Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęcherzyki na tylnej scianie gardła od 2miesiecy.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mamusie. Około miesiąc temu, mój ośmioletni syn złapał jakiegoś wirusa. Objawiło się to bólem i zaczerwienieniem gardła, katarem i lekkim kaszlem, ale po kilku dniach przeszło bez leków. Już wtedy pierwszy raz zauważyłam uniego na tylnej ścianie gardła takie pecherzyki prawie w kolorze skóry, okolo2 mm wielkosci, wcześniej tego nie było. Od tej pory syn nie chorował, nawet malutkiego kataru nie miał a to coś ciągle tam jest. Czasem tylko mowi, że drapie go w gardle ale za chwilę przechodzi. Czy ktoś coś doradzi, co to może być? Naszego pediatry nie ma do poniedziałku, więc poczekam i w poniedziałek się wybieramy na wizytę,ale męczy mnie ta sprawa chciałabym wysłuchać Waszych opinii

Gość gość
wirus

Gość gość
Tu autorka. Przez pomyłkę napisałam że miesiąc temu przy przeziębieniu to zauważyłam a było to ponad dwa miesiące temu

Gość gość
Gość 13:22 Dziękuję za odpowiedź, ale czy to możliwe aby wirus utrzymał się ponad dwa miesiące?

Gość gość
Pecherzyki moga byc objawem anginy - czyli raczej bakterie, a nie wirus

Gość gość
pęcherzyki nie są objawem anginy, o ile to pęcherzyki na tylnej ścianie gardła nie zbierają się bakterie, paciorkowiec bytuje i ujawnia się na migdałkach bystrzaku od anginy, nie wiem czy 2 miesiące mogą się utrzymywać, może to jego fizjologia, może ma zawsze taka tylną ścianke, a ty szukasz dziury w całym i wcześniej aż tak wnikliwie nie patrzyłaś na tylną ścianę gardła my mieliśmy stwierdzone w szpitalu pęcherzyki na tylnej scianie gardła przez 2 lekarzy i w trakcie aktywnej infekcji