeby wierzyć, że w szczepionkach nie ma metali ciężkich. Są. Jest nikiel, aluminium i różne inne. Ale o tym nie ma ani słowa na ulotkach, chociaż szczepionki są mocno konserwowane (okres trwałości mają wieloletni, a nie kilkudniowy, a to wymaga konserwantów). Moje dziecko zareagowało uczuleniem na jakiś składnik szczepionki. Wylądowało w szpitalu. I co? Jest trudność z ustaleniem, który to składnik, bo ciężko dojść do informacji dokładnego składu szczepionki, pomijając już kwestię możliwości wykonania badań IgE na te składniki. A na każdej ulotce jak byk: "nie szczepić, jeśli dziecko jest uczulone na którykolwiek składnik szczepionki". To JAK mam ustalić, na który składnik dziecko jest uczulone, nawet jeśli już wiem, że jest uczulone??? To raka rosyjska ruletka.... Pozdrawiam. Liczę na pomoc, bardziej obeznanych w temacie.

Gość gość
Kto jest producentem BCG stosowanej w 2017 roku?