Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepionka dla dziecka z apteki

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam takie pytanie odnośnie szczepionki dla dziecka przeciw odrze, śwince i różyczce. Czy jest możliwość żeby przynieść do przychodni swoją szczepionke zakupioną w aptece? Wiem że są wydawane na receptę ale czy lekarz pediatra może mi ją wypisać? Przeczytałam skład tej szczepionki w internecie i jest to proszek do rozrobienia no i nie zawiera tyle konserwantów co ta gotowa z przychodni bo przygotowuje się zawiesine bezpośrednio przed ukłuciem. Odpiszcie proszę czy ktoś z Was tak zrobił? Czekam na odpowiedź.

Gość gość
nie znam tej z apteki, ale mmr w przychodni za chiny nie dawaj dziecka szczepic, bo to syfm przekonalam sie o tym...

Gość gość
Priorix też jest dostępna w proszku tylko nie wiem jak to wygląda w przychodni czy taka mi zaszczepią. W necie nie znalazłam konkretnej informacji.

Gość gość
A ja wlasnie slyszalam ze po tych pelnoplatnych sa gorsze skutki uboczne.. Tez interesuje sie szczepieniami i o tych co sie samemu kupuje gorzej sie ludzie wypowiadaja..

Gość gość
mmr to badziew nad badziewiami, najwieksze skutki uboczne, choc kazde maja skutki uboczne, nieszczepione nie chouja, nie maja alergii

Gość gość
Rozumiem tylko że niezaszczepienie wiąże się też z pismami i karami z sanepidu. Jeszcze parę lat temu można było ale teraz już nierealne. Dlatego szukam lepszej alternatywy A w tym proszku nie ma rtęci i tyle konserwantów tylko nie wiem co na to lekarz i przychodnia Zadzwonię w poniedziałek i zapytam ale myślałam że ktoś wie z Was.

Gość gość
Zadzwonię w poniedziałek do przychodni i zapytam. A jeśli będą mieli tylko mmr to czy mogę odmówić zaszczepienia i poprosić o zamówienie priorix??