Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Córka 123

Tata zdradza mame. Jak się zachować?

Polecane posty

Gość Córka 123

Co robić? Olać sprawę czy moze wtrącić się? Jestem dorosła. Mam swoja rodzine. Mieszkam poza domem. Z rodzicami mieszka 20 letni brat. Ostatnio tata odebral tel. Bardzo sie zmieszał i powiedziel,ze nie może rozmawiać. Bratu wydalo sie to podejrzane. Dodam,ze tata ma 3 tel. Służbowy, prywanty i jeszcze jeden stary na który dzwonił ten ktoś . Nik wiecejna ten numer nie dzwoni. Przychodza też na ten telefon smsy. Brat czasami podczytuje ale tata regularnie stara sie je usuwać. Twierdzi,ze z nich ewidentnie wynika,ze tata ma kogos na boku. Mama od 6lat na sezon wiosenno letni sam. Jak mama wraca to ciagle sie na siebie boczą. Przypuszczam,ze romans taty trwa juz kilka lat. Pierwsze sygnały zauważyłam jak jeszcze z, nimi mieszkałam. Wtedy nie mogłam uwierzyć, ze to moze dziac sie naprawdę, wiec odpuscilam. Teraz nie.wiem co robić. Z jednej strony chciałabym pogadac z tatą ale boje sie,ze jak rusze tą sprawe to wszystko sie wyda i mama będzie cierpieć. Moze tata w końcu znudzI się kochanką. I będzie dobrze.

Gość Córka 123
Domyslamy sie kim jest ta kobieta. Zadzwonilam do niej i zapytalam czy mam.przyjemnosc z Pania L.G. ona bardzo sie zmieszala. Po chwili odpowoedziala,ze nie. Wiec przeprosilam i powoedzielam,ze pomylilam numery, wtedy ona zdenerwowana powiedziała halo,halo o co chodzi?kto mowi? Rozlaczylam sie.

Gość gość
Nie wtrącaj się, nie ingeruj. To jest sprawa Twojego ojca i matki. Skoro romans trwa już tyle czasu to mama na pewno o nim wie i go w jakiś sposób "toleruje".

Gość Córka 123
A wiesz,ze tez o tym myślałam..mama gdy usłyszy o jakimś rozwodzie zawsze powtarza,ze wstyd,że prZysięgli sobie to powinni byc razem mimo wszystko. Może boi się co ludzie powiedza.

Gość gość
moze pogadaj z tata? czemu jest jak jest?

Gość Córka 123
Boje się tej rozmowy. Kurczę nie.wiemy z bratem.co robic. Mamy jeszcze starsza sioatre ale ona jest w ciazy i nie chcemy jej narazie mowic.

Gość gość
lepiej zaczac od taty, niz od mamy. Może faktycznie maja taki układ

Gość gość
A ja uważam że powinnaś mamie powiedzieć i zobaczyć jak zareaguje - po tym poznasz czy wiedziała wcześniej. Są kobiety które zdają sobie sprawę z tego że maż ma kogoś na boku i się z pogodziły z różnych względów a są też takie które żyją całe życie w niewiedzy bo najbliższe osoby nie mają jaj żeby o tym powiedzieć, kobieta ma prawo wiedzieć i sama zdecydować co z tym dalej zrobi, być może nie ma bladego pojęcia co Twój ojciec wyczynia bo mu ufa a on to wykorzystuje

Gość gość
Ja powiedziałam mamie o romansie taty. Mama domyślała się, że jest coś na rzeczy, ale nie wiedziała na 100%. Poza tym, to nie był pierwszy raz i nie pierwsza kobieta, z którą ją zdradzał. Mama spytała tatę kiedy to skończy. Ten powiedział, że nie skończy i że odchodzi. Dziś są już 8 lat po rozwodzie, tata ciągle z tą samą kobietą, która jest z resztą rok młodsza ode mnie. Rodzice ze sobą w ogóle nie rozmawiają, ja z ojcem tylko czasami. Nawet nie widział mojej córki, która urodziła się rok temu.

Gość gość
Myslę sobie, że gdybym wtedy nic nie mówiła, romans by się jakość skończyć a rodzina ciągle by była razem. Nie wiem...

