Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jaki samochód kupić :(

Polecane posty

Gość gość

Samochód jest mi niezbędny do dojazdów do pracy. Obecnie mam rozwalającego się, starego "złoma" jakim jest skoda felicia z 1995 roku. Trochę zaoszczędziłam i mam budżet plus minus 8 tysięcy złotych. Rocznie pokonuję około 20 tys. km. Czym wy jeździcie? Zaznaczę, że nie jestem z kategorii tych co super umieją jeździć autem.

Gość prawi 114
20 tys km ? Chyba żartujesz

Gość prawi 114
za 8 tys możesz poszukać Citroena C2 albo Hiunday Getz

Gość gość
Mam do pracy 35km

Gość gość
Ps. Czy Citroen nie opróżni mi zbyt szybko portfela? Słyszałam, że się często psują.

Gość gość
Citroen C2, Hyundai Getz

Gość gość
Zmieniam zdanie. Jednak zaoszczędze na coś porządniejszego niż śmierdząca pierdziawa za 8k zł. Nie będę żyła jak śmieć. Temat do zamknięcia.

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego ktoś chce zamknąć temat skoro go nie rozpoczął. Ja dalej liczę na jakieś podpowiedzi i opinie ;)

Gość prawi 114
Ps. Czy Citroen nie opróżni mi zbyt szybko portfela? Słyszałam, że się często psują. To pewnie słyszałaś od mechaników ., Mechanicy muszą miec pracę wiec nie polecą ci citroena c2 , które się rzadko psują Mechanik zawsze wskaże być kupiła auto które sie psuje,.. Tak jak kupiłaś felicję pewnie za namową mechaników .,,

Gość gość
Felicję dostałam od rodziców, którzy kupili sobie nowszy model skody; więc nie za bardzo wiedziałam co mnie czeka... a co do citroena: może rzeczywiście tak jest. wgl nie znam się na autach.

Gość prawi 114
wiesz dlaczego w Polsce jest tak dużo mechaników ? Właśnie dlatego , że zwykłe szaraczki kupują auta, które polecają mechanicy oraz konkurencja która zarabia na częsciach .,.

Gość prawi 114
no ja ci właśnie tłumacze jak to działa .,.. Skoda jest uznawana na świecie za najgorszą markę , ale ludzie ją kupują dzięki temu jest setki mechaników i dużo pracy dla nich dlatego citroen c2 jest o klase lepszym autem od każdej skody.

Gość gość
Mam nadzieję, że po kupnie nowszego samochodu nie będę tak często odwiedzała warsztatu.

Gość gość
Słyszałem dużo o bezawaryjności VW Polo, co o tym myślicie?

Gość prawi 114
ej żaden mechanik ci nie poleci citroena c2 czy Hyundai Getza .. A wiesz dlaczego ? Bo połowa mechaników byłaby do zwolnienia z marszu ,.., Nie byłoby dla nich pracy ,.., Bo te auta psuja sie znacznie rzadziej niz skoda .,,. Ale to bardzo interesujące, że są ludzie którzy wierzą w bajki ,.,.

Gość gość
Nigdy w gruncie rzeczy nie rozmawiałam z mechanikiem o kupnie nowego samochodu więc nic na ten temat nie mówił.

Gość prawi 114
Słyszałem dużo o bezawaryjności VW Polo, co o tym myślicie?'' To jest plotka rozpowszechniona przez mechaników i przez konkurencje dzieki temu kręci sie interes i mają pracę na naprawie takich aut jak VW Polo które mocno sie psują Hyiunday getz jest znacznie lepszym i mniej awaryjym autem od Polo

Gość gość
Jest u mnie w rodzinie osoba posiadająca VW polo, tylko, że nie z roczników dla mojego budżetu, bo z 2009 roku i żadnej awarii poza żarówkami nie miała... Więc nwm dlaczego tak przekreślasz VW Polo. A ty jakim samochodem jeździsz?

Gość prawi 114
rozejrzyj sie ile jest warszatów samochodowych w wiekszym miescie .., Wiesz dlaczego aż tyle ? No bo takie autka któresie psują na potęgę jak Audi a4 czy skoda czy passat w nich przebywają i są naprawiane jest praca i dlatego w miastach widać dziesiątki warsztatów samochodowych,.., JA ostatnio widziałem Polo na lawete był ładowany

Gość gość
Nie chciałbym rozprawiać tutaj nad warsztatami i mechanikami, bo mnie to średnio interesuje tak szczerze...

Gość gość
Ps. Ile taki opel spala paliwa?

Gość prawi 114
to powiem ci to językiem dla prostego człowieka ,.., W moim miescie jest około 12!!! warsztatów VW i tylko jeden warsztat HYIUndaya To pokazuje jakim syfem jest VW tutaj masz przeczytaj sobie https://www.youtube.com/watch?v=KS35W45G09k

Gość prawi 114
VW i skodami jeżdzą tylko prości ludzie .,.,

Gość prawi 114
bo skoda to auto dla Januszy motoryzacji .,.

Gość gość
skode fabie kombi r. 2007, krk mc szmato :D

Gość gość
Masz rację musisz zrezygnować ze swojego 'staruszka' i w końcu zakupić jakiś nowy i porządny model samochodu. Teraz jest dobra pora na wymianę auta bo mozesz skorzystać z oferty wyprzedaży rocznika jaką ma peugeot i zakupić model w cenie ze sporym upustem. Takze nie zastanawiaj sie tylko ruszaj do salonu