Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie ze w USA przytrzymanie kobiecie drzwi albo calowanie w reke

Polecane posty

Gość gość

Moze byc podciagniete pod paragraf i proces sadowy o seksizm? Chwala Bogu ze urodzilem sie w Polsce.

Gość gość
a przytrzymanie drzwi facetowi? pod co podlega?

Gość gość
Rescator555 dziś Bzdura! Calowanie w reke to typowo polski obycza c hahahaha idź ty lepiej schizofreniku popisz sam ze sobą na temacie szmatyna, gó\w\n\o\j\adzie :D :D :D

Gość gość
11:18 A po co ma podlegac? Feministki sobie wymyslily ze trzymanie drzwi kobiecie to ponizanie jej wiec czuja sie wielce obrazone ze dzieje im sie krzywda psychiczna.

Gość gość
Caluje w reke moja mame i moja zone - jedynie te dwie kobiety. Calowanie w reke obcych bab to durna kurtuazja, bo tego typu bliski i cieply gest do obcej baby nie ma sensu. Co do otwierania drzwi, przepuszczenia przodem, itp gestow i sposobow zachowania - to sa one miedzynarodowe i uznawane w kazdym kraju za grzecznosc - molestowaniem byloby np. przepuscic kobiete przodem i potem klepnac ja w pupe.

Gość gość
Jest inna przestrzeń osobista. Ja nie lubię tego że Polacy myślą że mogą mnie dotknąć, całować po twarzy czy rękę. Ale wychowalam się tam i to jest moja norma.

Gość gość
Ale to nie jest prawdą z tymi drzwiami

Gość gość
11:24 Rozmawialem z kolezanka z Ameryki, byla u mnie w miescie i mowila ze dzentelmenskie zachowania Polakow w Ameryce odebrane bylyby jako molestowanie :D

Gość gość
Jak USA to kraj zydowskich feministek

Gość gość
11:36 ja jestem z Ameryki i trzymanie drzwi na pewno nie jest odebrane jako molestowanie :p owszem niektore zachowanie mogą być tj całowanie ręce czy przywitanie caluskami ale większość dzentelmemskie zachowanie w Polsce są tak samo dzentelmemskie tam :) dużo zależy od osoby też ale molestowanie bybylo np. Przekroczenie właśnie przestrzeni osobistej czy też wulgarne gadki

Gość gość
Dzentelmenskie* haha

Gość gość
Całowanie w rękę to przede wszystkim europejski zwyczaj - nawet w piosence Diamonds are girl's best friends jest o tym mowa