Gość gość
Jak w ogóle można czytać cudze smsy?

Gość gość
To w takim razie zastanów się jak ty byś się czuła będąc na jej miejscu? Własnej matce nie chcesz powiedzieć że kocha która z nią jest i ją kocha robi jej takie świństwo? Ty nie chciałabyś wiedzieć? Bo nie miałabym ochoty być tą drugą i chciałabym mieć szansę ułożyć sobie życie z osobą która będzie mi wierna. Rodzina w komplecie?? A co to za rodzina??? Na pokaz???? A gdzie miłość, szczerość, wierność??? Bo sory ale facet który zdradza kobietę napewno jej nie kocha. Mam nadzieję że Tobie córka też nie powie

Gość gość
No z perspektywy czasu inaczej się patrzy na pewne rzeczy. Powiedziałam mamie, bo wydawało mi się wtedy, że tak trzeba. Tak samo byłam przy wszystkich rozmowach "około rozwodowych" rodziców, bo mama mnie o to prosiła. Majątek został podzielony tak, że ojciec wyszedł z domu z dwiema walizkami. Mieszkanie rodziców dostała mama, drugie mieszkanie dostałam ja. Potem dowiedziałam się, że tata ma do mnie żal o to drugie mieszkanie, i uważał, że powinnam go spłacić. Dziś wiem na pewno, że nie wtrącałabym się, w ogóle bym w tym wszystkim nie uczestniczyła.

Gość gość
a ja jako matka nie wyobrazam sobie ze moje dzieci mogły by przede mna ukrywac coś takiego, czułabym sie oszukana

Gość gość
Ale prowo z dooopy wzięte. Być może twoja mama o tym wie i jak znam kobiety to najważniejsze dla niej jest żeby ludzie "nie gadali ". Więc w sumie to ty jej najgorsza rzecz zrobisz.

Gość gość
Nie róbcie z niej głupiej. Powiedzcie jej.

Gość gość
Idz mu jepnij porzadnego gonga. Serio. A matce odrazu mow, a co ty wlasnej matki nie szanujesz ? Jakie wy macie durne dylematy.

Gość gość
brat też zdradza swoje dziewczyny, że kryje starego?

Gość gość
tragedia

Gość gość
Ja odkryłam romans ojca gdy mialam 12 l... To byla tragedia. Mama popadła w alkoholizm ;-(

Gość gość
Ciekawy temat

Gość gość
Są kobiety które chcą się dowiedzieć od osoby trzeciej ale są i takie które zdecydowanie nie chcą. Na Twoim miejscu zaczęłabym rozmowę z chudszej rury - "jak Wam się układa z Tatą", "mam wrażenie, że macie z Tatą jakieś problemy" - wtedy wybadasz czy mama potrzebuje Cię jako powiernicy problemów małżeńskich czy woli, żebyś się w to nie wtrącała. Tak samo powinnaś postąpić z ojcem.

Gość gość
A ja bym pomęczyła tą kochankę. Głuche telefony, przesyłka ze zwiędłymi kwiatami itp.

Gość gość
Zastanów się, czego w takiej sytuacji należy oczekiwać od bliskiej osoby. Czego Ty byś oczekiwała. A przede wszystkim postaraj się zbliżyć do siebie rodziców, pomyślcie z bratem. Może zafundujcie im prezent: wspólne wakacje. Raczej pojadą. Celebrujcie ich rocznice ślubu: spotkanie z Wami, oglądanie zdjęć ze Ślubu, wspominki, a później zostawicie ich samych. Pomóżcie rozniecić iskrę w ich małżeństwie.

Gość gość
gość dziś Dziecinada.

Gość gość
gość dziś Ja z moim mężem, gdy tata miał kochankę, zafundowałam rodzicom wycieczkę do Barcelony. Rodzice pojechali, kochanka się wkurzyła i powiedziała, że to koniec ich znajomości i może dopiero wrócić do niej po rozwodzie. Tata przez cały pobyt w Barcelonie chodził jak struty a po powrocie był rozwód.

Gość gość
09:49 przynajmniej sytuacja się wyjaśniła.