Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Walczylabys za Polske dzisiaj poslala synow do walki

Polecane posty

Gość gość

w razie czego?

Gość gość
Na szczęście nie mam syna... Nigdy na żadną walkę nie poslalabym kogoś kogo kocham

Gość gość
Nie Nigdy. Wzięłabym dzieci i uciekała jak daleko się da.

Gość gość
A o co tu walczyć? O PiS pospolitą? To już nie jest Polska.

Gość gość
W życiu! Zabralabym syna i s*******am!

Gość gość
czy ci p*****lnęło coś na mózg, niech walczą te barany co dostają 500+, w życiu, spieprzałabym z dzieckiem tylko kurz z tego kraju

Gość gość
Nie. Uważam, że ten kraj mnie nienawidzi, zresztą jak większości swoich obywateli. I mam na to całą serię przykładów. Ale pewnie to nikogo nie obchodzi, więc nie piszę ;)

Gość gość
ale co cie konkretnie nienawidzi? terytorium mieszkańcy kultura historia umowy handlowe instytucje włádze?

Gość gość
kraj to organizacja dosc silnie związanych ze soba ludzi. to wartość sama w sobie ogromnekorzyśc. nieważne kto akurat próbuje te zyski sobie przywłaszczyc. to jest też twoje. masz prawo z tego korzystac. ale trzeba też o to dbac. ja nie oddam tego co swoje tylko dlatego że komuna wpoiła ludziom że państwo to władza i budżet a obywatele to jest jakiś czynnik szkodliwy dla państwa

Gość gość
Polacy placa 4 razy wiecej niz inni mieszkancy europy Polacy pracują też cieżej Polki na emeryturze podcieraja tyłki nieco starszym niemkom, z braku finansow Polacy dostaja gorszy towar niż niemcy-patrz slynny proszek i inne Jest za co walczyć, no naprawdę jest

Gość gość
Nie walczylabym ani nikogo nie posłała. Ten kraj to dno. Nawet ubezpieczenia nie mam. Nic mi ten kraj nie dal ani nie pomógł. I czasem żal mi ludzi,którzy walczyli i ginęli za ten kraj.

Gość gość
nigdy

Gość gość
Co konkretnie mnie nienawidzi? Opresyjny system, stworzony przez państwo w sensie organizacji. "Nienawidzi" to oczywiście nadużycie w sensie merytorycznym ale jest to zwrot łatwy do zrozumienia dla przeciętnego człowieka.

Gość gość
Mam męża i dwóch synów, w sytuacji zagrożenia pakowałabym nas w tempie błyskawicznym, a mąż ubierałby by dzieci i rozgrzewał silnik, by uciec jak najdalej. Mało tego, jestem nauczycielem historii i doskonale znam losy naszej ojczyzny. Nie pozwoliłabym na walkę moim bliskim. Mój brat też by uciekał ze swoją rodziną. Chyba nawet nie znam nikogo, kto by został i walczył... Trochę to smutne.

Gość gość
Kobieta po 50tce nie ma szans na zatrudnienie w Polsce Emerytury za 40 lat ciezkiej pracy są dla kobiet śmieciowo niskie Nie masz plecow i znajomosci? Nie licz na dobra pracę dla siebie i swojego potomstwa W szpitalach, na porodówkach wciaz są problemy ze znieczulaniem Matki niepelnosprawnych dzieci muszą żebrać w telewizji o pieniadze na rehabilitacje dla ich dzieci Niepelnosprawni dorośli, niezdolni do pracy dostają 700 zl renty socjalnej za ktora maja kupić leki, rehabilitować sie, zaplacic rachunki i kupic jedzenie (wiecej posel dostaje na paliwo miesiecznie) WARTO UMIERAC ZA TAKI KRAJ?

