Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam niemowlaków z niedowagą.

Polecane posty

Gość gość

Czy dostawałyście od lekarza pediatry receptę na mleka wysokokaloryczne? NP. RESOURCE? Mój synek jest niejadkiem i chudzielcem. Podaje mu to mleko od tygodnia i czuję, że waga drgnęła. Ale się zastanawiam czy dziecko bez alergii może mieć dofinansowanie do mleka? Jest sporo droższe od Bebilonu, które do tej pory pil.

Gość gość
Moja córka była takim dzieckiem. Na Resource nie dostaniesz recepty, ale ja kupowałam przez internet po 10 puszek i było dużo taniej niż w aptece. Jeżeli chodzi o receptę- są mleka wysokokaloryczne dla alergików, ale to muszą być wskazania, poza tym w smaku paskudne. A tak na marginesie- moja córka specjalnie po tym mleku nie przybrała. Mieliśmy wszelkie możliwe badania i po prostu taki typ. Teraz ma 2,5 roku i nadal jest drobna, mimo że zaczęła normalnie jeść. A w jakim wieku jest twój syn i jaka waga tak z ciekawości?

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Synek ma 19 miesięcy. Waga się waha pomiędzy 8,5 a 9. Jak wychodzą zęby to nie chce jeść pokarmów stałych tylko mleko pije. Ząbki idą mu po 4 jednocześnie. To co przytyje w miesiąc potrafi zgubić w tydzień.

Gość gość
A ul ważyła córeczka w wieku 19 miesięcy i ile waży teraz. Mój jest przebadany z kazdej strony i zdrowy ma nadwrażliwość w buzi i słabo ją otwiera ale teraz przy ząbkach odpuściłam intensywna stymulację by nie sprawić mu bólu.

Gość gość
Moja córka ma 2,5 roku. Na bilansie 2-latka ważyła 10. W wieku Twojego synka pewnie koło 9 kg. U nas to mleko nic nie dało. Teraz już właściwie nie zajmuję się tym tematem. U mnie jest tylko ta różnica, że moja córka w zasadzie lubi jeść, wszystko jej smakuje, ale je po prostu bardzo mało. Nawet mleka piła bardzo małe ilości, góra 100 ml w wieku powyżej roku. No i też urodziła się mała. Aktualnie jest drobna, ale nie wychudzona, nie jest też zbyt wysoka.

Gość gość
Moj syn tez pije Resource junior.nie dostaniesz na nie recepty.ale przez net jest duuuzo taniej.moj syn na rok wazyl 7,5kg,na 2-11kg ,teraz ma 30mies.i wazy 13,5.je wszystko ale walych ilosciach a urodzil sie z waga 700g.w 25tyg.wiec przybiera super :-)

Gość gość
Nie rozumiem tego, znam skrajnosc gdzie dziecko 7 miesięcy waży 12 kg i roczne, które waży 16! Jak to jest? Chyba ten typ tak ma.

Gość gość
Kiedys taki lekarz powiedzial mi tak-lepiej,by dziecko mialo kilogram niedowagi niz kilogram nadwagi.

Gość gość
18:00- moj synek 9.5m jest drobniutki i tez to słyszę od lekarza .jest przebadany i wyglada na to ze jest zdrowy ale i tak sie martwię.

Gość gość
moj syn mial tez ciagle niedowage. Obecnie 6 lat i 18 kg. Lepiej mniej niz za duzo.

Gość gość
Tez mam chudzielca. Je tylko owoce ,warzywa i miesa wszystkie. Slodyczy do buzi nie wezmie. Kupuje mu nieraz dla kcl;):)Teraz ma 4 l i wazy 15 kg. A u starszego syna w 4 kl na 18 dzieci 11 dzieci ma nadwage wiec juz nie wiem co gorsze. Lekarz tez mowi ze lepiej mniej niz za duzo.

Gość gość
Tu autorka. Dzięki za wpisy. Mój nie chce gryźć i żuć. Ćwiczymy z neurologopedią ale ząbki idą i idą w buzi opuchnięte. Mleka wypij sporo bo około 200ml na raz. Choć to jest mniej niż jeszcze dwa miesiące temu jak zjadał 300ml. Jest bardzo *****iwy wiec sporo spala.

Gość gość
Na pocieszenie dla mam dzieci z niedowaga. Mój brat w wieku lat 10 miał wg lekarza jakieś 12-14 kg niedowagi. Spodnie miał kupowane tylko francuskie bo tam tmbyly takie szczupłe. Garnitur miał zawsze slim. Po 20-stce. Przeszło mu samo.... Teraz stwierdził że musi iść na siłownię bo ma brzuch... Lekarz zawsze mówiła lepiej niech on ma taką niedowage niż miałby mieć nadwagę. Miał po prostu taka przemianę materii jeszcze niezjadl a już był w toalecie...

Gość gość
Autorko-wydaje mi sie,ze problem zucia i gryzienia jest wiekszy niz niedowagi,bo rzutuje na mowe.

Gość gość
Tu autorka. Napiszcie proszę jak wygladaly kupki waszych dzieci po tym mleku? Mój od wczoraj nie zrobił. Chyba ma lekkie zaparcie tylko nie jestem pewna czy po mleku czy po bananie. Co do gryzienia i żucia to wiem, że to problem. Dlatego chodzić do neurologopedy. Problem pojawił się po pleśniawkach i pierwszych ząbkach.

Gość gość
Po tym mleku moga byc xaparcia.