Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdeklarowanyPolak

Dlaczego polacy wyzbywają się tożsamości narodowej?

Polecane posty

Gość ZdeklarowanyPolak

Cześć. Przedstawię wam sytuację : wielu polaków wstydzi się za rząd,rodaków przynoszacych nam wstyd za granicą i tak dalej.Ale ja - jako osoba posiadającą dwa obywatelstwa - niemieckie i polskie , nie mogę zrozumieć jednego : dlaczego Polacy są tak przychylnie nastawieni do Niemców? Dlaczego mnóstwo ludzi w tym kraju uważa że reparacje wojenne Polsce się nie należą? I że ci Niemcy którzy teraz żyją nie są odpowiedzialni za swoich przodków,a same Niemcy są oczyszczone z wszelkich win? Ludzie.Rodacy.Nie zapominajmy że to oni (Niemcy) , robili z ludzi mydło,abażury,figurki,ubrania albo substytut soli drogowej. Naród niemiecki NIGDY nie będzie oczyszczony.Nawet jak zapłaci co do grosza reparacje , przeprosi milion razy i zrobi jeszcze mnóstwo innych rzeczy. Nie jestem żadnym narodowcem,broń Boże nie chce tutaj podsycać agresji w stosunku do Niemców,ale nie dajmy się ogłupić,bo unia dała na to,na tamto,bo Niemcy są na czele UE i trzeba mordę na kłódkę trzymać... Jak już wspomniałem jestem po części Niemcem,ale czuję się Polakiem.I jestem wierzący ale nie potrafię przebaczyć Niemcom i zapomnieć,jak niektórzy..

Gość gość
Nie wszyscy, naprawdę nie wszyscy.

Gość Rescator555
@ZdeklarowanyPolak dziś A ile ty Polaku masz lat, ze takich krzywd doznales od Niemcow?

Gość
ZdeklarowanyPolak dziś I A wybaczysz Szwedom potop? A Czechom najazd w XI wieku i pozniej ataki Husytow na Dolny Slask czy Czestochowe? Przeciez obraz na Jasnej Gorze ma slady ciecia Husyckim mieczem. A o ruskich czy ukraincach nie wspomne. Jeszcze Turcy i Tatarzy, ktory porywali nasze kobiety w jasyr. I co, to wszystko ma byc wybaczone? A co to niby ma byc ta nasza "tozsamosc" ktorej sie podobno wyzbywamy? Uleglosc wobec kleru? Ochrona "dziecka napoczetego"? Pogarda dla inaczej myslacych czy majacych inne upodobania albo inny kolor skory? Sprzeciw wobec gender? My chcemy nawracac Europe, zeby nas w tym nasladowala? No, bez jaj !!!

Gość gość
Tak jak ja nie czuję się odpowiedzialny za czyny i wybory moich rodziców, dziadków czy Polaków żyjących 50,100 czy bóg wie ile lat temu, tak nie widzę ŻADNEGO powodu, dla którego 20-letni Niemiec czy nie Niemka mieliby ponosić odpowiedzialność za czyny i wybory ludzi żyjących 80 lat temu. chyba że zapiszą sie do ruchu neonaziostowskiego i zaczną głosić podobne idiotyzmy jak tamci. Ale jak widzę to takich idiotów ostatnimi czasy jest zdecydowanie więcej po prawej stronie Odry...

Gość gość
Polacy, tak jak i inne narody zostały zainfekowane marksistowskimi ideami, dla których poczucie tozsamości narodowej, wartości cywilizacji europejskiej są przeszkodą w realizacji ich planów. Ale narody zaczynają się już budzic z tego amoku. Powoli budzi się świadomość, że neomarksizm prowadzi do katastrofy.

Gość gość
Odpowiedź jest prosta... bo są idiotami . Teraz niemiaszki odgrazaja się sankcjami . A moze by tak im wystawić rachunek za każdego zabitego Polaka.? Nie wspomnę o wpuszczeniu terrorystów do Europy ...

Gość gość
Każdy powinien być chociaż odrobinę patriotą i bronić swoich wartości. Kto się wyzbył toższamosci narodowej , będzie głupie działania czynił .

Gość
@ gość dziś Każdy powinien być chociaż odrobinę patriotą i bronić swoich wartości. ..<< To moze konkretnie: jakich wartosci mam bronic? Katolstwa? Uleglosci wobec kleru? Stawiania wyzej poczetych niz urodzonych? No konkretnie, co to za wartosci ktore czynia Polakow lepszymi od innych, albo przynajmnie innymi od przecietnego Niemca, Francuza czy Czecha?

