Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie najstarsze bombki choinkowe posiadacie?

Polecane posty

Gość gość

My mieliśmy troche starych bombek, ale rodzina wytłukła prawie wszystkie Za to moja ciotka ma nawet kilkudziesiecioletnie cudeńka

Gość gość
Masz nadzieje, ze ukradnie jej i przyniesie tobie? Bo ona już nie zobaczy nigdy twojej choinki to chcesz się pokusić? Nie będzie ci wstyd jak syn pozna czy masz nadzieje, ze jak to chłop nie pamięta bombek na choince u ciotki?

Gość gość
Bombki mają tyle lat co ich właściciel bo bombki każdy facet ma przy różdżce.

Gość seksiak
Z lat 80 chyba mam

Gość gość
Ja myślę, że znalazlabym na prawdę stare, z lat 60-tych i 70-tych, trochę się pozbylismy w dobie mody na jednokolorowe choinki, ale na pamiątkę trochę zostało z pierwszych wspólnych świat moich rodziców.

Gość ja_Dyzio
zaczynam domyślać się nad ideą tego pytania autorko i wszyscy wiemy o tym doskonale, że bombki choinkowe polskiej produkcji to był zawsze 'towar' eksportowy na ZACHÓD a USA zamawiało zawsze 100 procent bombek choinkowych polskiej produkcji , bombki choinkowe naszej rodzimej produkcji sprzedawały się lepiej od węgla kamiennego w czasach Gierka a polskie huty szkła w okolicach Zawiercia zarabiały ogromne pieniądze na zamówieniach i popyt był ogromny , co się stało z polskimi hutami szkła , porcelany , produkcją kryształów to chyba wszyscy wiemy , Unia Europejska nakazała aby wszystkie huty szkła w okolicach Zawiercia zlikwidować, tysiące hutników poszło na bruk ! Podobno Jankesi nie chcą kupować bombek choinkowych chińskiej produkcji , szukają towaru z Polski o najwyższym standarcie ze znakiem HQ , być może polskie huty szkła w okolicach Zawiercia zostaną odbudowane po TSUNAMI i zmodernizowane na zgliszczach P0srańców, którzy zniszczyli polski przemysł, pomimo zamówień z USA , tak, mam kilka pudełek bombek choinkowych z polskich hut szkła wyprodukowanych w latach '60 i '70 , czyli za czasów Gierka, - ogromne bombki choinkowe wielkości talerza ozdobione ciekawymi motywami , każda bombka w innym kolorze, piękna i błyszcząca na dużej choince prezentuje się zjawiskowo , każda bombka choinkowa wygląda jak rękodzieło i jest niepowtarzalna , wcale nie dziwię się Jankesom, że poszukują bombek choinkowych polskiej produkcji , podobno Jankesi mają PLAN aby w okolicach Zawiercia odbudować huty szkła aby na własny rynek produkować bombki choinkowe i zarabiać ogromne pieniądze na produkcji , jak wiemy, P0srańce tylko potrafili wszystko niszczyć ! Być może, być może za chwilę Jankesi będą kupować bombki choinkowe pochodzące z lat '60 i '70 od Polaków aby zdobyć kolekcję 'wzorów' do produkcji , może się okazać , że za jeden 'wzór' do produkcji zapłacą 100 PLN i być może stworzą kolekcję 'polskich dzieł sztuki' na szkle malowanym , Polak nie potrafił docenić co ma u siebie dobrego, teraz zrobi to Jankes zatrudniając do pracy polskich niewolników za grosze ! to jest smutne