Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zakąski na sylwestra?

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie coś, nie mam pomysłu. Coś co nie wymaga dużo czasu i umiejętności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chipsy i paluszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotowe ciasto francuskie, a na jego bazie tarteletki, paluchy, tarty wytrawne. Tartinki wszelkiego rodzaju, koreczki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
minimozarella z pomidorkami i bazylią (koreczki),melon lub szparagi zawiniete w szynkę szwarcwaldzka,grzanki z salsą z pomidorow i zoltego sera,,kielbaski zawijane w ciasto francuskie,bulki z pieczarkami,salatki z majonezem (wszystko z puszek),salatka owocowa (mix owocow) jako deser,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Domowa pizza z ciasta francuskiego, jakies ulepszone tosty z piekarnika albo grilla elektycznego, tatar. Ja w tym roku ide na latwizne i zamawiam pizze bo spedzamy Sylwka we Trojke a ja jestem w ciazy lezacej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Melon i szparagi w STYCZNIU??? Zwariowałaś? :O A do tego szajs z puszek... no "super" menu... :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Koreczki ser kabanos papryka, jajka na twardo z pastella, galaretka z rodzynkami, bananem, lodami i bita śmietana, tosty z swrem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gościu z 18.07-melony są cały rok dostępne w marketach a szparagi oczywiście te marynowane w słoikach.Produkty z puszek na szybkie sałatki? proszę bardzo -groszek konserwowy,pieczarki marynowane ,seler konserwowy,pomidory w oliwie ,czosnek marynowany,fasolka czerwona ,kukurydza -ico w tym takiego dziwnego?Owoce z puszki czy ze słoika na szybką sałatkę owocową-brzoskwinie,gruszki ,śliwki,ananas -jeszcze wymieniać? autorka prosilao coś prostego i szybkiego do zrobienia a nie o jadłospis dla rocznego alergika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Wszystko jest dostępne, ale tylko głupi taki bezsmakowy plastik - melony, truskawki, pomidory etc. poza sezonem nie mają ani smaku, ani zapachu. Szparagi poza sezonem ewentualnie mrożone, ale te też już się do świeżych nie umywają. A konserwowe są zwyczajnie paskudne. Ale jak ktoś ma kubki smakowe zanihilowane przez wegetę i puszki, to różnicy pewnie nie widzi. Współczuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tort kanapkowy (kupuje się okrągły chleb, kroi na 3-4 poziome warstwy, każdą przekłada jakąś pastą, a potem kroi się jak tort), pieczone kartofelki z piekarnika z sosem czosnkowym, sałatki na bazie makaronu (sycące), sałatka ryż+curry+kukurydza+ tuńczyk albo kurczak, owoce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś a nie lepiej zamiast tej paćki z puszki, którą nazywasz groszkiem a która wygląda i smakuje jak już raz przeżuta dać chrupiący, soczysty groszek mrożony? A pieczarki świeże? Seler świeży korzeniowy (przecież to jest jesienno-zimowe warzywo, czemu nie wykorzystać, że jest na nie sezon tylko pchać tę konserwę?). A owoce na szybką sałatkę: mandarynki, kiwi, świeży ananas, liczi, kaki, jabłka, gruszki... a nie wypchane syropem glukozowo-fruktozowym puszki :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeeeejjj każdy lubi co innego, nie musisz być wobec niej uszczypliwa. Ja w tym roku robię tartę na słono (ze szpinakiem i feta), tosty z ananasem i żółtym serem, salami z almette i ananasem i kieszonki z ciasta francuskiego z łososiem i serem kozim, A na słodko galaretka z żurawiną i bita śmietana i szarlotka. Sylwestra spędzamy w 7 ze znajomymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
19:06 O przepraszam bardzo, ale świeże pomidory wcale nie są takie złe. Tylko trzeba je zostawić na wierzchu, nie w lodówce. Nie wiem co ty chcesz od marynowanych pieczarek skoro zasada jest ta sama co z ogorkami. Tak samo pomidory w oleju. To jest suszony pomidor, zalany olejem, więc całkiem inny produkt. Seler ze słoika ma też inny smak, niż swiezy. Groszek i kukurydzę również można kupić w słoiku. Sorry, ale w żywności w słoikach nie ma nic złego. To nie są gotowe dania, typu pulpety, gołąbki, tylko zwykłe pikle, które robi połowa Polek i zapasteryzowane warzywa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jutro robię jajka w majonezie z kawiorem, koreczki ogórek kiszony, ser kielbaska, oliwka, mam śledzie w oleju i czosnku w dzwonkach, słoik pieczarek, szynka, bułeczki w plasterkach, a na ciepło podam krokiety z barszczem i finito. Delikatnie obalimy przez cały wieczór butelkę wina przed tv. To mój ulubiony sposób spędzenia sylwestra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam korpusy słone, teraz zastanawiam się czym je wypełnić, myślę o gęstym a la bolonese