Gość
@ gość dziś Polacy, tak jak i inne narody zostały zainfekowane marksistowskimi ideami, dla których poczucie tozsamości narodowej, ...<< Co ty bredzisz. jaki znowu neomarksizm. Co to ma wspolnego z tym, ze ludzie w cywilizowanych krajach chca zyc tak jak maja ochote, robic to na co maja ochote, a nie sluchac pacana w sutannie. .. wartości cywilizacji europejskiej są przeszkodą w realizacji ich planów.<< Jakich znowu planow i czyich? To wlasnie ci, witajacy uchodzcow na dworcach i starajacy sie otoczyc ich opieka, postepuja zgodnie z wartosciami cywilizacji europejskiej, a nie ci, ktorzy mowia, ze nikogo nie wpuszcza. Owszem, c****erwsi postepuja naiwnie, kierujac sie wartosciami zamiast wyrachowaniem. Ale to wlasni ci drudzy sa cwaniakami, dbajacymi o siebie o nie o wartosci.

Gość gość
To cześć POwska żydowska upadla i szkodzi polakom

Gość gość
Masz lizac niemieckie d**y i robic arbaj plnisze szfajne praca czyni wolnym a jak juz zrobisz ato won do polszy aty tempy niewolniku:-P

Gość gość
gość dziś Masz lizac niemieckie d**y i robic arbaj plnisze szfajne praca czyni wolnym a jak juz zrobisz ato won do polszy aty tempy niewolnikujezyk.gif X Zacznij pierwszy 🖐️

Gość gość
a jako Polak czujesz sie zobowiązany do zapłaty odszkodowania Czechom za zajęcie Zaolzia-bo ładnie wtedy wykorzystalismy, ze ich niemcy hitlerowskie zajmuja?

niemcy sa szkodnikami europy 2 wojny wymysliły komunizm protestantyzm ,i teraz sprowadziły islam

Gość gość
Rescator555 dziś Jakich znowu planow i czyich? x Planów zdegenerowanej elity brukselskiej, która wprowadza nam program Unii Europejskiej wg scenariusza komunisty Altiero Spinelli zawartego w Manifeście z Ventotene. To jest komunizm w czystej postaci tylko w innej formie, nie w tej, którą poznaliśmy gdy bylismy zniewoleni przez ZSRR. Teraz jest wprowadzany inny, nowy komunizm oraz jego metody uległy zmianie. Najpierw ogłupia się narody a później pomału wprowadza terror, na razie psychologiczny. Już na tzw. zachodzie poprawność polityczna zamyka usta dziennikarzom, w mediach podaje się tylko fakty wygodne władzy, najlepiej to widać na przykładzie Niemiec, gdzie dziennikarz za mówienie prawdy o uchodźcach dostał wyrok, a także w Szwecji gdzie niedawno został zamordowany dziennikarz, który ujawniał niewygodne prawdy. Na szczęście w Polsce nie ma jeszcze cenzury, ale Bruksela chce nas ukarać za przeciwstawienie się polityce multikulti, która poniosła klęskę na zachodzie, co przyznają już niektóre osoby z politycznych elit. Jedynie zachowanie naszej tożsamości narodowej uchroni nas od całkowitego zaorania.

Gość gość
A co mi z bycia polakiem? Bida brud smrud i ubostwo,niemcy dwie wojny przegraly i są potegą w europie i mają polskich niewolnikow do roboty a my? My mamy samych zlodziei w sejmie i kombinatorow i p***bow i nic wiecej kilkadziesiat milionerow ktorzy sie na biedzie polaka dorobili nic pozatym, a ceny k***a zachodnie a zarobki żebracze idz w huj z takim krajem 30 lat demokracji i ludzie po smietnikach puszki zbierają :-P ja piertole:-D

Gość gość
Kazdy czlowiek chce zyc spokojnie i nie byc wykorzystywany. To ze musial walczyc i osierocic dzieci , zakonczajac zycie na jakiejs tam wojnie, to wina politykow i wladz. Czy jest ktos, kto chce wojny w cywilizowanym swiecie? A kto do nich doprowadza? I dlaczego?

Gość gość
Niemcy powinni zapłacić za II WŚ, to ich obowiązek z którego się wymigują. Co do tożsamości narodowej, to w Polsce jest dużo lewaków, którzy by ojczyznę sprzedali np. zwolennicy multi kulti, Sorosa i zasrańców arabskich.

Gość gość
Niemcy powinni zapłacić za II WŚ, to ich obowiązek z którego się wymigują? no i na co byś zmarnował ta kase ? piwo, chipsy, nowy dres?

