Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kapusta by sie nie przypalila co robicie

Polecane posty

Gość gość

Bede robic kapuste 4 w 1. czyli farsz do uszek, pierogow oraz pasztecikow oraz normalny bigos. co zrobic zeby kapusta sie nie przpalila?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bigos się od początku gotuje a nie najpierw kapustę. Nie może być tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uszka są tylko grzybowe (grzyby plus cebulka), farsz na krokiety i pierogi robię zupełnie inny niż bigos, bo z kiszonej, normalnie gotuję, nigdy nie przywiera. A bigos po prostu trzeba mieszać, malutki ogień i gotuje się cały dzień albo i dwa, mam taki duży teflonowy rondel więc jakoś bardzo nie przywiera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie bigos ze zwyklej i kiszonej. najpierw zwykla gotuje by zmiekla a potem dorzucam kiszonej. a potem mieso, kielbasa. przyprawy. Nawet niewiem jak sie robi taki prwdziwy bigos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po prostu daje duzo wody a potem odparowuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak ja robie bigos miszany to s)odką gotuję odlewam wodę. Kiszoną gituję razem z kościami wędzonymi i przelewam z całą wodą do słodkiej kapusty. Potem wrzucam mięsko do wyboru. Grzyby li*cie laurowe ziele itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuje na płytce żeliwnej nigdy się nic nie przypala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie tylko kiszonejdla mnie bigos musi byc kwaskowaty dla równowagi sliwka grzybki no i mięso z kaczki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sprawdza się tzw.kipichron i częste mieszanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×