Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opoznienie rozwoju po szczepieniu zajrzyjcie

Polecane posty

Gość gość

Na SiePomaga zbieraja pieniadze na rehabilitacje chlopca,ktoremu zaszkodzila szczepionka. https://www.siepomaga.pl/dorian-derbin "Szczepionka przeciw gruźlicy okazała się wyrokiem, który spadł na mojego niewinnego synka. Standardowe szczepienie, które przechodzą wszystkie dzieci, zniszczyło mu zdrowie. . Trzy miesiące później miejsce zdrowego, szczęśliwego bobasa zajmie dziecko płaczące z bólu. Gdy wyczułam pod jego pachą guzek, nie podejrzewałam nawet, że to tragiczne powikłanie po standardowej szczepionce. Jeździliśmy od lekarza do lekarza, aż w końcu potwierdzili diagnozę: ciężkie powikłania po szczepieniu BCG. Mimo wpisu w książeczce, po skończeniu czwartego miesiąca otrzymał kolejne szczepienie. I wtedy było jeszcze gorzej… Dorian nie poradził sobie, przyszły kolejne problemy, z którymi walczymy do dzisiaj. Mój synek ma dwa latka. Każdy nasz dzień to walka z limfadenopatią, opóźnieniem rozwoju, anemią, zaburzeniami funkcjonowania mózgu, wiotkością, słabymi mięśniami, zaburzeniami mowy i słuchu… Niedawno doszła padaczka, lekarze podejrzewają także autyzm." Co sadzicie? Zeby zbierac kase na tym portalu trzeba przeslac dokumenty medyczne. Do tej pory jakos o tym nie myslalam,ale przegladam ten portal bo co jakis czas wplacam tam co nieco, w dodatku moje dziecko ma za tydz szczepienie i powiem wam, ze jakos tak powialo groza. :( Co o tym sadzicie?

Gość gość
Dziwisz się ? jak tam w środku jest rtęć. Przecież rtęć niszczy komórki nerwowe w mózgu. Szczepionki nie byłyby złe gdyby sie raczyli przyznać do winy i gdyby wycofano z ich składu rtęć, ale boją się ogromnych odszkodowań i utraty autorytetu, więc dalej zamierzają truć te biedne niemowlęta, z czego pewna część jest wybitnie wrażliwa na to i tak właśnie się to kończy. Potem jest latanie po lekarzach a mogła odmówić kolejnej dawki szczepienia skoro już wystąpił poważny problem, wszak to ona podpisuje papiery na zgodę

Gość gość
gość dziś Tak... rtęć, ołów, i cała tablica mendelejewa... ale rybką dziecko karmisz, nie? i to, że tam może być naprawdę solidna dawka rtęci w jej faktycznie szkodliwej formie (bo to, co BYŁO - żeby proepidemikom zrobić dobrze już dawno ten konserwant wycofano - w szczepionkach było związkiem kompletnie nieszkodliwym) ci nie przeszkadza? :O

Gość gość
Przykro mi, ale ja tego nie kupuję. Niech zamieszczą choć podstawową dokumentację medyczną, potwierdzającą cokolwiek (i nie ma znaczenia skąd choroba). Napisać sobie można wszystko, a już historie z falszywymi zbiórkami były, i to niejedna...

Gość gość
Ja wierzę że dziecko może mieć NOP, bo NOPy, w tym ciężkie, to są fakty- zdarza się że występują po szczepionkach, i nawet producenci tego nie negują, a wyszczególniają na ulotkach. Że jest problem ze zgłoszeniem- tego nie wiem, nie spotkałam się osobiście z takim przypadkiem, nie będę opierać się na przypadkowych opiniach obcych ludzi z internetu, a że jest ogólny problem z dostępem do leczenia i rehabilitacji- to jest fakt, który dotyka niestety nie tylko dzieci z powikłaniami po szczepieniach. Dziwi mnie za to kompletnie że dziecku z takimi objawami po miesiącu podano kolejną szczepionkę. Wszystkie węzły powiększone, dziecko w czasie konsultacji i szczepienia, i ktoś je zaszczepił? Poza tym mama pisze że trzy miesiące po szczepieniu wystąpiły objawy- żadnego NOPu nie łączy się ze szczepieniem po takim czasie... "wpis w książeczce" może i jest, ale na pewno stwierdza on NOP? Sama musiałam po porodzie poddać się łyżeczkowaniu w narkozie. Przed zabiegiem dostałam koszmarną listę wszystkich możliwych powikłań które mogły nastąpić, od drętwienia kończyn czy bólu głowy, po zatrzymanie akcji serca i konieczność histerektomii... a mimo to poddałam się zabegowi, bo ryzyko ewentualnych powikłań przy zaniechaniu przeważało nad ryzykiem powikłań przy wykonaniu go. Czy gdybym się nie obudziła z narkozy, co się zdarza, znaczyłoby to że nie należy jej stosować u innych?

Gość gość
gość dziś Bo teraz jak masz 20 lat i sobie zęba wybijesz na rowerze, to ani chybi NOP po szczepionce wziętej 19 lat wcześniej. I ja dlatego całkowicie się zgadzam z wcześniejszym wpisem: zero dokumentacji medycznej, autorytatywne stwierdzenia bez potwierdzeń plus to co ty napisałaś - mocno ta zbiórka "śmierdzi"...

Gość gość
Coś mi tu nie pasuje. Szczepionka na gruźlicę jest jedną z najlepiej przebadanych. Więcej info o niej i o innych szczepionkach na www.zaszczepsiewiedza.pl

Gość gość
Powikłania mogą pojawić się także po Wit. C