Gość gość
Niestety to prawda. Szwajcar, Francuz, Niemiec, Hiszpan, Angol. Wszyscy są dumni ze swojej narodowości. Chodzą z flagami, śpiewają narodowe piosenki itp. Wystarczy pojechać do jakiegokolwiek dużego miasta w Polsce i zobaczyć jak się zachowują. Albo lepiej, pojedźcie za granicę. Na przykład do takiej Tunezji. Tam Francuzi mają własne hotele, własne francuskie animacje, francuską kuchnię, wszystko pod Francuzów. Tylko Polacy nie mogą być dumni z narodowości bo zaraz zostają nazywania faszystami, nacjonalistami, ksenofobami. Czemu tak jest??!!! I dlatego tacy jak Rescator i inni będą kalać własne gniazdo bo się wstydzą że są z Polski. Tacy ludzie właśnie zasilają szeregi PO i uciekają się do wszystkich byle nie do Polaka. Do Niemca, Szweda, nawet Ruska. Wszędzie lepiej niż w Polsce. Jak tacy ludzie mają reprezentować narodowe interesy? Jak takim ludziom zawierzyć sprawy narodowe? Czemu wy macie przekonanie, że Polska zawsze musi się do kogoś przytulić? Jak nie do Niemca, to do Ruska, jak nie do Ruska to do Amerykana. Czy Polska to jakiś subkraj, jakiś subregion? Ponoć Polska odzyskała niepodległość i jest autonomicznym krajem. Tak się uczyłem na historii. Do tej pory w ciągu swojego 30 letniego życia nie zauważyłem ani jednego przejawu autonomii kraju.

Gość gość
Niemcy by zapłacili już dawno, jak np. Belgom, gdyby nie nasi kochani bracia że wschodu i ich pierwsi sekretarze, od Stalina począwszy. Jakoś pisie kundelki na wschód tak nie ujadają.

Gość gość
12:11 I gdyby nie wazeliniarska polityka Platformy Brukselskiej. Mamy w Polsce silną agenturę unijną. A Unia to Niemcy.

Gość gość
Bo widzisz, sam piszesz o tym, jak swoją tożsamość podkreślają inni. Polak to robi poprzez zwyzywanie lub nakopanie jakiemukolwiek "onemu", podnoszenie do rangi priorytetów takich bzdur, jak tzw. ochrona życia poczętego (czyli kontrola nad czyimś brzuchem), rozwalenie wozu transmisyjnego niewłaściwej jego zdaniem telewizji czy zachlanie i darcie ryja (to głównie za granicą). Polska kuchnia? Flagi? Piosenki? Daj spokój.

Gość gość
12:21 To ty chyba mało jeszcze podróżowałeś. Byłem w świecie, nawet w prestiżowych hotelach i widziałem jak zachowują się cywilizowani Niemcy, kulturalni Francuzi czy Anglicy. Tak samo zalewają robaka, drą się, gadają tak że słychać ich kilometr dalej, biorą kilogramy jedzenia a później połowę zostawiają na stole (albo pod stołem). Oderwij się od demonizowania Polaków a fetyszyzowania Zachodu. Tylko dlatego, że ktoś jest z rozwijającego się Zachodu nie znaczy, że utożsamia wszystkie cnoty....

Gość gość
Ci co tak piszą o "wielkich patriotach", "ONRowcach" i im podobnych. To co proponujecie w zamian? Czym jest dla was patriotyzm? Konkrety. Bo jedyne co widzę to wylewanie smutów, jadu i krytyka. Napiszcie jak Polak powinien obchodzić się ze swoją dumą narodową zatem? No proszę. Jak?

Gość gość
Nic, ja mam w doopie patriotyzm. Ale gdybym nie miał, to na pewno starałbym się to wyrażać inaczej niż neonaziolstwo z marszów podłości.

Gość gość
Wiem, że swięci nie są, ale oni przyjadą, pochleją, wyjadą. A Prawdziwi Polacy "rechrystianizują" Europę cały czas i to dlatego UK wychodzi z unii.

Gość gość
Niestety to prawda. Szwajcar, Francuz, Niemiec, Hiszpan, Angol. Wszyscy są dumni ze swojej narodowości. Chodzą z flagami, śpiewają narodowe piosenki itp. XXXXx no ok, to teraz wymień ile piosenek narodowych znasz od poczatku do końca, a nie tylko refren, ile znasz ludowych. Zatańczysz jakiś taniec ludowy ze swojego regionu? Jaka jest potrawa regionalna? Miejscowy strój ludowy? Ilu polskich noblistów wymienisz? Dokładne daty trwania powstania warszawskiego? itp , itd