Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle at home R

LEKARZE REZYDENCI_ 60 złotych za godzinę pracy, to dla nas za mało.

Polecane posty

Gość cOOle at home R

Nawet 1,6 tys. zł brutto za dobę może dostać lekarz szpitalnego oddziału ratunkowego (SOR). Co z tego, skoro chętnych i tak brakuje! Pazerność ludzka nie zna granic.

spiertalaj kufro zajepana ty trolu pisowski ; idź zrób gałe kaczyśnkiemu pojepay chujejueeu !!!!!!!!!

Gość gość
Ja za godzinę pracy mam więcej niż 60 złotych, a nie wykonuję aż tak odpowiedzialnej pracy. Chociaż za błędy też grożą mi konsekwencje prawne. ;)

Gość gość
A pielegniarki zarabiaja wykonujac ta sama prace tylko 2000 zl na miesiac.

Gość gość
Wypowiadało sie już paru lekarzy specjalistów z 20-30 letnim stażem, że w głowach tym rezydentom się poprzewracało, bo niejednokrotnie już zarabiają więcej od tych którzy ich uczą, albo chcą takie pieniadze co ci z długoletnim stażem i doświadczeniem nawet nie dostają.

Gość gość
Co za trol debilny. 60 zl czyli okolo €15. Za tyle to pracuje kierownik baru. Ja mam okolo €50 za godzine, w pracy wymagajacej podobnej liczby lat ksztalcenia. Tylko nie mam odpowiedzialnosci za ludzkie zycie i zdrowie. Lekarz powinien dostawac co najmniej 2 razy wiecej niz ja. Zwlaszcza w PL, w ciezkich warunkach pracy w gownianej infrastrukturze.I przy polskich cenach. Trzeba byc idiota zeby zakladac takie tematy, bo tu nie ma nawet miejsca na dyskusje. Wszystko jest oczywiste.

Gość gość
gość dziś - Co za trol debilny. xx Idealnie sam siebie nazwałeś

Gość gość
Boli was to, że młodzi lekarze chcą zarabiać więcej? Szkoda, że zarobki Lewego są dla was ok :D No przecież on kopie piłkę to powinien dobrze zarabiać haha.

Gość gość
ja pracujac w biurze na stanowisku sredneigo szczebla mam 35 zl brutto za godzine mlody lekarz powinien zarabiac mniej niz ja, a na pewno nie wiecej

Gość Teppic   No1
Zarabiam połowę tego, nie wstając z sofy i nie przebierając się z piżamy a nie skończyłem ciężkich, niszczących zapał do zawodu studiów, więc nie uważam, że 60zł/h to dla nich za mało. Po prostu NFZ i PiSPaństwo nie mogą już sobie pozwolić na spełnianie minimalnych wymogów.

Gość gość
Za to bawią się w rozdawnictwo pt. 500+ :D

Gość gość
Lekaarze rezydenci to swierzaki i tak duze pensje to niesprawiedliwosc wobec tych z wiekszym doswiadczeniem, wiedza i umiejetnosciami. Szczegolnie, ze studia w Polsce sa darmowe. Pomijajac ubezpieczenie czy ksero dyplomu itp. Zreszta przeliczanie zarobkow na euro jest bez sensu bo 1 € to 4 zlotych wiec taki poczatkujacy lekarz mialby zarabiac przykladowo 10 tysiecy miesiecznie to lekarz z jakas dowolna specjalnoscia ile ? 50 tysiecy? A przecietna krajowa ponizej 4 tysiecy. Bez jaj. Nie mam nic przeciwko by doceniac dobrych lekarzy ale swierzakow? No i wlasnie pielegniarki czesto robia wiecej i maja wieksze doswiadczenie niz swierzaki. Jasne trzeba podniesc pensje ale nie tak szybko i nie tak wysoko od razu.

Gość gość
Za 60 zł to nikt nie przyjdzie. Rezydenci chcą od 100 brutto

Gość ja SZARY CZŁOWIEK
Żądam przywrócenia REZYDENTOM płac i warunków pracy jakie mieli za PO!

