Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądacie Koronę Królów na TVP 1 ???

Polecane posty

Gość gość

Polska produkcja, ciekawie się zapowiada.

Gość gość
Właśnie oglądam z ciekawości.

Gość gość
Tez ogladam. Nigdy w zyciu nie bylam taka dumna:)

Gość gość
ja i z ciekawości i dla... przystojnych facetów :D uwielbiam takie seriale, gdzie wszyscy faceci mają dłuższe włosy ahhh, włosy u facetów to mój fetysz.

Gość gość
scenariusz równie badziewny i grafomański jak "książka" na podstawie której powstał :o a mógł być fajny serial

Gość filemonn
O to moje spostrzeżenia po pierwszym odcinku.Fabuła w ogólnych zarysach dobra ale drętwe dialogi, słaba narracja (błyskawicznie przechodzenie pomiędzy scenami) ,stroje jakby wyjęte wprost z pralni chemicznej ( W GoT nawet królowie mieli brudne ciuchy), kiepska gra aktorska (zwłaszcza Łokietek, scena przy szczerbcu tragiczna) no to typowe dla większości polskich produkcji trącenie myszką na każdym kroku, można zrobić serial z małym budżetem ale go w taki sposób pokazać by się to nie rzucało tak mocno w oczy trzeba do tego talentu operatorskiego i reżyserskiego tu tego zabrakło. 3/10 trzy punkty za Fabułę która w ogólnych zarysach była ok.

Gość gość
Nie siej defetyzmu, gościu wyżej. Początki seriali zazwyczaj są nudne. Zobaczymy jak się rozkręci. Mnie w tej chwili bardziej zasmuca mierna gra aktorska głównych postaci... Zbyt wielu początkujących aktorów. Mogli dać więcej jakichś "sprawdzonych" typu Żebrowski lub Żmijewski...

Gość gość
myślę, że dialogi i scenariusz, a raczej ich poziom to wina Cherezińskiej. Ona ma po prostu fatalne pióro. Próbowałem przeczytać jej książki zachęcony recenzjami, ale dobrnąłem do 1/3 pierwszej. Tego się nie da po prostu czytać, dialogi są tak koszmarnie drętwe. I to samo przeniesione do serialu. Ogólny zarys fabuły i pomysł niezły, ale wykonanie koszmarne. No, a co do samej realizjacji serialu... niestety racja. My chyba nie potrafimy. Gdyby się wzięło za to hbo, netflix, napisali swój scenariusz, jedynie na motywach powieści, ale bez udziału autorki, to mógłby z tego być światowy hit na miarę Tudorów, GoT, Borgiów. A tak to wyszło jak zwykle. Popelina

Gość gość
Serial historyczny, stroje historyczne a wymowa i dykcja młodych aktorów jak ze szkolnego korytarza. Zabrakło budżetu na lekcje wymowy? Młodziakom można płacić dużo niższe stawki za dzień zdjęciowy, ale chyba można było nauczyć ich mówić zanim wpuścili ich na plan. Dość dobrze wygląda to wizualnie, ale mam oglądać z wyłączonym głosem?

Gość gość
nie jestem malkontentem, ale... odtwórczyni Aldony ma strasznie brzydki głos, w dodatku niewyraźnie się wysławia... kurde, już dawno nie słyszałam tak irytującego głosu 24/25 lat, a głos 13-latki (i w sumie wygląd też bardziej nastolatki niż kobiety) dali doopy z doborem jednej z głównych aktorek

Gość filemonn
Ja miałem nadzieje ze chociaż ze strojami z epoki nie dadzą ciała bo to podobno polska specjalność ale nawet na tym polu zawiedli. "Nie siej defetyzmu, gościu wyżej. Początki seriali zazwyczaj są nudne. Zobaczymy jak się rozkręci." Fabuły akurat nie skrytykowałem która w ogólnych zarysach jest ok. Obejrzałem 3/4 drugiego odcinka ta sama refleksja a trącenie myszką jeszcze gorsze, zazwyczaj w polskich produkcjach pierwsze trzy odcinki są najlepiej zrealizowane jeśli tak to od czwartego będziemy mieli paradokument typu "trudne sprawy".

Gość gość
Mnie się podoba choć ta Marta Bryła faktycznie bryła. Bardzo nienaturalna.

Gość gość
Obejrzalam 1 odc, na drugi nie mam sil - dretwe dialogi, sztuczna gra, jak film z wczesnego PRLu, kto teraz tak robi filmy historyczne- pzreciez moga być na poziomie...

Gość gość
Byl problem z obsadą, wszycy lepsi aktorzy maja na pienku z Kurskim. No i widac, gniot wychodzi :)

Gość gość
Nie przesadzaj. Nie dostałeś/aś się na casting do serialu żd tak mielerz jęzorem?

Gość gość
Dwie uwagi: -ściągnięta z GOT scena spalonej zabawki - nieładnie -dziwna plama na tyłku Aldony w( bezsensownej nagiej scenie Pochwała : miło obejrzeć w końcu coś innego niż prawdziwe życie lekarzy czy gliniarzy tudzież tradycyjnej polskiej wielopokoleniowej rodziny w której każdy sypia z każdym:P

Gość gość
dzisiejszy odcinek ciekawszy, ale beznadziejna i sztuczna gra odtwórczyni Aldony/Anny woła o pomstę do nieba...

Gość Punk Rock Metal Girl
Tak ciekawy serial

Gość gość
nuda

Gość gość
Badziew niestety