Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jessica 41

Mam 30 lat i nie wiem co mam robic dalej w zyciu

Polecane posty

Gość Jessica 41

Jak miałam 18 lat byłam pewna, że w moim życiu coś mnie nakieruje na zawód, ktory stanie się moją pasją, powołaniem, jak by tego nie nazwać. I tak czekałam, czekałam, później zaczęłam szukać, probować m. in. studia podyplomowe... Mam 30 lat i nadal nie znalazłam i boję się, że już nie znajdę. Zazdroszczę ludziom, ktorzy spełniają się zawodowo, którzy wiedzą, kim chcą być i do tego zmierzają. Walą głowami w mury, często im się nie udaje, ale przynajmniej wiedzą o co walcza

Gość gość
Samo nic sie nie znajdzie, ani nie przyjdzie. Dlaczego nie szukasz? No i na pocieszenie: malo osob zarabia na zycie tym co naprawde lubi robic, wiec az tak sie nie przejmuj. W ogole co lubisz robic w wolnym czasie?

Gość Trololobom
Mam to samo. Po maturze poszłam na pedagogikę, bo bardzo chciałam pracować z młodzieżą. Przez cały okres studiów pracowałam w butiku a studenckie praktyki traktowałam jak zło konieczne. Dotrwałam do końca, żeby nie zmarnować tych lat i mieć mgr. Po obronie straciłam status studentki, więc straciłam pracę. Pół roku byłam bezrobotna. W międzyczasie skończyłam kurs z księgowości i zamarzyła mi się praca w biurze. Ale nikt nie odpowiadał na moje cv. W końcu dostałam pracę w banku. Ogromny stres, plany sprzedażowe nie do zrealizowania. Wyszłam za mąż, zaszłam w ciążę. Uciekłam na l4. Po macierzyńskim zostałam nianią dla dzieci z sąsiedztwa. Zaszłam w kolejną ciążę. Na macierzyńskim zrobiłam kursy z zarządzania biurem oraz angielskiego -dla przypomnienia. Gdy młodsze dziecko miało 1,5 roku zaczęłam znów szukać pracy. I zaczęłam pracę w żłobku, ale nie chcę tego robić. Nadal marzy mi się praca w biurze, nadal rozsyłam cv bezskutecznie. A jeśli mi się uda w końcu znaleźć taką pracę i się okaże, że to nie to?! Matko .. mam 33 lata!!!! I nadal nie wiem co zrobić ze swoim życiem zawodowym.

Gość gość
Trololobom - nie marudź. Może nie robisz kariery, ale za to masz męża i dzieci. Ja mam pracę super, dużo kasy, ale sama jak palec jestem.

Gość gość
Nie pocieszę Cię bo ja mam 33 lata i też mam tak samo

Gość gość
Jesteście strasznie niedojrzałe, skoro mimo 30 nie macie celu na życie . Ja mam 26 lat i swoją firmę . Robię to co kocham.