Gość gość
Smieszny przykład: dowody osobiste. Kiedyś na książeczkowych można było przeczytać mniej wiecej "dowód jest własnością państwa, należy chronić przez zgubieniem itd" Jakiś czas temu skończyła mi się ważność, szukając informacji jak wyrobić, pierwsze na co się natknęłam to ... groźba grzywny 5000zł za brak lub nieważność. OTO KWINTESENCJA MOJEGO PAŃSTWA. Muszę mieć coś, czego w chwili obecnej nie potrzebuję i co nie należy do mnie, pod groźbą wysokiej kary .

Gość gość
Nigdy w zyciu.

Gość gość
No emerytury są śmieciowo niskie i ciągle słyszę, że moje pokolenie będzie się cieszyć jak dostanie cokolwiek, ale w tej wielkiej biedzie z emeryturami wystarczy, żeby cudzoziemiec przepracował kilka lat i nabył prawo do polskiej emerytury.

Gość gość
Śmieciowe emerytury po 40 latach pracy vs 500 plus na waciki dla bogaczy, ktorzy maja po tysiace zlotych dochodu miesiecznie

Gość gość
Niech walcza ci co najwuecej doja! Bogaci pozwalniani z podatkow i politycy! No i ci co w koszulkach z "Polska Walczaca" paraduja!!!

Gość gość
Tak. Mam dwóch synów i również poszliby walczyć. Wstyd mi za te, które piszą że uciekałyby. Gdyby nasi przodkowie byli tacy tchórzliwi, nie byłoby dziś nas ani Polski.

Gość gość
Jestem samotną matką z minimalnym dochodem, nie dostaję 500+ bo ...nie dostaję alimentów. Z kilku przyczyn o nie nie wystąpiłam ( i tak bym nic nie dostała). Ale do wniosku 500+ trzeba złożyć decyzje o alimentach. Normalnie bym powiedziała "ok, to ma sens, najpierw to ojciec powinien łożyć na utrzymanie, a nie państwo". Ale jakoś posłowie dostają diety, kwoty na biura poselskie, wynagrodzenie, darmowe przejazdy i przeloty i im się to wszystko należy. Zapierdalają przecież dla naszego dobra kłócąc się publicznie i przeglądając periodyki o kotach w pracy. A co ja ? Ja tylko zapieprzam dla siebie i dziecka.

Gość gość
Nie poslalabym ani syna ani męża tyłki bym uciekła. Kocham Polskę, ale uważam że Polska nie jest mocna militarnie i rozniesiona by była w pył raz dwa. Rodzinę kocham bardziej.

Gość gość
Porozmawiaj z tymi, co już walczyli. Ja rozmawiałam. Oni też by uciekali nie oglądając się za siebie

Gość gość
gość dziś MOZE I LEPIEJ JAKBY NIE BYLO, wstretny, zawistny narod

Gość gość
Bogaci pozwalniani z podatkow, najwiecej dojacy pierwsi będą w samolotach, gotowi do ucieczki! Zawsze tak bylo

Gość gość
ale jakbym nie miał dowodu to skad by wiedzieli na kogo nałożyć grzywne 5000 zł?

Gość gość
ok. legitymuja cie. nie masz dowodu. wiesz ze jezeli zapytaja o personalia przypiertolą ci grzywne.nie przedstawiaj się. zapytaja gdzie mieszkasz. nie mów. nie pamietasz. nie zyczysz sbie zeby ci jakies krawęzniki odpytywały z danych osobistych. oni ci nadali imie i nazwisko? oni cie zrobili? oni ci płacą za czynsz? tyo niech sie piertolą

Gość gość
jak cie chca zaprosć na randke to niech sie najpierw sami przedstawia podadzą wyciąg z banku żebys wiedziała czy warto. niech ci powiedzą gdzie sie ucza ich dzieci ilemaja lat jakie maja oceny jak długo ostatnio stekali zanim wymeczyli kupe w kiblu

Gość gość
co mnie wkooorfia u policjantów i urzędoli? powiedz im nazwisko to se nim zaczną morde wycierać. zaczna ci mówić "ty nazwisko to ty nazwisko tamto jak tam twoja zonka nazwisko? skończyła juz romans z nazwisko nazwisko?" i jak tu takiej kooorfie nie przypiertolic?