Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku można zacząć brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat, miesiączkuję od trzech, regularne cykle mam od 3 lat. Nie zamierzam współżyć, ale po prostu nienawidzę mieć okres i najchętniej całkiem bym się go pozbyła, gdyby był na to jakiś sposób poza czymś w stylu wycięcie macicy(dzieci nie chcę mieć, od zawsze mnie irytowały, nawet kiedy sama byłam dzieckiem i widziałam np. niemowlę). Używam tamponów i jest o niebo lepiej, ale trzeba pamiętać o zmianie, co niezbyt mi się podoba. Wiem, że są tabletki, które wstrzymują normalny okres i występuje tylko delikatne krwawienie z odstawienia, bez bólu i wystarczają tylko wkładki. Rozmawiałam o tym z mamą i powiedziała, że jestem jeszcze za młoda, wciąż rosnę i nie rozwinęłam się całkowicie. Z drugiej jednak strony mam regularne cykle i teoretycznie mogłabym zajść w ciążę, gdybym współżyła. U ginekologa nigdy nie byłam. Czy dałoby radę wypisać jakieś tabletki, które hamują choćby i to krwawienie z odstawienia na jak najdłużej, czy to raczej niemożliwe z powodu mojego wieku? Za chamskie komentarze dziękuję serdecznie ;) sami wystawiacie o sobie świadectwo ;)

Gość gość
To nie sądzę cukierki. Po co sobie psuć organizm? Seksu nie uprawiasz więc tym bardziej to idiotyczne.

Gość gość
Możesz już brać, ale nie powinnaś bo nie rozumiesz jak to działa.

Gość gość
35-40lat