Gość gość
jestem na II roku lekarskiego i po studiach jadę do Holandii, niech was boli że będę zarabiąc na rezydenturze 5tys euro za 38h w tygodniu a po skończeniu od 150-300tys rocznie. Sry ale za wiedze się płaci a ja nie po to siedzę i się uczę nawet w święta, wszystkie weekendy o darmowe praktyki w wakacje i roku przez 6 lat żeby potem z łaską dostawać w pysk 25zł brutto i jeszcze sie z tego cieszyć. Wylewanie swoich żali w internecie przez typowych januszy niczego nie zmieni, wyjedziemy i tyle.

Gość gość
Afera taśmowa, która pokazała, że „państwo polskie istnieje tylko teoretycznie” Afera Amber Gold – usilnie zamiatana pod dywan Afera reprywatyzacyjna Afera stoczniowa – czyli doprowadzenie polskich stoczni do upadku Afera hazardowa Próba doprowadzenia LOT do upadłości Afera autostradowa, która doprowadziła polskie firmy do upadłości Afera stadionowa Afera wyciągowa Skok na OFE i ograbienie Polaków z połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w funduszach (153 mld zł) Afera z Elewarrem Afera stanowiskowa - Platforma wzięła 140 tysięcy stanowisk, PSL - 60 tysięcy!

Gość gość
Skandal z budową gazoportu w Świnoujściu i dostawami gazu z Kataru Afera atomowa – Sam wybór lokalizacji trwał kilka lat, projekt budowy elektrowni atomowych pochłaniał ogromne pieniądze, które przeznaczano na tajemnicze cele. Jednym z nich jest przekazania 11 mln zł dla klubu sportowego Podwyższenie podatku VAT do 23 proc. Na artykuły dziecięce wzrósł drastycznie z 8 do 23 proc. Gigantyczne zadłużenie kraju - z 530 mld zł do blisko 1 bln zł Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców Podniesienie akcyzy na paliwo Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego Nałożenie na Lasy Państwowe gigantycznego haraczu - podatek od przychodu, a nie dochodu, co miało wzbogacić budżet państwa o 800 mln zł Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego

Gość gość
Podjęcie prac nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych Podpisanie z Rosją fatalnej umowy gazowej, na mocy której mieliśmy najdroższy gaz w Europie Zatajenie raportu obnażającego nieprawidłowości ZUS Wyprzedaż majątku narodowego za prawie 60 mld zł – pozbywanie się spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów Osłabianie bezpieczeństwa i ograniczenie potencjału militarnego Przyjęcie ustawy o „bratniej pomocy” - tzw. ustawa 1066, pozwalająca na obecność w Polsce zagranicznych służb i funkcjonariuszy Prowadzenie polityki zagranicznej, która uzależniała Polskę od silnych państw i osłabiała jej suwerenność Kilkuletni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO Masowa inwigilacja obywateli Potężne osłabienie publicznej służby zdrowia Wydłużenie obowiązku pracy o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn, pomimo protestów i wniosku o referendum ws. wieku emerytalnego Wprowadzenie obowiązku szkolnego dla 6-latków, pomimo sprzeciwu społecznego Ponad 2 mln Polaków żyło w skrajnej biedzie, w tym aż 700 tys. dzieci

Gość gość
Skok na OFE, Pis dokończył dzieła. Afera w SKOKach, afera birbirdowa miliony na wyjasnienie chorej teorii katastrofy Smoleńskiej Afara wycinki buszczy Białowiejskiej 72 mln na Rydzyka Nie pieniedzy ma na służbe zdrowia a są na strzelnice, potrzene jak dziura w moscie.

Gość gość
Nie odrozniacie lekarzy stazystow od rezydentow???

Gość gość
Wylewanie swoich żali w internecie przez typowych januszy niczego nie zmieni, wyjedziemy i tyle. xxx A jedźcie w cholerę i tak do niczego się nie nadajecie

Gość gość
minister obrony narodowej ma związki z Lusnią i dziala na szkode Polski, Polityka zagraniczna PiSu sprawiła że Polska jest skrócona z całą Europą, po obniżeniu wieku emerytalnego mamy rzesze nowych emerytów dzięki czemu ZUS niedługo upadnie

Gość gość
Tacy lekarze nie warci sa nawet 10 zl🖐️

Gość gość
Kupa poszła:D🖐️