Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polaczkowie bycie singlem to wstyd a w innych krajach normalne?

Polecane posty

Gość gość

Czy chodzi o propagandę PiS i program 500plus czy jeszcze są inne powody? Żyje od lat w Stanach Zjednoczonych i wybór bycie singlem jest traktowany tak samo jak chęć bycia w związku. Z kolei w Polaczkowie jest inaczej. Ja swojego męża wyszłam po 30 i było to traktowane normalnie podczas gdy w Polaczkowie byłabym już dawno stara panna. W innych krajach też jest większy liberalizm z tego powodu nuż w Polaczkowie np w Australii lub Irlandii. Wiem bo mam tam rodzinę. O co chodzi z tym w waszym kraju? Uswiadomicie mnie? Czy o propagandę partii rządzącej?

Gość gość
W Polsce jeszcze dużo ludzi wyznaje tradycyjne wartości, kobieta ma rodzić dzieci i opiekować się domem a mąż pracować a do tego jeszcze zawsze większość patrzy na to co inni powiedzą, babcia, cicia, sąsiadka itp. Polacy od małego są tak wychowywani , od małego wpaja im się, że mają żyć jak babcia i dziadek, jak rodzice. Czasami ktoś chce żyć inaczej ale reszta społeczeństwa nie toleruje odmienności i jeden wystający łepek będą skutecznie wbijać aby był taki sam jak inni. Polacy boją się inności, nie tolerują odmienności, tacy jesteśmy wielkoduszni katolicy.

Gość gość
Nie przesadzaj moze na wsiach a tak ludzie maja to gdzies

Gość Zuzanna Amelia  æ
Co to znaczy "w Polaczkowie" ?

Gość Carycka
W pl ludzie sa mocno zwiazani z tradycjami. Wiadomo że nie wszyscy, ale przewaznie te starsze pokolenia, ze to normalna byla koles rzeczy: dorastanie- slub -dziecko.

Gość gość
W Polaczkowie znaczy w ciemnogrodzie :D

Gość gość
Kolejne pytanie z tezą prowokatora.

Gość gość
To w sumie smutno w tej Polsce macie.

Gość gość
bo tutaj największa duma to: zrobić wielkie wesele i się zadłużyć na nie :D potem narzekać na skąpstwo gości na weselu, bo powinni na nim zarobić następnie natrzaskać dzieciaków, mimo że nie ma się warunków i pieniędzy na życie nawet 2 osób wtedy można już pękać z dumy ile to się w życiu osiągnęło :D

Gość Teppic No1
To tak, jak pisał mentor księdza Lemańskiego - to pokolenie musi wymrzeć, żeby coś się zmieniło. Kiedy już stare komuchy przestaną czepiać się życia i władzy jak rzep, nadejdzie czas na zmiany w światopoglądzie.

Gość gość
Masakra? Na serio? U nas w Stanach jest zupełnie inaczej. Jak kogoś nie stać na wystawne wesele to nie robi. Co najwyżej kameralne przyjęcie albo co bardziej odważni lecą do Las Vegas na szybki ślub a i wrażenia niezapomniane. Nikt nie Trzaska dzieci na pokaz albo po zasiłki. Rodzicielstwo jest tutaj bardziej świadome ponieważ utrzymanie dziecjayjest drogie szczególnie służba zdrowia i edukacja.

Gość gość
Nie rozśmieszaj mnie! W USA rodzicielstwo świadome?! Dobry żart! Zwłaszcza na południu, gdzie dzieci wychowują się w budach z jednym rodzicem, który cały czas jest na haju, a drugi się szlaja nie wiadomo gdzie.

Gość gość
10:13. Ty byłeś w ogóle kiedyś w Stanach? Bo z tego co piszesz to chyba palcem po mapie. Ja nie pisze o patoloviach to raz a dwa to więcej patoli macie w Łodzi niż w calych Stanach.

Gość Konserwatysta ale nie PiSowiec
Inna sprawa że narody w których w modę wchodzi bycie singlem i bezdzietnym, degenerują się i zaczynają wymierać. W ten sposób robią miejsce dla narodów niezdegenerowanych: w Europie muzułmańskiej dziczy, w Stanach - latynosom albo Azjatom.

