Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stulejka w wieku 16 lat (obrzezanie)

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich czytających mój post.Przedstawię trochę się siebie i przejdę potem do konkretu.Mam 16 lat jestem normalnym nastolatkiem raczej bez kompleksów (do czasu).ostatnio co raz większy mam kompleks swojego penisa... oczywiście nie chodzi mi o rozmiar tylko o to ze mam w 99% stulejke.podczas wzwodu z mojego penisa nie mogę ściągnąć napletka, znaczy może i się da ale nie próbuje na sile ponieważ z każdym milimetrem w dół boli co raz bardziej. Nawet widzę sam ze napletek nie ma wystarczającej średnicy by przebić się przez zoladz.mam dziewczyne aktualnie i naprawdę zaczynam co raz poważniej myśleć o stosunku.Masturbacja się masturbuje a ona z reszta też mnie masturbuje ale oczywiście nie ściągając napletka i naprawdę zaczęło mnie to smucic ze to tak musi wygladac.Chce normalnie funkcjonować w końcu. ..poczytałem w internecie o obrzezaniu i naprawdę jestem chetny lecz jeszcze wstydze się powiedzieć o moim kompleksie mamie..w każdym razie czy czekanie w moim przypadku na obrzezanie długo by trwało? Da się inaczej rozwiazac problem byle zeby napletek bez problemu schodził? Jeżeli obrzezanie to NFZ czy prywatnie? Po operacji pojawiają się częste bole penisa? Prosiłbym o pomoc, jakaś poradę bo naprawdę sobie z tym nie radzę tym bardziej gdy (nie patrząc na dziewczyne) wcześniej dziewczyny proponowały mi sex często się to zdarzało musiałem odmawiać z powodu mojego kompleksu a czuje się naprawdę już do tego gotowy.jeszcze raz bardzo proszę o pomoc poradę co mam dalej robić z tym?

Gość tojawin
cześć, ja na Twoim miejscu poszedłbym do jakiegoś lekarza, z tego co wiem to stulejkę można jakoś "wyleczyć" lub usunąć operacyjnie

Gość gość
tak, dzieciakowi 16 letniemu WCZESNIEJ kilka dziewczyn juz prponowalo sex. Bierz mniej ;)

Gość gość
Leczenie u dorosłych w zdecydowanej większości przypadków wymaga zabiegu operacyjnego. Może on być wykonany w znieczuleniu miejscowym, ale ze względu na silne unerwienie penisa pacjenci często wybierają znieczulenie ogólne. Po operacji lekarz zakłada opatrunek, który jest zmieniany po 24 godzinach. Penis powinien być utrzymywany w pozycji pionowej, by ograniczyć obrzęk po operacji. Na pierwszą zmianę opatrunku mężczyzna idzie do lekarza, następne zmienia sam. Po operacji konieczne jest przyjmowanie środków przeciwbólowych i antybiotyku. Przez pierwszych dziesięć dni po operacji należy się obchodzić z penisem bardzo łagodnie, by nie urażać rany i nie uszkodzić szwów. Po zrośnięciu tkanek i usunięciu szwów (chyba że zastosowano rozpuszczalne) można zacząć rehabilitację penisa. Podejmujemy ją wtedy, gdy operacja polegała na poszerzeniu ujścia napletka. Trzeba go odwodzić, i przywodzić, by po zagojeniu nie stał się znów zbyt wąski. Mężczyźni, u których wykonano zabieg likwidacji stulejki powinni przez miesiąc powstrzymać się współżycia.

Gość gość
Urolog najpierw.

Gość gość
Hmm no tak dziewczynę mam od dopiero miesiąca o propozycjach wspominałem przed związkiem.Miałem propozycje w każdym razie jeszcze jak miałem 16 lat nawet rok wcześniej potrafiłem mieć ale to już odmawiałem raczej ogólnie z braku chęci.A co do tej operacji bardzo boli zoladz jeżeli już będzie non stop odsłonięty?wiem że się przyzwyczaje do tego ale może przez ile takie uwieranie trwa?