Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rezygnacja z pracy

Polecane posty

Gość gość

zrezygnowałem z pracy , trochę źle bo tak bez uprzedzenia , czuję że zawiodłem ale praca koligowała mi z życiem towarzyskim. Potrzebuje za równo obecności przyjaciół w życiu jak i pracy. W końcu coś nie wytrzymało. Nie mam na szczęście nikogo na utrzymaniu . Myślicie ,że dobrze zrobiłem ?

Gość gość
chyba podświadomie wiedziałem ,że jadę już na oparach więc wyszło jak wyszło , trudno się mówi ...

Gość gość
hmm..... towarzystwo ważniejsze niż praca i twoja przyszłość ? Ok ale kto cię teraz będzie utrzymywać ? kto w w przyszłości zapewni ci emeryturę ? Dziwny , wręcz niepoważny i nieodpowiedzialny wybór autorze .

Gość gość
no właśnie , powiem ci ,że w pracy wysychałem a ze znajomymi odżywałem. Mam toksyczną atmosferę w domu więc dom dodatkowo ze mnie wysysał energię. Wiesz dla chwili rozmowy ze znajomymi byłem gotów poświęcić pracę . Podświadomie wiedziałem ,że to miejsce nie dla mnie . A praca zabierała mi znajomości i te dobre chwile . Co do emerytury mam wyższe ambicje niż byle doczołgać się do emerytury .Pojęcie emerytury dla mnie nie ma sensu bo życie dzieje się tu i teraz . Po prostu brakowało mi pasji w pracy ...

Gość gość
hehe ale debil, od razu widać że leser na utrzymaniu rodziców który nienauczony jest pracy. Pewnie porobił miesiąc i mu się odwidziało :D Ja tam wole pracować i mieć potem kase na różne przyjemności i potrzeby

Gość gość
Praca to praca. Dorośnij człowieku. Ty byś chciał pierdzieć w stołek, nic nie robić i pogaduszki w pracy urządzać?

Gość gość
Kolejny pajac z zerowa wiedza. Przyjaciol to masz ale w simsach :D

Gość gość
gość dziś X Przeciez wiekszosc tak robi, obrabiaja sobie doopy nawzajem za plecami caly czas, pajace. Myslec o takich debilach "przyjaciele" to niezla porazka, nie wspominajac o tych nalogach w ktore wciagaja :o

Gość gość
Właśnie ja chciałbym pracować i się spełniać w pracy . W 2ch pracach byłem najlepszym pracownikiem na danym stanowisku więc wiem co to satysfakcja i dobra pensja. Ale z jednej wypadłem przez zdrowie a w 2 była taka atmosfera i takie nadgodziny ,że nie szło tego wyrobić , na to stanowisko na , które byłem kupili maszynę za grube pieniądze a i tak byłem szybszy niż ta maszyna... Co za ludzie ja piernicze .... mnie starzy nie utrzymują , oni utrudniają mi rozwój , całe życie utrudniali .

Gość gość
Moi starzy byli tacy perfidni , że ja jako 19 latek chodziłem do szkoły wieczorowej bo stary alkoholik nie dawał mi spać w nocy robiąc awantury i przestawiłem mój rytm dobowy odsypiając w dzień przez co nie zdałem klasy . Musiałem się przenieść do wieczorówki i równocześnie pracować. Wiecie co to było ? Był okres ,że ze starą jadłem przez miesiąc ryż w promocji bo ja tylko zarabiałem a stary poszedł w cug i go nie było 3 miesiące bo mieszkał gdzie indziej i mówił ,że na rodzinę nie będzie łożyć , i uprzedzam mówię starzy bo tak się mówi w moim towarzystwie na rodziców. Wiecie jak to jest jak starzy nawet nic ci nie wytłumaczą ? Ja miałem inteligencję ponadprzeciętną ale jestem DDA i w tym tkwi mój problem również. Wiecie ,że ja nawet nie spałem dziś bo od 10-cu lat mam problemy z zaśnięciem. mogę w nocy pracować w dzień odsypiam , tak mi zostało z dzieciństwa.

Gość gość
to z czego teraz żyjesz?

Gość gość
z tego co zarobiłem prędzej . Wiecie co mnie zastanawia jak można przepuszczać pieniądze od 1 do 1 nie licząc się z tym ,że mogą nastać ciężkie czasy jak u mnie np nastały teraz. Ludzie patrzą tylko na to co jest teraz jeśli chodzi o finanse. Nie mam dziecka , alimentów , żony , kredytu , nie pale . Na śniadanie jem omlet z płatków owsianych , które kosztują niecałe 2 zł a na 100 g mają aż ponad 300 kcal. Widzicie , mnie ten czas co jadłem ryż wiele nauczył . I nigdy nie rozumiałem moich starych co żyli na kredycie. Oni wręcz musieli pożyczać ode mnie pieniądze bo ich roztropność nie znała granic.