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co to są korpusy słone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewnie kruche babeczki na słono

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"gość dziś gość dziś Wszystko jest dostępne, ale tylko głupi taki bezsmakowy plastik - melony, truskawki, pomidory etc. poza sezonem nie mają ani smaku, ani zapachu. Szparagi poza sezonem ewentualnie mrożone, ale te też już się do świeżych nie umywają. A konserwowe są zwyczajnie paskudne. Ale jak ktoś ma kubki smakowe zanihilowane przez wegetę i puszki, to różnicy pewnie nie widzi. Współczuję." Matkooo co za zasrana księżniczka . Dziewczyna odpowiedziała na pytanie a ty pojechałaś po niej byle tylko komuś dojebać, Jak juz jesteś taka "mundra" to rozumiem ze pomarańczy mandarynki , cytryny tez nie tykasz? wiesz ze te owoce zanim dotrą od Polski leżakują w chłodniach wypełnionych specjalnym gazem kilka miesięcy ? Wiesz ze banany ktore mamy w sklepach to odmiana paszowa ? takimi karmi sie zwierzęta w ciepłych krajach . Kiedy niby jest sezon na melony/arbuzy ? Głupia babo te które sa teraz w marketach sa z tego samo zbioru co letnie . Gówno wiesz a wielce sie wymądrzasz .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Żal Ci d**e ściska bo ktos lubi cos innego ? Bierzesz pod uwagę, ze ktos może mieć inne zdanie czy liczy sie tylko twoja dupa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Raaany, nawet o zakąskach nie można pogadać bez agresji... Rzucajcie propozycje zamiast toczyć boje :) Nie jestem autorką, ale też się zastanawiam nad menu na jutro.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie robię nic specjalnego. Chipsy, cola, ruski szampan. Na świeta szykowalam cuda na kiju, a w sylwestra stawiam na luz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Ależ może, miliony much jedzą góowno to i ona może :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Koreczki z winogrona z serem. Robisz sobie twarożek, ale taki bardziej zmielony z czym tam chcesz. Szczypiorek, chrzan, rzodkiewka. Nawet takie gotowe coś jak Almette. Bierzesz plasterek szynki, smarujesz twarożkiem, zawijasz w rulonik, wiążesz szczypiorkiem. Jakbyś zapytała wczoraj, to mogłabyś zrobić rano dzisiaj galaretkę z kurczaka. Grzanki czosnkowe z bagietki. Wszelkiego rodzaju przekąski z ciasta francuskiego, albo wbij sobie w google przekąski roladki z tortilli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gościu z 19.11-jaki ty kupujesz groszek konserwowy ,że mowisz o pacce? I jeszcze jedno-w słoikach mam zrobione przez siebie brzoskwinie,morele ,gruszki ,jabłka i zaręczam,że nie ma w nich ani odrobiny wymienionego przez ciebie syropu.Szparagi w zalewie to zupelnie inny smak niż swieże(i własnie o taki chodzi) .Ogorki kiszone tez są zupelnie inne od tych prosto z grządki.Więc nie udawaj tej ,ktora pozjadała wszystkie rozumy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Autorka prosi o przepisy ,ktore nie wymagają czasu i specjalnych umiejętności,.W przeciwnym razie podałabym jej przepis na wykwintny pasztet z confi żurawinowym,zupę cebulową na bialym winie i własnoręcznie ukręcone lody-oczywiście wszystko eco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może parówki? Szybko tanio i smacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z tymi parowkami to dobry pomysł. Możesz kupić takie plastikowe mini kubeczki i do każdego nalać trochę keczupu, musztardy i majonezu. Palce lizac!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A parowek nie robisz? Można je serwować na zimno lub podgrzane w mikrofali. Do tego keczup musztarda majonez i masz 6 różnych zakąsek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię m.in. kanapeczki z serkiem i lososiem: twaróg biały+majonez albo gotowy puszysty smietankowy na spód/pumpernikiel u mnie/, szczypiorek, łosoś, grubomielony pieprz, koperek. Robię też śledzie, tatar, jajka faszerowane, koreczki z sera/niektóre też wędliny i owoców, sałatkę, na ciepło kisz ze szpinakiem, upieklam ciasto, mamy chipsy, cukierki, owoce i alkohol. Świętujemy w domu z najmlodszym dzieckiem, starsze na imprezy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×