Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie czasem wrażenie,że Wasze małe dziecko woli np. babcie czy męża ,a Was nie

Polecane posty

Gość gość

Czasem woli wszystkich poza mną i tym samym jestem załamana. Synek ma 15 miesiecy

Gość gość
No mój ma 7lat i miał okres że wolał babcię, bo mógł u niej oglądać bajki non stop, grać na laptopie całymi dniami,słodycze bez umiaru. A ja jako mama ciągnę go do nauki i odrabiania lekcji, ograniczam mu słodycze granie na kompie. Babcia go nie pilnowała tylko rób co chcesz... Teraz go nie zostawiam ostatnio samego u niej. Mam dosc po siedział u niej na komputerze po 5h non stop! Masakra...

Gość gość
Dziecko moze wolec kogos kto mu kupuje zabawki, karmi slodyczami, pozwala siedziec przed tv do poznej nocy i we wszystkim ustepuje.a mama to wstretna policjantka i klawisz

Gość gość
Czyli bez bezstresowego wychowania nie bedziesz idolem wlasnego dziecka

Gość gość
ale pi......cie

Gość gość
Mój syn miał czas ze uwielbiał być u dziadków mieli dla niego dużo czasu 100% uwagi dla niego. Każdy weekend to inne atrakcje a to zoo a to wycieczka na jakiś super plac zabaw. Teraz postala olbrzymia miłość dla babci bo ona ma dla niego więcej czasu.

Gość gość
dziadki są od rozpieszczania. I jest wszystko w porządku, jeśli rozpieszczają. Prawo dziadka i babci.

Gość gość
Zbyt zaborczo do tego podchodzicie! Dzieci zawsze beda lgnac do kogos kto je rozpieszcza ale podrosna i wszystko sie unormuje;) mama będzie zawsze najważniejsza mimo ze często gęsto w takich chwilach czujecie się odepchniwte.. Kprzystajcie w chwili wytchnienia heheheh

Gość gość
Was to już porąbało do cna, jesteście zazdrosne o dziecko... Męża lepiej pilnujcie, żeby od was nie wolał wszystkich koleżanek z pracy :D

Gość gość
Oj tak doswiadczylam tego mam xo prawda malutkie dzieci ale corka starsza ma dwa latka i musialam pomieszkac od ukonczenia jej 1.5 roku do 2 latek. Wielw razy bylo mi przykro i to przez wlasna matkw. Ktora z triumfem apedzala czas z moja corka a ja sama z synkiem bo corka wolala siedziec z nia niz ze mna. Juz wiem ze bycie matka to najgorszy kawalek chleba wychowanie kontra dziadkowie zawsze usmiechnieci. Nie xakazujacy. Dajacy slodycze. A mama jest niedobra bo karze sie umyc zjesc isc spac. Ja jestem osoba energivzna z corka sie ganiamy piszczymy rysuhemy a i tak wolala isc z babcia siedziec i sie nudzic.

Gość gość
Znam to doskonale, u babci można siedzieć non stop przed komputerem, kilo słodyczy pod ręka i zycie jest piękne. Do tego mega słodka herbatka- ulepek z cukru i jest jeszcze piękniej. Niestety, babunia wie swoje i nigdy mnie nie słucha. A dziecko zadowolone a jak.

Gość gość
nie. moi zawsze woleli mnie, a czasem wolałabym na chwilę odpocząć, ale to maminsynkowie i koniec, nawrzeszczę czasem na nich, a oni zawsze wolą mnie, to chyba miłość i cieszy mnie to babcia owszem, nadskakuje im straszliwie, troszczy się, mąż średnio, ale też się pobawi, powygłupia, zabierze na zakupy, spełnia ich zachcianki, ale oni wolą zawsze mnie

Gość gość
i co z tego, że dziecko woli kogoś innego? Dziecko to człowiek, Wy też jesteście ludzmi i wybieracie sobie kogo lubicie bardziej lub mniej. Tak samo dziecko, nie jesteście pępkiem świata, że tylko Was ma uwielbiać. Zbyt zaborcze jesteście.

Gość gość
same słowa nie wystarcza, jesteście zaborcze, ciężko zmienić nastawienie, kiedy widzisz dziecko,ktore było w twoim brzuchu ty je nianczylas a nagle przytula babcie i mowi ze jaz kocha. mi jest ciężko na to patrzeć i nic na to nie poradzę, nie zabraniam ale goraco mi się robi tam wewnątrz jak widze takie czule sytuacje z moim dzieckiem. dla mnie to tak jakby mi ja chciał zabrać, poki jest mala nie chce się nia dzielic i jestem zazdrosna, a to ze ktoś powiee ogarnij się to nic nie da, ja ja kocham ponad zycie i nie chce by ona kochala kogos bardziej ode mnie poki jest mala.

Gość gość
Jesteś chora kobieto. Zmień to póki czas bo wyrośnie twoja córka na emocjonalny wrak z toksyczna mamusia u boku. Tak cię to boli ze dzieciak mówi babce kocham? Nie wierzę.

Gość gość
Nie mam wrażenia, mam świadomość, że moje dzieci są bardziej związane z mężem i z nianią, niż ze mną. Cóż, byłoby dziwne, gdyby nie były, biorąc pod uwagę fakt, że z nianią spędzają 10 - 12 godzin dziennie, czasami uczestniczy w tym też mąż w jakimś stopniu, a mnie widzę max 2 godziny dziennie. Trudno, żeby miały ze mną lepszy kontakt niż z osobami, które się nimi zajmują.