Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spotlightmrsh

szukanie możliwość i motywacji , próby samobójcze

Polecane posty

Zawsze miewam problemy z wyrażaniem siebie za co przepraszam.Pochodzę z bardzo prymitywnej rodziny i niestety 2 lata temu moja mama zdecydowała się na wyjechanie za granicę (Niemcy) a co za tym idzie również i ja się przeniosłem kończywszy tylko 2 gimnazjum w Polsce.Przez pierwszy rok bardzo się starałem zaklimatyzować w obcej kulturze jednak bariera językowa okazała się zbyt wielka.Odpuściłem sobie szkołę w Niemczech i od roku jestem introwertykiem,który siedzi i słucha muzyki.Nie chcę tego chciałbym się edukować i pracować.Czemu więc rzuciłem szkołę?Jednym z powodów jest to że jeśli chodzi o język niemiecki mam strasznie silny blok psychiczny,którego nie jestem wam w stanie wytłumaczyć( cóż każdy ma wady). Również zadałem sobie pytanie czy widzę siebie tutaj w przyszłości i odpowiedz brzmi nie. Jak wspominałem chciałbym się edukować jednak w Polsce.Problemem jest sytuacja finansowa mojej matki(wychowuje mnie sama).Ta niestety nie należy do najbardziej rozsądnych osób.Zaszła w ciąże w wieku 18 lat a póżniej mimo braku przychodów oraz przyszłośći i tak zdecydowała się na 6 kolejnych dzieci. Za 6 miesięcy kończę 18 lat jednak nie mam co szukać pomocy.Jestem w tym wszystkim sam.Oczywiście wiele osób powie, że powinienem pracować w Niemczech :x jednak już wolę popełnić samobójstwo od tej alternatywy.Czy jest jakaś szansa bym samemu mógł zorganizować pieniądze na opłacanie mieszkania , jedzenie a w przyszłości studia? Ewentualnie mógłbym się zgodzić na emigrację do krajów anglojęzycznych,które adoruję ale co wtedy ? jakie kroki? Wybaczcie za tak nieczytelną wypowiedz ale anemia oraz brak użytkowania mózgu przez jakiś czas daje o sobie znać.

Gość gość
W żadnym państwie niczego nie dają tak z marszu,to właśnie w Niemczech masz mozliwość na samodzielność ,ale musisz nauczyć się języka i pójść do szkoły.Ja wyjechałam do Niemiec w wieku 58 lat bez znajomości języka i poradziłam sobie. To w Niemczech masz szansę na samodzielność po skończeniu szkoły,Idź na kurs nauki języka i do szkoły. To nieróbstwo pada ci na mózg

"To nieróbstwo pada ci na mózg" Jestem świadom iż Niemcy mają wiele do zaoferowania. Jednak wolę pracować w Mcdonald i chodzić do szkoły zaocznej niż mieć super przyszłość w miejscu, w którym nie jestem szczęśliwy i tyle