Gość gość
oj jo joj wielka pani Polaczka cebulaczka kilka lat temu jeszcze tu mieszkala, a teraz pisze WY MACIE W TEJ POLSCE, oj jo joj, arystokratka co to gardzi wsia i innymi rzeczami. MY W STANACH. Smieszni sa tacy ludzie

Gość gość
Je/bac to co mysla przyglupy hehe :)

Gość gość
Singiel to nieudacznik gdzie by nie mieszkał. Inni potrafią wszystko ogarnąć a takie ciele zawsze będzie tylko pisać bzdury.

Gość gość
Czemu singiel to nieudacznik? Tylko dlatego że sobie nikogo nie znalazł? A może spotykał nieodpowiednie osoby i nie chciał się wiązać z kimś na siłę byle tylko być w związku? Zastanów się co piszesz

Gość gość
Naprawdę? To dlaczego ja nic o tym nie wiem? Kogo obchodzą single, bez przesady. Jestem z rocznika 87, większość znanych mi osób w moim wieku nie pozakładało jeszcze rodzin. Tak wyszło i nikt nie robi z tego dramatu. Mieszkam w Polsce, jedyne znane mi miejsce, gdzie nie ma gorszego nieszczęścia niż być singlem to właśnie forum Kafeteria ☺☺☺

Gość gość
Gość ostatni to w jakim mieście mieszkasz skoro nikt z twoich znajomych jeszcze się nie ożenił ani za mąż nie wyszedł. Toż to sraropaniestwo i statokaealerstwo w tym kraju. Albo w jakim środowisku jesteś? Jakimś celebryckim czy co?

Gość gość
Ja prdl 30 lat mieć i jeszcze nie mieć żony????

Gość gość
Nie, nie byłam w USA, ale mam oczy i uszy i widzę statystyki. Jeśli mówisz o USA, to w dużej mierze mówisz o patoli, bo klasy średniej to tam niewiele.

Gość gość
Tyle tylko że ta tzw przez ciebie patola więcej zarabia i lepiej żyje niż klasa średnia w Polaczkowie. I co ty na to pani madralinska i nowobogacka z kaczogrodu?

Gość gość
Niestety nie tylko na tym forum :( Moja matka powiedziala mi, ze moja corka jest biedna bo nie ma meza! Moja corka ma doktorat, jest inspektorem muzeum, jezdzi po calym swiecie, ma wielu znajomych i mezczyzne z ktorym nie chce zamieszkac. Maja racje Ci, ktorzy pisza ze to jest wina starszego pokolenia i kosciola. Taka umyslowa zasciankowosc. Natomiast Ty autorko piszac po polsku "Polaczkowie" obrazasz rodakow, co nie swiadczy dobrze ani o Twojej kulturze ani empatii.

Gość gość
Poranne zorze, poranne zorze Gdy idę w Sopocie nad morzem Po plaży brudno-piaskowej Bałtyk śmierdzi ropą naftową Poranne chodniki Gdy idę, nie rozmawiam z nikim Jak jest w niedzielę nad ranem Po sobotnich balach chodniki zarzygane Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu

Gość gość
Nocne sklepy z mlekiem I ja patrzę, co się dzieje pod sklepem Tłum przystawia komuś do twarzy pięści Żądają dla niego kary śmierci Znowu poranne pociągi Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi Czy byłeś kiedyś u nas na dworcu w nocy Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...

Gość gość
Polska to nie tylko Sopot i Lodz :) Patologia jest wszedzie i na Grenlandii i w USA. To, co w Polsce zatrzymuje rozwoj indywidualny czlowieka to kult matki otoczonej wianuszkiem dzieciakow. Taka matka-Polka poniza wszystkich nie myslacych jak ona. Musi sie w koncu jakos dowartosciowac sprzatajac dom, gotujac na okraglo i zmieniajac obesrane pieluchy.

Gość gość
Gosciu, poeta to ty nigdy nie bedziesz. Intencje dobre, ale niestety kompletny brak talentu.

Gość gość
He he to nie moj tekst. Jeśli nie wiesz to uswiadomie. Kazik Staszewski Kult "Mieszkam w Polsce".

Gość gość
Dziekuje za uswiadomienie :). Zobaczylam video "Polska". Jedyna zaleta tego testu jest muzyka. 1982 roku juz nie mieszkalam w Polsce od 8-u lat, wiec nie znalam grupy Kult. Uwielbiam Toma!