Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królowa123

Piękny Hymn Polski Mazurek Dąbrowskiego

Polecane posty

Gość gość
krolowa123

Gość gość
Ja sie tylko pytam gdzie ten hymn ? Chcę sobie pospiewac

Jeszcze Polska nie zginęła, Kiedy my żyjemy Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy Marsz, marsz, Dąbrowski Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem Złączym się z narodem Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę, Będziem Polakami Dał nam przykład Bonaparte Jak zwyciężać mamy Marsz, marsz, Dąbrowski Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem Złączym się z narodem Jak Czarniecki do Poznania Po szwedzkim zaborze Dla ojczyzny ratowania Wrócim się przez morze Marsz, marsz, Dąbrowski Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem Złączym się z narodem Już tam ojciec do swej Basi Mówi zapłakany: Słuchaj jeno pono nasi Biją w tarabany! Marsz, marsz, Dąbrowski Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem Złączym się z narodem

Gość gość
Dlatego proszone o przywołanie , bo nawet Kaczynski pomylil slowa, a wersja spiewana gdzie jest ? Prosze wkleic

Gość gość
Nieuki prosze sie uczyc hymnu , na pewno nie umiecie

Gość gość
Najlepsze jest wykonanie pana Kazimierza Staszewskiego.

Gość gość
Nie umiecie wklejac ? poczekajcie

Gość gość
Bardzo dobry post , na pewno wielu Polaków nie zna dokładnie słów polskiego hymnu. Trochę więcej wiary w siebie autorko .

Gość gość
Podejrzewam , ze dla kazdego narodu ich hymn jest najpiekniejszy Kazdy hymn jest zwiazany z historia danego narodu, dla nas inne są niezjadliwe

zgodzę się . Bogurodzica powinna być piękniejsza normalniejsza. Totalnie zapomniałam . Bogurodzica śpiewana w Apelu Jasnogórskim

a mazurek naprawdę jest masoński? nie wiedziałam co ma związek z masonerią ale jeżeli prawda . Bogurodzica Dziewica piękne. Apel Jasnogórski w TvTrwam o 21.00 Maryjo Królowo Polski Jestem Przy Tobie Pamiętam Czuwam