Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Logiczna kobieta nie ma szans u mężczyzny?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam pewną powtarzającą się tendencję. Kiedy staram się być sobą i rozmawiać na tematy, które w pewnym momencie wymagają głębszego spojrzenia na otaczającą nas rzeczywistość mężczyźnie za pierwszym razem się to spodoba. Jednak z obiektu romantycznego schodzę w ich głowach do partnera biznesowego albo kolegi któremu "coś trzeba udowodnić", uwielbiam debaty i siłę argumentu, ale nic nie poradzę na to, że w pewnym momencie chciałabym aby ktoś się we mnie zakochał, myślał dniami i nocami, planował jak rozegrać dany *****aby się zbliżyć. Nie jestem i nie potrafię być emocjonalna, robić humorków o byle co.. myślę, że nawet jeżeli to cechy, które mogą być odświeżające dla niektórych, większość i tak wybierze czegoś czego się spodziewa - czyli kobietę, która jest bardziej emocjonalna

Gość gość
nie mam pojęcia dlaczego kafeteria ocenzurowała mi słowo R.U.C.H

Gość gość
Nie wiem czemu tacy są. Niby lubią konkrety w większości a i tak się wiążą z idiotkami. Wiem jedynie ze nie warto się zmieniac dla nikogo.

Gość gość
gość dziś nie mam pojęcia dlaczego kafeteria ocenzurowała mi słowo R.U.C.H - to już ci tłumaczę "logiczna kobieto" spójrz na to głębiej. Twój wpis.... dany *****a - by się zbliżyć ... R-U-C-H-A

Gość gość
Jako facet mogę tylko potwierdzić. Od kobiety oczekuje się kobiecości, czy to dziwne?

Gość gość
logika jako zdolność łączenia faktów nie opiera się na znajomości slangów seksualnych... Kobiecość nie ogranicza się do samego wyglądu?

Gość gość
Logiczna kobieta, interpretuje kobieta kalkulator, w systemie zero jednojedynkowym

Gość gość
Nie tylko do wyglądu. Także od pewnego, innego od męskiego, spojrzenia na świat. Pocieszające jest to że jako kobiety wiecie że nasz sposób myślenia jest lepszy:):):) ale my lubimy jak wy myślicie po swojemu.

Gość gość
U takiej nie ma nic za darmo, ani bezinteresownie.

Gość gość
Co ma logika do bezinteresownosci? Was też czasami ciężko zrozumieć....kobiety zbyt emocjonalne uważacie za wiatiatki i placzecie na forach nad ich zachowaniem a te które potrafią myśleć logicznie uważacie za wyrachowane. I gdzie tu sens?

Gość gość
"wy kobiety", "my mężczyźni", wiecie, że to właśnie przez te stereotypy najwięcej na świecie mężczyzn popełnia samobójstwo? Co w tym złego jeżeli drogi pan jest bardziej wrażliwy a pani trochę mniej? Gdybyśmy wszyscy byli czarno-biali życie nie miałoby smaku. Ja rozumiem, że pewne rzeczy można preferować, ale żeby od razu oczekiwać, że ktoś wbije się w stereotyp do którego nie pasuje?

Gość gość
Ja lubie debilne idiotki blondynki .którym trzeba wszystko tłumaczyć a one mówią aaaaaaaaaa.

Gość gość
Z punktu widzenia mężczyzny samobójstwo nie jest najgorszym rozwiazaniem. A co do głównego problemu. Tak nas stworzono i tyle. Poza tym to fajne.

Gość gość
Ma logika to sposób myślenia, w miłości logiki brak, pomyliłem się kalkulowana jest jeden czynnik zniknie i równanie odrzucone.

Gość gość
a ja czytagam odwrotnie, że facetów odstrasza emocjonalna kobieta i nie lubią gadać z nimi o uczuciach

Gość gość
Podam przykład wysokość zarobków też logiczna, jak nie wychodzi równanie, znajdzie innego sponsora.

Gość gość
Emocjonalna kobieta zależy jak te emocje w ciągu dnia się zmieniają.

Gość gość
Zbyt emocjonalna to nie to samo co uczuciowa. A uczucia są od odczuwania a nie gadania o nich. Ż resztą wszystko tu jest w porządku. Kobietaa chce rozmawiać bo jest kobietą ą facet nie chce bo jest facetem. Obojga z nich pociaga ta inność.

Gość gość
Bycie logicznym nie wyklucza uczuciowosci.

Gość gość
Skoro jest logiczna to sama szybko znajdzie pracę, często nawet lepiej płatną niż u "przeciętnego mężczyzny". Jakim cudem kojarzycie wyjątkowe zdolności analityczne do patrzenia na portfel i wyrachowania? Właśnie aby być wyrachowanym trzeba mieć wyjątkowe zdolności emocjonalne aby manipulować

Gość gość
Nie stabilna emocjonalnie, to choroba. O uczuciach mężczyźni lubią rozmawiać ale z tą jedyną i tylko z tą, reszta do zabawy.

Gość gość
Konieczność nie wyklucza uczuć. W kobietach podobają się nam pewne cechy ale także brak pewnych cech, nawet jeśli ta cecha nie jest zła.

Gość gość
tutaj przedstawiony jest wykres typów osobowości oraz ich rozpowszechnienie u płci (niebieski mężczyzna, różowy kobieta). Wyniki w których jest T to osoby, które posługują się faktami i logiką - tak, najczęściej spotykane u mężczyzn F to osoby, które posługują się empatią, czasem emocjami w ocenie sytuacji - najczęściej spotykane u kobiet. JEDNAK, co jeżeli mężczyzna posiada F a kobieta (jak w moim przypadku) T? Czy to czyni kobietę mniej "kobiecą" a mężczyznę mniej "męskim" tylko z racji tego, że ma taki a nie inny charakter? http://www.slayerment.com/files/slayerment/styles/large/public/images/manlytypes%5B1%5D.jpg?itok=RqU-Yx9e