Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusia1018

Mleko modyfikowane dziecko nie najada sie

Polecane posty

Witajcie. Moj synek ma 3 tygodnie. Ciagle jest glodny. Karmie go mlekiem modyfikowanym.Powinien jesc 5 porcji na dobe a on je jeszcze raz tyle,albo wiecej.Czy ktoras z was tez tak miala z dzieckiem?

Gość gość
Nie on nie powinien jeść 5razy dziennie. Niby dlaczego?bo tak jest napisane na opakowaniu mieszanki? To tylko orientacyjnia ilość posiłków i objętość mleka. Dawaj mu częściej a mniej. Skoro płacze to może nie z głodu a może ma jakieś wzdęcia? Może chce mu się pić?daj dziecku trochę wody, herbatki koperkowej, za jakiś czas włącz może jakiś probiotyk do diety?najlepiej konsulowac wszystko z pediatra.

Gość gość
Mój też był głodny gdy robiłam mu książkowo. Zaczęłam robić więcej,karmić na żądanie, a nie co 3 godziny jak kazaly w szpitalu i było ok.

Gość gość
Wprawdzie nie karmilam mm ale moim zdaniem synek sam sobie z czasem wyreguluje ilosc posilkow. Wydluzy mu sie sen nocny etc. To narazie maleństwo. Sprobuj mu dawaj pic zeby wiedziec czy to na pewno o glod chodzi. Ja bym mu dala ile chce a nie tyle ile przewiduje producent na opakowaniu. Z reszta 5 razy na dobe to jakos mi sie malo wydaje ( tylko ze ja kp) ale to wychodzi ze producent zalozyl przerwe nocna bo jak rozlozyc ilosc posilkow rownomiernie na dobe to bysmy zakladali ze jedna porcja bedzie najedzony przez prawie 5 h a to niemozliwe.

Karmie go wtedy kiedy on chce oczywiscie. Tylko dziwi mnie ta roznica, ze je np 12 razy na dobe, a powinien niby 5. Jeszcze nie dawalam mu herbatki. Chcialam od 4 tygodnia dac.

Gość gość
A jak je np 12 razy to ile ml na dzien wychodzi ? I jak przybiera na wadze? Moze mu sie chce pic albo daj mu smoka ? Zaraz jakies szczepienie bedzie to porozmawiaj z pediatra.

Gość gość
A ja zapytam: jakie mleko mu dajesz?

Mieszkam w Niemczech. Podaje mu Nestle Beba.Teraz na swoj wiek porcja to 120ml i 4 miarki mleka. Nie zawsze zje cala porcje. Ale czasem zje wszystko i za godzine znowu zaczyna plakac,ssie raczke sobie itp.Smoczka nie chce brac..

Gość gość
kp można ile chce ale mm juz nie za duzo je dawaj mu wodę do picia , smoczka jak ma silny odruch ssania

Gość gość
to kup inny smoczek . Nie dawaj za kazdym razem mleka bo to nie jest glód tylko odruch ssania .

Gość gość
On chce smoka !! Kup kilka roznych. U mnie dzieciaki zalapaly firmy MAM. Jest taki smukly, prosty. Ksztaltow jest cala masa, trzeba znalezc odpowiedni. Sprobuj dodatkowo dawac pic i spisuj ile tych ml na dobe wychodzi. Bo jak je malo ale czesto to moze tak ma. Ale jak wytrąbi cala butle np z 10 razy na dobe to juz bedzie za duzo.

Gość gość
Spróbuj kauczukowy

Gość gość
Mi pediatra kazal na zadanie podawac. Ale moj synek w sumie co 3 godziny pil, jedynie przed spaniem nocnym potrafil po godzinie dopic jeszcze( szybko zaczal noce przesypiac, 6 tyg mial(