Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Hodowla rasowych świnek morskich Bella Cavia opinie

Polecane posty

Gość gość

Nie chciałam tego robić, bo wiem, że karma wraca, ale muszę przestrzec i muszę się po prostu zwyczajnie wyżalić, jak człowiek. Może komuś też da to do myślenia. Przykro mi, ale hodowczyni z bella cavia, to zwykła oszustka i naciągaczka! Koleżanka mnie ostrzegała wcześniej - nie posłuchałam! Niedawno zamówiłam dwie długowłose świnki. Okazało się, że trzeba od razu (!) wpłacić CAŁOŚĆ :O Dziwne, no ale cóż. Wyszło więc prawie 400 zł... Świnki trzeba było odebrać w ciągu tygodnia bo inaczej cała kasa przepada, a hodowczyni wystawia świnki ponownie :O No okey, takiej polityki nawet nie ma sensu komentować, niech jej będzie, dobra, powiedzmy, że rozumiem. Z hodowczynią umówiłam się na odbiór w Warszawie. To jest ponad 160 km od mojej miejscowości. Skracając już do maksimum tę całą, prawie dwumiesięczną szarpaninę... pierwszy raz w ogóle nie przyjechała na spotkanie i nie zadzwoniła!! Córki oczywiście w ryk, a ja ze skaczącym gulem jechałam pociągiem z powrotem i z pustym transporterem. Stwierdziła potem, że jest chora czy źle się czuła. No ludzie, od tego są telefony, tak się nie robi! Umawiałam się z nią potem jeszcze 3 razy i za każdym razem jej nie pasowało, bo a to w weekend nie ma czym podjechać, a to coś tam jeszcze. Napisałam więc do niej o podanie adresu to przyjadę w takim razie do niej do domu. Cisza. Dzwonię - cisza. W końcu dopiero na drugi dzień odebrała z wielką łaską i pretensjami. Ona z pretensjami do mnie! Tak jakbym to ja była czemuś winna :O Poprosiłam już naprawdę wściekła o zwrot kasy bo coś tu chyba nie gra, i że kupię sobie świnki gdzieś indziej. Powiedziała, że pieniędzy mi na pewno nie odda i się rozłączyła!!! Do dziś nie mam od niej ani kasy, ani świnek. Boli. Może to i głupie, ale naprawdę mam ogromny żal , czuję się zwyczajnie okradziona! Tyle złych rzeczy się naczytałam o hodowlach z ccp, a teraz sama padłam ofiarą oszustwa tylko dlatego, że bagatelizowałam niektóre donosy, traktując je jako jako plotki i pomówienia. Odradzam również hodowlę Mientus, która sprzedaje chore świnki, czego akurat byłam świadkiem przy odbiorze świnki z PKSu. Weterynarz wystosował notatkę, w której między innymi zawarł, że fatalny stan musiał utrzymywać się minimum 2-3 miesiące, a przyczyny, które do takiego stanu doprowadziły - jeszcze dłużej, podczas gdy w odpowiedzi od pani Żmudy, koleżanka usłyszała, że to jej wina, bo ona wysyłała zdrową świnkę :O a teraz uskutecznia się manipulacje, rządka zwrotu kasy, i że to koleżanka oszukuje biegając po weterynarzach z podstawioną świnką :O (Tak, i wydając ciężkie pieniądze, śmiem zauważyć...) Co do mnie, to ostatecznie prosiaka kupiłam od jakiejś Pani z olx... I wiecie co? Jestem BARDZO ZADOWOLONA!!! Świnka jest ideałem. Czekam na kolejną, również od tej Pani.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować