Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tathagatagarbha

Mistyczna Psychologia

Polecane posty

Gość Tathagatagarbha

Witam! Oferuję pomoc w zrozumieniu i pogodzeniu się z trudnymi sytuacjami życiowymi w oparciu o nauki mistyczne. Zachęcam do kontaktu osoby, które potrzebują rozmowy na tematy, które są nieakceptowane przez psychologię i psychiatrię oraz wyśmiewane przez społeczeństwo. Jeśli chcesz porozmawiać, a nie zadowalają Cię rytuały i wyuczone na pamięć formułki stosowane przez wszystkowiedzących psychologów, zapraszam do rozmowy. Możemy też porozmawiać prywatnie, e-mail: Tathagatagarbha@t.pl

Buddyzm oferuje droge ujawnienia iluzji zycia. Techniki ktore dzialaja, maja swoja podstawe do badan, sa sprawdzalne.... tez polecam z tym ze Buddyzm Mistyczny tez bredzic lubi, ale to nic zlego.

Gość Tathagatagarbha
Buddyzm jako religia jest sam w sobie błędny, ale bazuje na mądrych naukach Buddy, który był wielkim mistykiem. Polecam bazować na czystych naukach mistycznych, a nie na religiach, jakie na nich powstały, bowiem każda religia została skrzywiona przez ludzi.

Gość gość
17:55 Tak, tak, a ty jestes jeden oswiecony i wskazesz nam ciemnocie droge do prawdy tak? Hahaha co za becwal. Odstaw lepiej klej i wroc do lopaty robolu.

Gość Tathagatagarbha
Gdzie napisałem że jestem oświecony? Chcę tylko zachęcić ludzi do zapoznania się z naukami mistycznymi, które są pomocne w życiu.

Ja bylem przebudzony, tylko to co to znaczy zrozumie tylko ten ktory samourzeczywistnianil ta jedyna doskonalosc Zycia ktora stwarza warunki potrzebne w ktorych dziala Nembutsu czysta kraina naszej prawdziwej Naturyy w ktorej nasz byt postrzega wszystko naraz jednoczesnie bedac w tym czasie ktory jest. . a tam na gorze jest Jedna Deva Brahman,-. Mistyczna jednosc... ciezko ja nazwac wyslowic i cos powiedziec, jednak jest ponad wszelka watpliwosc 😠 Nad jej bezpieczenstwem czuwaja nadzorcy Piekla w Swiatach ze snu. sa calkiem jak inni zyjacy w ignorancji Karmy grzechu czy tego co sie znajduje za kazdym dualizmem.

Gość gość
18:21 Znam takich jak ty. Spali sobie te ziolo, wciagnie magiczny proszek i uwaza sie za proroka. Ale do roboty sie nie pali, bo do wyzszych rzeczy jest stworzony!

Gość Tathagatagarbha
18:39 Po twoich wypowiedziach widać że jesteś katolikiem. Potraficie tylko pluć jadem. Nie wiem po co wszedłeś w ten temat, idź lepiej do kościółka zrobić księdzu dobrze.

Nembutsu jedyna praktyka storzona dla ludzkosci ktora dzialac moze inaczej niz jest... cierpienie znika w Czystym raju Nirvany.. Devy amidy Butsu. :D, a tu na ziemi starcie ludzi na arenie Nieswiadomosci [ beksa] hehe.

Tylko Amida jest w stanie wyzwolic nas od cierpienia. ale to nie Bóg, tylko Bóstwo.

Gość Tathagatagarbha
Myśl lepiej o Bogu, nie o Amidzie.

Gość Tathagatagarbha
Nazywaj Go jak chcesz, ważne żebyś postępował właściwie.